• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pancakes din banane si ou

07/03/2015 By Andreea Leave a Comment

In dimineata asta m-am trezit cu chef de miscare, asa ca dupa ce mi-am baut paharul de apa calduta cu zeama de lamaie, am facut un antrenament destul de solicitant de pilates. Si ca sa nu simt ca l-am facut degeaba, am vrut sa mananc ceva sanatos la micul dejun.
Se intampla cam in fiecare saptamana sa am in cosul cu fructe cateva banane prea coapte. Saptamana trecuta am facut o banana bread cu ovaz, insa saptamana asta am vrut sa le folosesc pentru micul dejun.

pancakes din banane si ou
Ideea pentru aceste pancakes din banane si ou am preluat-o de la Cassey, o antrenoare de pilates foarte simpatica, pe care o urmaresc de ceva timp.


Clatitele se fac super simplu, doar din doua oua si doua banane mici. Daca aveti banane mai mari, folositi una singura si doua oua.
Intr-un castron, am batut ouale cu o furculita, apoi am adaugat bananele si le-am strivit tot cu furculita, pana cand am obtinut o pasta omogena, dar nu foarte fina. Mie imi place mai mult textura clatitelor cand raman bucati de banana in “aluat”. Am incercat si sa fac amestecul in blender, insa nu mi-a placut nici gustul, iar la prajit s-au dezintegrat.

Daca va place, puteti adauga si un praf de scortisoara macinata.

Incingeti o tigaie in care puneti o lingurita de ulei de cocos, cum am folosit eu, fie alt ulei vegetal (rapita, seminte de struguri sau floarea soarelui).

Asezati compozitia cu o lingura in tigaie. Eu pun doua linguri pentru fiecare clatita. Se prajesc cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se pot intoarce fara sa se rupa. Mie astazi, din 9 clatite, vreo doua mi s-au rupt cand le-am intors.

Cat inca mai erau calde, am asezat pe clatite cate o lingurita de crema de ciocolata si alune, adica o “nutella” de casa facuta din alune de padure usor prajite, curmale, ulei de cocos, cacao si putina apa.

pancakes din banane si ou-3
Clatitele se pot manca si simple, sau cu alte fructe. Pe mine, textura lor ma duce cu gandul la clatite cu ricotta sau branza de vaca, iar gustul de banana e subtil, mai ales daca le combin cu alte fructe. Sunt chiar mai bune decat m-am asteptat, se fac usor si pentru ca nu contin faina alba sau zahar, sunt o gustare perfecta si nevinovata :).

Save

Filed Under: desert, mic dejun, retete Tagged With: banane, gustare, mic-dejun, oua, pancakes

Previous Post: « Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar
Next Post: Experimentul “meniuri de 20 de lei pentru intreaga familie” »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Fursecuri de ovaz cu banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu ricotta

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·