• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tort cu cirese si ciocolata

27/06/2011 By Andreea 27 Comments

A fost dragoste la prima vedere cand am vazut prima oara reteta de tort cu cirese si ciocolata pe Good Food si de atunci, in fiecare an pe vremea asta pregatesc acest tort mi-nu-nat :).

tort cu cirese si ciocolata alba

Nu am intalnit degustator nemultumit si nici perioada de supravietuire mai mare de doua zile a acestei prajituri. Infatisarea ei atrage privirile, iar interiorul cucereste pe oricine :). Deci, daca aveti vreun eveniment in viitorul apropiat, va dau un sfat: luati un castron, un mixer,o tava si fara sa va ganditi de doua ori, aliniati repede ingredientele de mai jos:

150g ciocolata cu lapte
175g faina alba
2 lingurite de praf de copt
120g zahar alb
140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
3 oua (la temperatura camerei)
3 linguri de lapte
o banana medie pasata cu blenderul
200g ciocolata alba
400g cirese curatate de samburi si codite
10-15 cirese necuratate (cu codite)
250 gr mascarpone
3 linguri de smantana

Mai intai incalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti o tava rotunda (a mea are 20 cm) in care intindeti hartie de copt pe care o ungeti cu unt.
Ciocolata cu lapte se imparte in doua portii si jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
Apoi puneti in castron faina cu praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele si amestecati cu mixerul cam 3-4 minute pana se omogenizeaza. Renuntati la mixer, asta a fost toata treaba lui :). Adaugati usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amestecati cu o lingura.
Turnati aluatul in tava si bagati-l la copt cam 30 – 40 de minute pana cand se rumeneste. Puteti face testul cu scobitoarea dar mai pe margini. Prajitura mea avea in mijloc multa ciocolata si din acest motiv scobitoarea n-a iesit nici curata si nici uscata :).

Dupa ce scoateti tava din cuptor, o lasati sa se raceasca cam o ora. Apoi taiati blatul in doua bucati, pe orizontala. Daca e mai gros, merge si in trei.

Cat asteptati, puteti curata ciresele :).

cirese

Pentru crema trebuie sa topiti ciocolata alba la bain marie. O lasati la racit 5 minute si apoi glazurati in ea ciresele pentru decor. Le asezati pe o tava pe care puneti hartie de copt.
In restul de ciocolata adaugati mascarpone si smantana. Adaugati treptat cele doua ingrediente, pentru a nu se raci deodata ciocolata. E posibil sa se intareasca de la diferenta de temperatura. Eu am folosit blenderul pentru a da o textura fina cremei, dar nu este absolut necesar, se poate amesteca bine cu un tel. Pastrati din crema cam o treime (pentru blatul de deasupra), iar in ce ramane, adaugati ciresele curatate.
Peste primul strat, puneti crema cu cirese. Peste ultimul, aplicati crema fara cirese, iar la final pozitionati strategic ciresele glazurate peste ea.

tort cu cirese si ciocolata alba

Tortul se tine la rece macar o ora pentru a se intari crema, dar este mult mai bun dupa ce sta in frigider mai mult timp (de exemplu, peste noapte).

tort cu cirese si ciocolata alba

Merita, merita, merita! Tortul cu cirese si ciocolata e de-a dreptul memorabil si cu siguranta il veti pune pe lista de facut imediat ce apare sezonul cireselor.

tort cu cirese si ciocolata alba

In timp ce pozam eu acest minunat tort cu cirese si ciocolata, mi-am dat seama ca indeplineste criteriul de baza  pentru concursul Provocarea lunii iunie “Dulce Romanie” (unul din ingrediente sa fie ciresele) asa ca, nu-mi ramane altceva de facut decat sa particip si eu :).

tort cu cirese si ciocolata alba

Tort cu cirese si ciocolata
 
Print
Timp de preparare
1 hour
Timp de gatire
40 mins
Timp total
1 hour 40 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 175g faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 120g zahar alb
  • 140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de lapte
  • o banana medie pasata cu blenderul
  • 200g ciocolata alba
  • 400g cirese curatate de samburi si codite
  • 10-15 cirese necuratate (cu codite)
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri de smantana
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava rotunda (a mea are 20 cm) cu hartie de copt unsa cu unt.
  2. Imparte ciocolata cu lapte in doua. Jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
  3. Paseaza banana cu blenderul.
  4. Pune intr-un castron faina, praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele. Amesteca cu mixerul 3-4 minute, pana se omogenizeaza.
  5. Adauga usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amesteca cu o lingura.
  6. Toarna aluatul in tava si baga-l in cuptor 30 - 40 de minute pana cand se rumeneste.
  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit in jur de 1 - 2 ore.
  8. Curata ciresele de samburi si codite.
  9. Topeste ciocolata alba la bain marie. Las-o la racit 5 minute.
  10. Glazureaza ciresele pastrate pentru decor in ciocolata si aseaza-le pe hartie de copt.
  11. In restul de ciocolata adauga treptat mascarpone si smantana. Amesteca bine cu un tel sau cu blenderul.
  12. Pune o treime din crema deoparte. In restul de crema adauga ciresele curatate.
  13. Taie blatul transversal in 3 bucati. Daca e subtire, taie-l doar in doua.
  14. Intinde crema cu cirese pe primele doua straturi de blat.
  15. Pe ultimul strat, intinde crema fara cirese.
  16. Aseaza deasupra ciresele glazurate.
  17. Raceste tortul minim o ora inainte de servire. Tortul va deveni mult mai gustos dupa ce sta macar 8 ore la frigider.
3.5.3251

