• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tort cu cirese si ciocolata

27/06/2011 By Andreea 27 Comments

A fost dragoste la prima vedere cand am vazut prima oara reteta de tort cu cirese si ciocolata pe Good Food si de atunci, in fiecare an pe vremea asta pregatesc acest tort mi-nu-nat :).

tort cu cirese si ciocolata alba

Nu am intalnit degustator nemultumit si nici perioada de supravietuire mai mare de doua zile a acestei prajituri. Infatisarea ei atrage privirile, iar interiorul cucereste pe oricine :). Deci, daca aveti vreun eveniment in viitorul apropiat, va dau un sfat: luati un castron, un mixer,o tava si fara sa va ganditi de doua ori, aliniati repede ingredientele de mai jos:

150g ciocolata cu lapte
175g faina alba
2 lingurite de praf de copt
120g zahar alb
140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
3 oua (la temperatura camerei)
3 linguri de lapte
o banana medie pasata cu blenderul
200g ciocolata alba
400g cirese curatate de samburi si codite
10-15 cirese necuratate (cu codite)
250 gr mascarpone
3 linguri de smantana

Mai intai incalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti o tava rotunda (a mea are 20 cm) in care intindeti hartie de copt pe care o ungeti cu unt.
Ciocolata cu lapte se imparte in doua portii si jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
Apoi puneti in castron faina cu praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele si amestecati cu mixerul cam 3-4 minute pana se omogenizeaza. Renuntati la mixer, asta a fost toata treaba lui :). Adaugati usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amestecati cu o lingura.
Turnati aluatul in tava si bagati-l la copt cam 30 – 40 de minute pana cand se rumeneste. Puteti face testul cu scobitoarea dar mai pe margini. Prajitura mea avea in mijloc multa ciocolata si din acest motiv scobitoarea n-a iesit nici curata si nici uscata :).

Dupa ce scoateti tava din cuptor, o lasati sa se raceasca cam o ora. Apoi taiati blatul in doua bucati, pe orizontala. Daca e mai gros, merge si in trei.

Cat asteptati, puteti curata ciresele :).

cirese

Pentru crema trebuie sa topiti ciocolata alba la bain marie. O lasati la racit 5 minute si apoi glazurati in ea ciresele pentru decor. Le asezati pe o tava pe care puneti hartie de copt.
In restul de ciocolata adaugati mascarpone si smantana. Adaugati treptat cele doua ingrediente, pentru a nu se raci deodata ciocolata. E posibil sa se intareasca de la diferenta de temperatura. Eu am folosit blenderul pentru a da o textura fina cremei, dar nu este absolut necesar, se poate amesteca bine cu un tel. Pastrati din crema cam o treime (pentru blatul de deasupra), iar in ce ramane, adaugati ciresele curatate.
Peste primul strat, puneti crema cu cirese. Peste ultimul, aplicati crema fara cirese, iar la final pozitionati strategic ciresele glazurate peste ea.

tort cu cirese si ciocolata alba

Tortul se tine la rece macar o ora pentru a se intari crema, dar este mult mai bun dupa ce sta in frigider mai mult timp (de exemplu, peste noapte).

tort cu cirese si ciocolata alba

Merita, merita, merita! Tortul cu cirese si ciocolata e de-a dreptul memorabil si cu siguranta il veti pune pe lista de facut imediat ce apare sezonul cireselor.

tort cu cirese si ciocolata alba

In timp ce pozam eu acest minunat tort cu cirese si ciocolata, mi-am dat seama ca indeplineste criteriul de baza  pentru concursul Provocarea lunii iunie “Dulce Romanie” (unul din ingrediente sa fie ciresele) asa ca, nu-mi ramane altceva de facut decat sa particip si eu :).

