• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Orzo cu legume verzi

31/05/2021 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit aceasta reteta de orzo cu legume verzi acum cateva luni la Deliciously Ella pe Instagram si am stiut imediat ca vreau sa o incerc. Este o reteta vegana, dar combinatia m-a convins pe loc.

Orzo sunt niste paste mici, asemanatoare cu bobul de orez, sau mai degraba de orz, de unde ii vine si numele. Se mai gaseste pe piata si sub numele de risoni, in italiana insemnand ‘orez cu bob mare’. Odata gatit, orzo absoarbe apa si devine aproape cremos, ca un risotto. Cand se adauga pesto, acesta leaga toate ingredientele ca un sos si da o aroma placuta de busuioc. Semintele de floarea soarelui sunt optionale, dar dau un gust si o textura crocanta foarte placute, asa ca va recomand sa le adaugati daca aveti.

Orzo cu legume verzi este un ‘one pot meal’, adica folosesti un singur vas pentru a-l pregati, mai exact, oala in care se fierbe totul si este gata in 20 de minute. Daca va mai ramane, poate fi reincalzit a doua zi, adaugand putina apa .

Orzo cu legume verzi
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 200 gr paste orzo/ risoni
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr zucchini
  • 150 gr mazare congelata
  • 100 gr spanac proaspat sau 50 gr spanac congelat
  • 2 linguri generoase de pesto de busuioc
  • parmezan pentru servit (optional)
  • 20 gr miez de seminte de floarea soarelui crude (optional)
Preparare
  1. Se pun la fiert 1,5 litri de apa.
  2. Broccoli si zucchini se taie in bucati medii.
  3. In oala in care fierbe apa se adauga sare si orzo, se amesteca bine si se fierbe 2 minute.
  4. In oala cu orzo care fierbe se adauga broccoli, zucchini si mazarea congelata si se mai lasa la fiert aprox 10 minute (pana cand se implineste timpul de fierbere al pastelor). Din cand in cand se mai amesteca in oala, deoarece pastele au tendinta sa se lipeasca.
  5. Intr-o tigaie fara ulei se prajesc semintele de floarea soarelui.
  6. Se scurge apa in care au fiert legumele si orzo, pastrand in oala in jur de 100 ml. Puteti pastra si din apa scursa inca o ceasca in plus, daca vreti sa mai ajustati cremozitatea.
  7. Se adauga in oala si pesto-ul si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Se serveste cu semintele prajite de floarea soarelui si cu parmezan daca doriti.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: broccoli, dovlecei, mazare, meal plan 3, orzo, pesto, spanac

Previous Post: « Somon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghel
Next Post: Vinete prajite, marinate in sos de soia »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Doua variante de baclava

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Frittata cu legume si feta

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·