• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tiramisu (fara oua crude)

15/03/2018 By Andreea 4 Comments

Pe 26 februarie blogul a implinit 7 ani, dar pentru ca am uitat, am ratat momentul sa fac un desert special, asa cum am facut anul trecut tortul cu pere si ciocolata. Mi-am amintit de acest eveniment zilele trecute si m-am simtit un pic vinovata, asa ca mi-am propus sa fac ceva sa ma revansez. S-a nimenit numai bine acest tiramisu pe care l-am facut saptamana trecuta fara vreun motiv anume, dar caruia am decis sa-i atribui acest titlu, de prajitura aniversara pentru cei sapte ani de blog.

Reteta originala de tiramisu se pregateste cu galbenusuri crude pe care nu am neaparat vreo retinere sa le mananc cand stiu ca ouale sunt foarte proaspete si de la gaini screscute in conditii bune de igiena. Doar ca daca folosesc oua din supermarket nu pot sa am aceasta garantie si atunci incerc sa gasesc alternative in care sa tratez termic ouale. Asa am ajus si la reteta de tiramisu fara oua crude care, desi nu este exact la fel cum o pregatesc italienii, este super gustoasa si foarte de asemanatoare cu varianta traditionala.

Aceasta reteta mai are ceva diferit fata de reteta standard, in crema se adauga si frisca, pentru a obtine o textura aerata si fina. Mie imi place varianta aceasta, insa daca doriti, puteti inlocui frisca cu aceeasi cantitate de mascarpone.

Mie mi-a iesit o tava mare, de 35×25 cm din care am obtinut 10 portii consistente. Daca vreti sa faceti mai putin, puteti injumatati cantitatile sau puteti chiar sa il montati in pahare pentru a avea portii individuale, deja pregatite.

Vestea proasta este ca tiramisu are nevoie de mai mult timp de stat la rece, pentru a se inmuia bine piscoturile si pentru a se intari crema, asa ca trebuie sa il pregatiti din timp. Vestea buna este ca rezista bine in frigider, chiar si 3-4 zile, avand in vedere ca nu se folosesc galbenusuri crude.


Tiramisu (fara oua crude)
 
Print
Timp de preparare
24 mins
Timp de gatire
6 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 3 galbenusuri (aprox. 60 gr)
  • 115 gr zahar alb
  • 35 ml apa
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru gatit (tinuta la rece)
  • 400 gr piscoturi pentru sampanie (Savoiardi)
  • 600 ml cafea tare
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • 30 gr ciocolata neagra (optional)
Preparare
  1. Prepara cafeaua si las-o sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, bag-o in frigider pana cand vei monta prajitura.
  2. Separa ouale si pune galbenusurile intr-un vas termorezistent (inox sau sticla) sau in vasul unui mixer cu bol fix.
  3. Pune apa si zaharul intr-un ibric si adu-le la punctul de fierbere. Mai lasa-le sa fiarba cam 3-4 minute, pana cand se formeaza bule deasupra si lichidul incepe sa se inchege. Daca ai termometru alimentar, ar trebui sa siropul sa ajung la temperatura de 112 grade.
  4. Porneste mixerul si incepe sa mixezi galbenusurile. Adauga siropul in fir subtire, mixand in continuu la viteza mare, cam 5-6 minute, pana cand amestecul se transforma intr-o crema ferma, lucioasa si deschisa la culoare.
  5. Daca vasul in care este crema nu s-a racit complet in urma mixarii, baga-l la frigider pentru cateva minute.
  6. Scoate crema din frigider si adauga mascarpone. Mixeaza bine, pana cand se omogenizeaza.
  7. Bate smantana pana cand se transforma in frisca (nu e nevoie de zahar).
  8. Adauga frisca in crema de mascarpone si amesteca usor, cu o spatula, pana se incorporeaza.
  9. Inmoaie piscoturile in cafea (cate 2 secunde pe fiecare parte) si intinde un strat intr-un vas adanc.
  10. Unge primul strat de piscoturi cu jumatate din cantitatea de crema.
  11. Aseaza deasupra cremei, al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea.
  12. Intinde restul cremei si pudreaza deasupra cu pudra de cacao. Optional, poti rade cateva fasii de ciocolata deasupra.
  13. Baga vasul in frigider pentru cel putin 4 ore.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Rulada cu cacao si bananeRulada cu cacao si banane
  • Raw brownieRaw brownie

Filed Under: desert, retete Tagged With: cacao, cafea, desert, mascarpone, tiramisu

Previous Post: « Oua turcesti
Next Post: Cartofi prajiti la cuptor »

Reader Interactions

Comments

  1. Tabita says

    29/04/2020 at 10:39 am

    Salut Andreea! Tocmai ce am făcut crema de oua cu siropul de zahăr și am amestecat-o cu crema de brânza, in loc de mascarpone. Mi-a ieșit o crema lichida. Am făcut o prostie înlocuind mascarpone, sau poate nu am făcut ceva bine la siropul de zahăr? Cum as putea sa remediez? 🙈 Mersi mult de eventualul răspuns. 😘

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:11 pm

      Buna, Tabita! Scuze, abia acum am ajuns sa citesc mesajul. Da, cred ca problema este de la branza.