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Banana bread cu nuci si ciocolataBanana bread cu nuci si ciocolata
  • Tort cu mousse de castane si ciocolataTort cu mousse de castane si ciocolata
  • Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolataBanana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: banane, ciocolata, cirese, desert, tort

Previous Post: « Cheesecake se intoarce! :)
Next Post: Inapoi la cratita :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Dulcegarii culinare says

    27/06/2011 at 9:31 pm

    Arata intr-un mare fel!! Ai dreptate cu dragostea la prima vedere!! O reteta excelenta.. Multumesc frumos pentru participare! o seara frumoasa .. pupici

    Reply
  2. Alina---Explora Cuisine says

    27/06/2011 at 11:32 pm

    Niste arome grozave ai tu aici, si cum eu sunt fan ciocolata alba si banane, sigur il pun in practica curand 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa sa ai!

    Reply
  3. Mariana says

    28/06/2011 at 9:54 am

    Ce tentatie!trebuie incercata ca te credem pe cuvint!

    Reply
  4. Mihaela says

    28/06/2011 at 7:23 pm

    Gustat. Placut. Mult:D Keep up the good work, Andreea!

    Reply
  5. Mihaela says

    30/06/2011 at 7:35 pm

    Am vazut tortul la adunarea Dulcii Romanii de la Antonina. Ciocolata alba peste cirese si peste tort arata fenomenal! Salvez reteta sa il fac si eu 🙂

    Reply
  6. raluca says

    01/05/2012 at 3:37 pm

    Arata demential!Ce diametru ati avut la tava?e minunat ca l-atzi taiat in 3..am obs ca in reteta originala e taiat in 2,Al dumneavoastra e mai reusit!

    Reply
  7. Andreea says

    10/05/2012 at 2:16 pm

    Raluca tava a avut 24 de cm. Iti multumesc mult pentru aprecieri! 🙂

    Reply
  8. raluca says

    28/05/2012 at 7:56 am

    azi intentionez sa fac tortul!doresc sa va intreb ati folosit cirese gigantice sau obisnuite ca marime?

    Reply
  9. Andreea says

    02/06/2012 at 10:19 am

    Buna Raluca! Scuze de intarziere dar am fost putin plecata din tara :). Daca te mai ajuta, am folosit cirese medii, adica obisnuite :). Zilele astea intentionez sa fac si eu din nou tortul. Daca l-ai facut, sa-mi spui cum ti s-a parut :).

    Reply
  10. Adina Barbu says

    30/05/2013 at 1:14 pm

    Buna, Andreea! ce dimensiuni are tava de copt? ca eu am problema asta…intentionez sa fac si eu tortul zilele astea . Pupici!

    Reply
    • Andreea says

      31/05/2013 at 5:24 am

      Buna Adina! Tava are cam 24 de cm. Nu stiu exact, insa e mai mica decat aia de 26 :).

      Reply
  11. Raluca says

    19/06/2019 at 3:09 pm

    Foarte foarte bun. Recomand <3

    Reply
    • Andreea says

      13/08/2019 at 8:07 pm

      Ma bucur ca ti-a placut, Raluca!

      Reply
  12. Andreea says

    16/05/2020 at 2:26 pm

    Buna! Arata foarte bine tortul și este cu prioritate pe lista de incercat:) voiam să întreb dacă smantana trebuie să fie pentru frișcă sau obișnuită. Multumesc pentru raspuns si reteta 😍🥰

    Reply
    • Andreea says

      18/05/2020 at 5:45 pm

      Buna!Multumesc! Smantana obisnuita am folosit.

      Reply
  13. Oana Alexandra Bradea says

    20/05/2020 at 1:42 pm

    Arata delicios! Banuiesc ca ciresele ar merge inlocuite si cu capsuni sau zmeura, nu? Oricum e pe lista noastra de deserturi 🙂 blatul iasa umed sau se mai poate insiropa? Multumesc 😊🤗

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 8:53 pm

      Da, merg inlocuite cu capsuni si zmeura, multe persoane l-au pregatit asa. Blatul iese usor umed de la banana, dar nu este ca un tort insiropat. Iar dupa ce sta la frigider se intareste si mai mult. Daca vrei sa il insiropezi, poti sa o faci, eu l-am insiropat o data cu zeama de la compot de visine si a iesti foarte bine.

