In ultima perioada ajung foarte tarziu acasa si rar mai am timp sa pregatesc mancare care sa necesite mai mult de 30 de minute. De cele mai multe ori, in bucatarie intru doar dimineata. Adica, ma trezesc mai devreme si pregatesc ceva rapid pentru pranzul de la birou.
Saptamana asta am cumparat o caserola de varza de Bruxelles (de aproximativ 250 de grame) pe care am gatit-o in 20 de minute si am alaturat-o unui gratar de piept de curcan.
In retetele pe care le-am gasit, varza era pregatita cu ceapa, insa eu am ales sa o inlocuiesc cu un fir de praz pe care l-am taiat rondele.
Dupa ce am spalat legumele si am taiat prazul, le-am pus intr-un castron in care am mai adaugat 3 linguri de ulei de masline, o lingura de miere, sare si piper. Le-am amestecat bine si le-am asezat intr-o tava (pe care am asezat hartie de copt).
Am lasat tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20 de minute, pana cand varza s-a inmuiat cat sa intre furculita in ea.
In timpul acesta am prajit o mana de seminte de pin intr-o tigaie, fara ulei deoarece semintele sunt destul de uleioase.
Dupa ce am scos varza din cuptor, am presatat pestea ea cateva seminte si am stropit-o cu putin otet balsamic.
Foarte simplu, gustos si sanatos :).
Antonina says
Cat sunt de expresive pozele!! imi place tare varza de bruxelles mai ales cu niste castane alaturi.. dar si reteta ta este delicioasa! pupici
Andreea says
ma bucur ca-ti place, Anto :).
cred ca am sa incerc si eu castanele ca sa inlocuiesc carnea, e o idee foarte buna!
Andra says
minunata reteta aceasta! simpla si delicioasa!
Alice says
ce-mi place!!!!!!!!!
si ce farfurie frumoasa.
felicitarile mele
acum ca te-am gasit, te iau la mine , ca te pot urmari mai usor.
multumesc
Andreea says
buna Alice!ma bucur ca ti-a placut reteta si multumesc ca m-ai adoptat 🙂