tort cu cirese si ciocolata alba

Tort cu cirese si ciocolata
 
Print
Timp de preparare
1 hour
Timp de gatire
40 mins
Timp total
1 hour 40 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 175g faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 120g zahar alb
  • 140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de lapte
  • o banana medie pasata cu blenderul
  • 200g ciocolata alba
  • 400g cirese curatate de samburi si codite
  • 10-15 cirese necuratate (cu codite)
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri de smantana
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava rotunda (a mea are 20 cm) cu hartie de copt unsa cu unt.
  2. Imparte ciocolata cu lapte in doua. Jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
  3. Paseaza banana cu blenderul.
  4. Pune intr-un castron faina, praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele. Amesteca cu mixerul 3-4 minute, pana se omogenizeaza.
  5. Adauga usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amesteca cu o lingura.
  6. Toarna aluatul in tava si baga-l in cuptor 30 - 40 de minute pana cand se rumeneste.
  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit in jur de 1 - 2 ore.
  8. Curata ciresele de samburi si codite.
  9. Topeste ciocolata alba la bain marie. Las-o la racit 5 minute.
  10. Glazureaza ciresele pastrate pentru decor in ciocolata si aseaza-le pe hartie de copt.
  11. In restul de ciocolata adauga treptat mascarpone si smantana. Amesteca bine cu un tel sau cu blenderul.
  12. Pune o treime din crema deoparte. In restul de crema adauga ciresele curatate.
  13. Taie blatul transversal in 3 bucati. Daca e subtire, taie-l doar in doua.
  14. Intinde crema cu cirese pe primele doua straturi de blat.
  15. Pe ultimul strat, intinde crema fara cirese.
  16. Aseaza deasupra ciresele glazurate.
  17. Raceste tortul minim o ora inainte de servire. Tortul va deveni mult mai gustos dupa ce sta macar 8 ore la frigider.
3.5.3251

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Banana bread cu nuci si ciocolataBanana bread cu nuci si ciocolata
  • Tort cu mousse de castane si ciocolataTort cu mousse de castane si ciocolata
  • Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolataBanana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: banane, ciocolata, cirese, desert, tort

Previous Post: « Cheesecake se intoarce! :)
Next Post: Inapoi la cratita :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Dulcegarii culinare says

    27/06/2011 at 9:31 pm

    Arata intr-un mare fel!! Ai dreptate cu dragostea la prima vedere!! O reteta excelenta.. Multumesc frumos pentru participare! o seara frumoasa .. pupici

    Reply
  2. Alina---Explora Cuisine says

    27/06/2011 at 11:32 pm

    Niste arome grozave ai tu aici, si cum eu sunt fan ciocolata alba si banane, sigur il pun in practica curand 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa sa ai!

    Reply
  3. Mariana says

    28/06/2011 at 9:54 am

    Ce tentatie!trebuie incercata ca te credem pe cuvint!

    Reply
  4. Mihaela says

    28/06/2011 at 7:23 pm

    Gustat. Placut. Mult:D Keep up the good work, Andreea!

    Reply
  5. Mihaela says

    30/06/2011 at 7:35 pm

    Am vazut tortul la adunarea Dulcii Romanii de la Antonina. Ciocolata alba peste cirese si peste tort arata fenomenal! Salvez reteta sa il fac si eu 🙂

    Reply
  6. raluca says

    01/05/2012 at 3:37 pm

    Arata demential!Ce diametru ati avut la tava?e minunat ca l-atzi taiat in 3..am obs ca in reteta originala e taiat in 2,Al dumneavoastra e mai reusit!

    Reply
  7. Andreea says

    10/05/2012 at 2:16 pm

    Raluca tava a avut 24 de cm. Iti multumesc mult pentru aprecieri! 🙂

    Reply
  8. raluca says

    28/05/2012 at 7:56 am

    azi intentionez sa fac tortul!doresc sa va intreb ati folosit cirese gigantice sau obisnuite ca marime?

    Reply
  9. Andreea says

    02/06/2012 at 10:19 am

    Buna Raluca! Scuze de intarziere dar am fost putin plecata din tara :). Daca te mai ajuta, am folosit cirese medii, adica obisnuite :). Zilele astea intentionez sa fac si eu din nou tortul. Daca l-ai facut, sa-mi spui cum ti s-a parut :).

    Reply
  10. Adina Barbu says

    30/05/2013 at 1:14 pm

    Buna, Andreea! ce dimensiuni are tava de copt? ca eu am problema asta…intentionez sa fac si eu tortul zilele astea . Pupici!