      Reply
  14. Cris says

    31/05/2020 at 9:35 pm

    Arata bestial. Spune-mi te rog, ce ciocolata folosesti? Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:46 am

      Buna! In general folosesc ciocolata Heidi sau Nestle Dessert.

      Reply
  15. Adriana says

    03/06/2020 at 1:27 pm

    Arata minunat! Care este dimensiunea tavii folosite de tine?

    Reply
    • Adriana says

      03/06/2020 at 1:27 pm

      Am citit in comentariile de mai sus. 🙂

      Reply
  16. Negru Roxana says

    14/06/2020 at 1:51 pm

    Blatul nu necesita sa fie însiropat ?

    Reply
    • Andreea says

      17/06/2020 at 8:19 pm

      Nu necesita, dar daca iti plac torturile insiropate, poti sa insiropezi blatul. Eu l-am insiropat o data cu compot de visine si a iesti foarte bine.

      Reply
  17. Camelia says

    15/06/2020 at 11:30 am

    Buna! Doresc sa fac si eu aceast tort dar am o tava de dimensiuni mai mari si as vrea sa cresc cantitatea ingredientelor. Cum m-ai sfatui sa procedez? Care crezi ca sunt ingredientele a caror cantitate ar trebui sa o cresc?

    Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      17/06/2020 at 8:20 pm

      Depinde cat de mare este tava. Daca ai o tava de 26 cm as spune sa adaugi inca jumatate din ingrediente. Trebuie sa maresti toata cantitatile proportional.

      Reply
  18. Lavi says

    25/06/2020 at 11:59 am

    Blatul a iesit tare si cledos. Am pus mai putina ciocolata(100gr) l-am facut pentru copii, dar nu stiu exact care a fost problema.

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:56 pm

      Buna, Lavi! Nu imi dau seama ce s-ar fi putut intampla.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săp În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săptămâna aceasta, mi-am propus să includ săptămânal un mic dejun pe bază de iaurt pentru toată familia.
Vă spun sincer că mie nu prea îmi vine să mănânc iaurt 🙈. Îl folosesc cu drag în rețete, dar așa simplu sau în combinație cu ceva la micul dejun nu e chiar prima mea opțiune 😋. Nici cerealele din comerț nu sunt printre preferatele mele, așa că m-am gândit să fac niște granola, să văd dacă ar fi o combinație câștigătoare.
Din momentul în care am scos granola din cuptor, nu m-am putut abține din ronțăit 🙈. A ieșit foarte bună și crocantă și merge excelent cu iaurt și fructe. Eu am pus niște piersici din compot și s-au potrivit de minune.

Pentru granola aveți nevoie de:

200 gr fulgi ovăz fini
40 gr semințe de floarea soarelui 
20 semințe de susan
40 gr alune de pădure 
o linguriță de scorțișoară pudră 
40 gr migdale
50 ulei de cocos topit
50 gr sirop de arțar 
20 gr fulgi de cocos
30 gr stafide
10 gr semințe de chia

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
Se pun într-un bol fulgii de ovăz, semințele de floarea soarelui, de susan, scorțișoara și alunele și migdalele tocate grosier.
Într-un pahar se amestecă untul de cocos topit cu siropul de arțar și se toarnă peste ingredientele uscate. Se amestecă bine și se transferă într-o tavă de cu hârtie de copt.
Tava nu trebuie să fie foarte mare, astfel încât stratul de granola să nu fie foarte subțire și să se ardă. Tava mea are aprox. 20 x 30 cm.
Se bagă în cuptor pentru 20 de minute, după care se amestecă și se mai lasă 10-15 minute (cât să se rumenească peste tot, dar să nu se ardă alunele și migdalele).
Se adaugă fulgii de cocos, se amestecă bine și se mai lasă 5 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și apoi se adaugă stafidele și semințele de chia.
Se păstrează într-un borcan închis etanș până la câteva săptămâni.
.
.
.
.
.
#granola #homemadegranola #granolarecipe #breakfast #oats #almonds #hazelnuts #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #morningslikethese
Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploi Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploioasă și înnorată.
Am făcut ieri aluatul, iar azi le-am pregătit și le-am copt împreună cu Petra. Le-am umplut cu magiun de prune, magiun de mere și nuci măcinate.
Rețeta este baby friendly (nu are zahăr) și o găsiți în IGTV și pe blog. Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețetă și au ieșit 24 de bucăți.
.
.
.
.
.
.
#simpledessert #nosugar #nosugardessert #babyfriendly #comfortfood #homemade #easybaking #cookandtell #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #f52grams
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara

Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·