Dupa 4 ore jumatate de somn, m-am trezit cu un singur gand: noua reteta de omleta pe care o gasisem pe site-ul Marthei Stewart :). Ceea ce e foarte convenabil la aceasta omleta este ca nu trebuie intoarsa :).
A fost gata in 15 minute cu doar:
2 linguri de ulei de masline
6 oua
100 gr faina
100 ml lapte
2 lingurite mustar
sare
piper
50 gr spanac congelat si scurs bine (stors in pumn)
50 gr cascaval ras
Am uns o tava cu o lingura de ulei de masline. Am tapetat-o cu o bucata de hartie de copt si apoi am turnat si peste ea o lingura de ulei de masline pe care am intins-o (si pe margini). Eu am folosit o tava mai micuta, de 20×40 cm, dar compozitia ajunge si pentru o tava mai mare, doar ca omleta va fi mai subtire (si probabil va trebui lasata mai putin la copt).
Intr-un castron am mixat faina cu laptele, am adaugat apoi ouale, mustarul, sarea si piperul.
Am turnat compozitia in tava si am imprastiat spanacul peste ea. Am bagat tava la cuptor (foc mediu spre mare) si am scos-o peste 10 minute, cand pe margini a inceput sa se coaca. Am presarat cascavalul si am mai bagat tava in cuptor inca 3 minute. Nu trebuie sa respectati intocmai aceste intervale de timp. Daca observati ca s-a copt deja prea tare inainte de 10 minute, sau daca aceasta perioada n-a fost de ajuns, ajustati timpul in functie de stadiul in care se afla omleta.
Cand am scos omleta din cuptor, crescuse si era ‘pufoasa’ :). Am lasat-o sa se raceasca 5 minute si apoi am rulat-o cu ajutorul hartiei de copt.
Dupa ce s-a mai racit, am taiat felii din rulada si am mancat-o cu gogosari la otet. A fost extrem de satioasa si foarte gustoasa. Nu cred ca voi mai face curand omleta clasica :). Urmeaza sa incerc si cu ciuperci, sunca, alte legume, patrunjel si alte condimente.
Timp: 15-20 minute
Portii: 2 (destul de mari)
Costuri: aprox. 8 ron
uca says
Eu am avut ocazia sa o gust. O adevarata incantare a papilelor gustative. Nu se compara cu nici o omleta de pana acum.
Andreea says
ei…acum am si oua din care sa pot face experimente ;)).multumesc!