Cremă de lămâie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 250 ml frișcă lichidă (de min. 35% grăsime)
  • 50 gr zahăr alb
  • 40 ml zeamă de lămâie (5 linguri)
  • coaja de la o lămâie netratată/ bio
Preparare
  1. Într-o crăticioară se pun frișca, zahărul și coaja de lămâie rasă în fâșii cu curățătorul de legume.
  2. Se pune pe foc timp de 7-8 minute, până când lichidul ajunge la punctul de fierbere. Se amestecă des in acest timp, iar după ce incepe să bolborosească pe margini, se oprește focul.
  3. Se lasă crema la răcorit timp de 10 minute.
  4. Se scoate coaja de lămâie și se toarnă zeama de lămâie peste cremă, în timp ce se amestecă cu un tel. Crema va începe să se coaguleze și va deveni mai groasă.
  5. Crema se strecoară și se toarnă în pahare.
  6. Se bagă în frigider până a doua zi.
  7. Se poate decora cu coajă de lămâie (netratată) sau pentru un aspect mai festiv, puteți așeza zmeură, coacăze sau boabe de rodie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/12/crema-de-lamaie.html