      Reply
  2. Oana says

    30/01/2021 at 11:57 pm

    Salut! De obicei iti scriu pe Insta (mulțumesc ca de fiecare data iti faci timp si raspunzi) insa azi fac o exceptie. Este reteta ok pentru durata sarcinii inclusiv alaptare? Pt ca siropul se incorporeaza in galbenusuri, ceea ce nu înseamnă ca sunt gatite neaparat. Eu obisnuiam sa fac crema de tiramisu pe aburi, insa reteta ta e un pic diferita. Mulțumesc! 🤗

    Reply
    • Andreea says

      02/02/2021 at 11:13 pm

      Buna! Pentru ca siropul e fierbinte, va prepara termin galbenusurile. Nu pot garanta ca e 100% safe, insa eu chiar in sarcina am facut reteta asta si am mancat tiramisu, deci eu l-am considerat ok.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu prea îmi place ideea de ouă crude și prefer să fac o variantă de tiramisu cu ouăle tratate termic. Rețeta e pe blog, las link în bio.
Ce am făcut diferit de data asta a fost că am folosit 500 gr de mascarpone și nu am pus frișcă.
Iar când trebuia să pun al doilea strat de cremă, mi-a venit ideea să pun niște coajă de portocale în ea. V-am zis că sunt într-o fază în care aș pune coajă de portocale în orice desert 🙈. 
De menționat este că folosesc mereu coajă de portocale netratate, bio.
Mai sunt fani tiramisu le aici?
.
.
.
.
.
.
#tiramisu #ladyfingers #mascarpone #dessert #desserttime #inmykitchen #cookandtell #nobakedessert
Sunt în căutarea unor rețete simple și gus Sunt în căutarea unor rețete simple și gustoase de mic dejun, pe care să le pot pregăti cu o seară înainte pentru diminețile în care n-am mult timp de gătit. Așa am ajuns și la această rețetă de brioșe cu ovăz, morcovi și stafide, în care n-am pus nici zahăr, nici miere, dar pe care le-am îndulcit cu magiun de mere, deci sunt și baby friendly. 
Ca să economisesc timpul de copt, le-am făcut în Airfryer-ul XXL de la @philipsromania și au fost gata în 14 minute, pentru că nu e nevoie să se preîncălzescă, iar textura a ieșit exact ca a brioselor coapte în cuptor.
Având în vedere că se pregătesc în 20 de minute cu totul, se pot pregăti chiar dimineață, dacă vă doriți brioșe calde la micul dejun, doar să vă pregătiți ingredientele de seara, ca să meargă totul foarte rapid.
Codul "tastebazaar" pentru 15% discount la orice produs de pe site-ul @philipsromania este încă valabil.

Pentru brioșe aveți nevoie de:

2 ouă 
100 gr iaurt grecesc 
2 linguri ulei de măsline (20 gr)
60 gr magiun de mere
30 gr fulgi de ovăz fini
100 gr făină 
o linguriță praf de copt 
1/2 linguriță bicarbonat 
50 gr morcov ras fin
50 gr fructe de pădure congelate (opțional)
30 gr stafide
o linguriță coajă de portocale netratate 
o linguriță scorțișoară

Se amestecă bine ouăle cu iaurtul, uleiul și magiunul de mere. 
Într-un castron se combină făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și fulgii de ovăz. Se adaugă peste ingredientele umede și se omogenizează.
La final se pun în aluat morcovul ras, stafidele, coaja de portocale și fructele de pădure. 
Aluatul se pune în 8 forme de brioșe din silicon și se introduc în coșul Airfryer-ului.
Se pornește programul Bake, se setează temperatura la 190 de grade și se coc brioșele timp de 14 minute.

[AD]
.
.
.
.
.
#muffins #breakfastmuffins #nosugar #babyfriendly #airfryer #airfryerrecipes #acasacuphilips #philipsairfryer
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura St. Honoré

Briose in dar :)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·