• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rulada de…omleta

02/03/2011 By Andreea 2 Comments

Dupa 4 ore jumatate de somn, m-am trezit cu un singur gand: noua reteta de omleta pe care o gasisem pe site-ul Marthei Stewart :). Ceea ce e foarte convenabil la aceasta omleta este ca nu trebuie intoarsa :).

A fost gata in 15 minute cu doar:

2 linguri de ulei de masline
6 oua
100 gr faina
100 ml lapte
2 lingurite mustar
sare
piper
50 gr spanac congelat si scurs bine (stors in pumn)
50 gr cascaval ras

Am uns o tava cu o lingura de ulei de masline. Am tapetat-o cu o bucata de hartie de copt si apoi am turnat si peste ea o lingura de ulei de masline pe care am intins-o (si pe margini). Eu am folosit o tava mai micuta, de 20×40 cm, dar compozitia ajunge si pentru o tava mai mare, doar ca omleta va fi mai subtire (si probabil va trebui lasata mai putin la copt).

Intr-un castron am mixat faina cu laptele, am adaugat apoi ouale, mustarul, sarea si piperul.

Am turnat compozitia in tava si am imprastiat spanacul peste ea. Am bagat tava la cuptor (foc mediu spre mare) si am scos-o peste 10 minute, cand pe margini a inceput sa se coaca. Am presarat cascavalul si am mai bagat tava in cuptor inca 3 minute. Nu trebuie sa respectati intocmai aceste intervale de timp. Daca observati ca s-a copt deja prea tare inainte de 10 minute, sau daca aceasta perioada n-a fost de ajuns, ajustati timpul in functie de stadiul in care se afla omleta.

Cand am scos omleta din cuptor, crescuse si era ‘pufoasa’ :). Am lasat-o sa se raceasca 5 minute si apoi am rulat-o cu ajutorul hartiei de copt.

Dupa ce s-a mai racit, am taiat felii din rulada si am mancat-o cu gogosari la otet. A fost extrem de satioasa si foarte gustoasa. Nu cred ca voi mai face curand omleta clasica :). Urmeaza sa incerc si cu ciuperci, sunca, alte legume, patrunjel si alte condimente.

Timp: 15-20 minute
Portii: 2 (destul de mari)
Costuri: aprox. 8 ron

Articole asemanatoare:

  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)
  • Oua in paineOua in paine

Filed Under: mic dejun Tagged With: mic-dejun, omleta, oua, vegetarian

Previous Post: « Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…
Next Post: Sfintisori (mucenici moldovenesti) »

Reader Interactions

Comments

  1. uca says

    02/03/2011 at 8:33 pm

    Eu am avut ocazia sa o gust. O adevarata incantare a papilelor gustative. Nu se compara cu nici o omleta de pana acum.

    Reply
  2. Andreea says

    03/03/2011 at 7:00 am

    ei…acum am si oua din care sa pot face experimente ;)).multumesc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de lamaie

Inghetata cu paine caramelizata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·