• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

09/06/2016 By Andreea 2 Comments

Am vazut de foarte multe ori retete de porridge (terci de ovaz), dar parca nu m-a atras niciodata. Nu ma inspira deloc fiertura asta si nu intelegeam de ce ar fi diferita de laptele pe care il amestec cu ovaz in mod normal la micul dejun si de ce ar trebui sa ma chinui sa le si fierb.
Nu stiu ce m-a indemnat sa o incerc pana la urma, dar am descoperit in sfarsit  de unde vine fascinatia porridge-ului. Mai exact, cand ovazul e fiert in lapte, se inmoaie foarte tare si se face de consistenta unei budinci cleioase. Poate nu suna asa apetisant, dar credeti-ma, e o textura foarte faina.
Mai mult, am fost inspirata sa fac cea mai buna combinatie posibila.
V-o las si voua aici, in caz ca nu mai stiti ce sa pregatiti la micul dejun si vreti sa incercati ceva delicios.

porridge cu zmeura si nuci_final

Ingrediente (2 portii)

80 gr fulgi de ovaz
300 ml lapte (de vaca sau vegetal)
un praf de sare
1/4 lingurita de scortisoara
zmeura congelata (sau proaspata cand e in sezon)
nuci
fulgi/fasii de cocos deshidratat
miere

Se pun la fiert laptele, ovazul, sarea si scortisoara. Cand dau in clocot, incepeti sa amestecati din ce in ce mai des si mai fierbeti timp de 5 minute. Spre final, cand compozitia se ingroasa, va trebui sa amestecati tot timpul, pentru a nu se lipi de oala.

La final, adaugati nucile, zmeura, fulgii de cocos si mierea. Mie imi place sa le amestec bine bine, pentru ca aromele sa se combine.

porridge cu zmeura si nuci (3)

Am incercat pana acum reteta asta cu lapte de vaca si cu lapte de migdale si mi s-a parut la fel de buna in ambele variante.
Eu cumpar zmeura congelata de la Lidl. E foarte aromata, destul de intreaga si stiu ca are un pret foarte bun (doar ca nu mi-l amintesc acum 🙂 ). Iar fasiile de cocos pe care le vedeti sunt de la Rapunzel (eu le iau din magazinele naturiste) si desi sunt ceva mai scumpe (in jur de 15 ron o punga), merita pe deplin, caci sunt mult mai aromate decat fulgii de cocos traditionali si arata si mai frumos ca decor pe prajituri.

porridge cu zmeura si nuci (8)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Tort cu cocos și zmeurăTort cu cocos și zmeură
  • Smoothie de cocos si cacaoSmoothie de cocos si cacao
  • Bezea cu lime, cocos si zmeuraBezea cu lime, cocos si zmeura
  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: cocos, ovaz, post, zmeura

Previous Post: « Cu bazaarul in vacanta: prin Atena
Next Post: Proaspat scos din cuptor: tastebazaar.ro »

Reader Interactions

Comments

  1. Yolanda says

    11/10/2016 at 11:25 am

    De fapt, nici nu se pune laptele de la inceput in porridge. Am facut intotdeauna terci (stiu, suna aiurea in romana!) dupa reteta lui Jamie- are tutorial pe canalul lui de pe youtube. Laptele se pune la sfirsit ca sa ii dea o consistenta cremoasa. The sky is the limit. Am facut si porridge sarat, cu ou posat, ciuperci si ceapa caramelizata.

    Reply
    • Andreea says

      11/10/2016 at 1:02 pm

      Hmm…pai si ce pui la inceput, apa? Eu tot de la Jamie m-am inspirat pentru reteta asta si nu zicea nimic ca nu se pune laptele de la inceput. Oricum, nu stiu ce sa zic de combinatiile sarate, mi se par cam ciudate :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Croissant French toast

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·