• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

O supa si o invitatie :)

27/09/2011 By Andreea Leave a Comment

   In ultima vreme n-am prea gatit si asta s-a vazut. Saptamana trecuta o raceala puternica m-a transformat intr-o leguma si desi am stat cateva zile acasa, n-am reusit sa fac ceva mai mult decat ceai…Ba mai mult, imi pierdusem gustul si mirosul. Deci, cumva si pofta de mancare :(.
    Dar duminica m-am mobilizat si am recuperat. Cam pana la 1 dimineata :P. Am facut niste ardei umpluti, porumbei si cartofi dulci la cuptor, o tarta cu smochine si o supa de legume.
   Cea din urma a fost si cea mai simpla, asa ca, here it is:

50 gr unt
2 linguri de ulei de masline
6 morcovi mici 
3 bucati de pastarnac
o ceapa mare
o radacina de telina mica
un sfert de ardei iute curatat de samburi
jumatate de lingurita de chimion
jumatate de dovlecel
100 ml lapte

   Ceapa am taiat-o foarte marunt si am calit-o cam 5 minute in untul si uleiul incins. Apoi am adaugat restul legumelor taiate marunt (mai putin dovleceii) pentru inca 10 minute iar la final, chimionul si ardeiul iute si le-am mai calit 2 minute.
   Am adaugat apa (aprox. 1.5l) si le-am fiert vreo 20 de minute pana cand aproape s-au inmuiat legumele. Atunci am adaugat si dovlecelul taiat cublete. Cand dovlecelul a fost si el gata (in cam 5-10 minute),  am oprit focul si am lasat supa sa se raceasca in jur de 30 de minute.
   Am scos legumele si le-am pus intr-un vas de blender cu putina supa pentru a le pasa. Apoi am turnat piureul inapoi in apa ramasa in oala. Am amestecat bine cu un tel pentru a nu ramane cocoloase si am adaugat si laptele. Am condimentat la sfarsit supa.

   Am mancat-o atat simpla cat si cu iaurt grecesc si a fost delicioasa.

   Cat despre invitatie…asa cum am anuntat saptamana aceasta pe facebook, sambata, 1 octombrie, va astept la prima editie a targului Mic dejun de Bucuresti alaturi de mai multi bloggeri ce vor aduce bunatati pentru cea mai importanta masa a zilei si nu numai :). 
   Pentru ca imi doresc sa va bucurati si pe viu de ceea ce ati urmarit pana acum pe blog, mi-am pregatit deja meniul, lista de cumparaturi si planul de organizare, ramane doar sa le pun in practica :).
    Abia astept sa va cunosc, asa ca, veniti sa ma incurajati!
    Deci, ne vedem acolo ? 🙂

Articole asemanatoare:

  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume
  • Chefal in stil asiatic si salata de morcoviChefal in stil asiatic si salata de morcovi
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • Coq au vin (cocos in vin rosu)Coq au vin (cocos in vin rosu)

Filed Under: vegetarian Tagged With: legume, morcovi, supa

Previous Post: « Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti
Next Post: Despre micul dejun :) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu afine

Bomboane cu alune de padure si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·