• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cremă de lămâie

07/12/2023 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit această cremă de lămâie la un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene, unde chef Enrico Derfligher ne-a pregătit acest desert faimos al sau atât în cadrul conferinței de presă, cât și al cinei de gală. Toți invitații au fost impresionați de cremozitatea și gustul racritor al acestei creme, iar eu am fost fascinată când ne-a povestit că este pregătită din doar 3 ingrediente: frișcă lichidă, zahăr și lămâie.

Eu am căutat rețetă de cremă de lămâie lui chef Derflingher pe internet și am găsit varianta să, însă am testat și varianta fară măsurarea temperaturii cremei, că să văd daca poate fi făcută și așa, astfel încât să fie cât mai ușor de pregătit. A ieșit un desert fin, cremos și răcoritor, iar mie mi se pare o idee foarte bună pentru finalul meselor de sărbători.

Cremă de lămâie
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
8 mins
Timp total
18 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 250 ml frișcă lichidă (de min. 35% grăsime)
  • 50 gr zahăr alb
  • 40 ml zeamă de lămâie (5 linguri)
  • coaja de la o lămâie netratată/ bio
Preparare
  1. Într-o crăticioară se pun frișca, zahărul și coaja de lămâie rasă în fâșii cu curățătorul de legume.
  2. Se pune pe foc timp de 7-8 minute, până când lichidul ajunge la punctul de fierbere. Se amestecă des in acest timp, iar după ce incepe să bolborosească pe margini, se oprește focul.
  3. Se lasă crema la răcorit timp de 10 minute.
  4. Se scoate coaja de lămâie și se toarnă zeama de lămâie peste cremă, în timp ce se amestecă cu un tel. Crema va începe să se coaguleze și va deveni mai groasă.
  5. Crema se strecoară și se toarnă în pahare.
  6. Se bagă în frigider până a doua zi.
  7. Se poate decora cu coajă de lămâie (netratată) sau pentru un aspect mai festiv, puteți așeza zmeură, coacăze sau boabe de rodie.
3.5.3251

 

Filed Under: desert, retete Tagged With: lamaie

Previous Post: « Fidea cu lapte
Next Post: Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și frișcă »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Raw brownie

Bezea cu lime, cocos si zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Briose cu afine si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·