Orzo cu legume verzi
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 200 gr paste orzo/ risoni
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr zucchini
  • 150 gr mazare congelata
  • 100 gr spanac proaspat sau 50 gr spanac congelat
  • 2 linguri generoase de pesto de busuioc
  • parmezan pentru servit (optional)
  • 20 gr miez de seminte de floarea soarelui crude (optional)
Preparare
  1. Se pun la fiert 1,5 litri de apa.
  2. Broccoli si zucchini se taie in bucati medii.
  3. In oala in care fierbe apa se adauga sare si orzo, se amesteca bine si se fierbe 2 minute.
  4. In oala cu orzo care fierbe se adauga broccoli, zucchini si mazarea congelata si se mai lasa la fiert aprox 10 minute (pana cand se implineste timpul de fierbere al pastelor). Din cand in cand se mai amesteca in oala, deoarece pastele au tendinta sa se lipeasca.
  5. Intr-o tigaie fara ulei se prajesc semintele de floarea soarelui.
  6. Se scurge apa in care au fiert legumele si orzo, pastrand in oala in jur de 100 ml. Puteti pastra si din apa scursa inca o ceasca in plus, daca vreti sa mai ajustati cremozitatea.
  7. Se adauga in oala si pesto-ul si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Se serveste cu semintele prajite de floarea soarelui si cu parmezan daca doriti.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/05/orzo-cu-legume-verzi.html