Linguine sunt un fel de spaghetti , adica lungi si subtiri, dar in loc de forma cilindrica, sunt plate. Varianta cu cerneala de sepie am gasit-o in Portugalia si mi s-a parut foarte interesanta, asa ca am cumparat un pachet. Ieri am decis sa le pregatesc intr-un mod foarte simplu cu un sos de rosii cherry si creveti.
Mai intai am fiert pastele timp de 6 minute, dupa care le-am scurs dar am pastrat cam 50 ml din apa in care au fiert pentru sos. Pastele le-am intors in oala in care au fiert, le-am amestecat cu o lingura de ulei de masline pentru a nu se lipi si le-am acoperit cu un capac, sa nu se raceasca.
Cam in acelasi timp, am incins doua-trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie si am pus la calit rosiile (cam 300 de grame). Am aruncat si vreo 3 catei de usturoi, cateva frunze de busuioc si cateva fire de oregano uscat. Cand rosiile au inceput sa se crape, am adaugat apa de la paste si am strivit 3-4 rosioare ca sa se ingroase sosul. In tot timpul asta, am acoperit tigaia cu un capac.
Crevetii, spalati si curatati de cap si alte firicele neapetisante de pe burta :P, au intrat in tigaie pentru doua minute (cate un minut pe fiecare parte). La sfarsit, am aruncat cateva fire de patrunjel, am oprit focul si am mai lasat capacul peste tigaie un minut.
Am asezat pastele pe farfurie si am pus pe deasupra sosul si crevetii.
A fost o masa delicioasa, iar cerneala de sepie nu a dat vreun gust ciudat linguine-lor, dar nici deosebit n-a fost. Au fost, pur si simplu niste paste obisnuite. Tot farmecul a stat in prezentare :).
Antonina S. says
yummmy!!!
Zazuza's Gulaschsuppe says
important e, cred, sa treci peste culoare :)), pentru mine asta e un mare impediment ;))
Andreea says