    Reply
    • Andreea says

      31/05/2013 at 5:24 am

      Buna Adina! Tava are cam 24 de cm. Nu stiu exact, insa e mai mica decat aia de 26 :).

      Reply
  11. Raluca says

    19/06/2019 at 3:09 pm

    Foarte foarte bun. Recomand <3

    Reply
    • Andreea says

      13/08/2019 at 8:07 pm

      Ma bucur ca ti-a placut, Raluca!

      Reply
  12. Andreea says

    16/05/2020 at 2:26 pm

    Buna! Arata foarte bine tortul și este cu prioritate pe lista de incercat:) voiam să întreb dacă smantana trebuie să fie pentru frișcă sau obișnuită. Multumesc pentru raspuns si reteta 😍🥰

    Reply
    • Andreea says

      18/05/2020 at 5:45 pm

      Buna!Multumesc! Smantana obisnuita am folosit.

      Reply
  13. Oana Alexandra Bradea says

    20/05/2020 at 1:42 pm

    Arata delicios! Banuiesc ca ciresele ar merge inlocuite si cu capsuni sau zmeura, nu? Oricum e pe lista noastra de deserturi 🙂 blatul iasa umed sau se mai poate insiropa? Multumesc 😊🤗

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 8:53 pm

      Da, merg inlocuite cu capsuni si zmeura, multe persoane l-au pregatit asa. Blatul iese usor umed de la banana, dar nu este ca un tort insiropat. Iar dupa ce sta la frigider se intareste si mai mult. Daca vrei sa il insiropezi, poti sa o faci, eu l-am insiropat o data cu zeama de la compot de visine si a iesti foarte bine.

      Reply
  14. Cris says

    31/05/2020 at 9:35 pm

    Arata bestial. Spune-mi te rog, ce ciocolata folosesti? Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:46 am

      Buna! In general folosesc ciocolata Heidi sau Nestle Dessert.

      Reply
  15. Adriana says

    03/06/2020 at 1:27 pm

    Arata minunat! Care este dimensiunea tavii folosite de tine?

    Reply
    • Adriana says

      03/06/2020 at 1:27 pm

      Am citit in comentariile de mai sus. 🙂

      Reply
  16. Negru Roxana says

    14/06/2020 at 1:51 pm

    Blatul nu necesita sa fie însiropat ?

    Reply
    • Andreea says

      17/06/2020 at 8:19 pm

      Nu necesita, dar daca iti plac torturile insiropate, poti sa insiropezi blatul. Eu l-am insiropat o data cu compot de visine si a iesti foarte bine.

      Reply
  17. Camelia says

    15/06/2020 at 11:30 am

    Buna! Doresc sa fac si eu aceast tort dar am o tava de dimensiuni mai mari si as vrea sa cresc cantitatea ingredientelor. Cum m-ai sfatui sa procedez? Care crezi ca sunt ingredientele a caror cantitate ar trebui sa o cresc?

    Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      17/06/2020 at 8:20 pm

      Depinde cat de mare este tava. Daca ai o tava de 26 cm as spune sa adaugi inca jumatate din ingrediente. Trebuie sa maresti toata cantitatile proportional.

      Reply
  18. Lavi says

    25/06/2020 at 11:59 am

    Blatul a iesit tare si cledos. Am pus mai putina ciocolata(100gr) l-am facut pentru copii, dar nu stiu exact care a fost problema.

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:56 pm

      Buna, Lavi! Nu imi dau seama ce s-ar fi putut intampla.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Acum câteva zile am făcut salata aceasta cu hall Acum câteva zile am făcut salata aceasta cu halloumi și linte din nevoia de a pregăti ceva rapid la cină cu ce aveam prin frigider. A ieșit atât de bună, că am lins farfuriile, iar Petra tot spunea că mai vrea linte 😄.

După ce am postat-o în Stories, am văzut că peste 3500 de persoane au răspuns că ar vrea să postez rețeta în feed, așa că v-o las mai jos. Mie mi-a luat 30 de minute s-o prepar, cu tot cu făcut poze 😋.

Ingrediente 
100 gr mix de frunze verzi 
300 gr linte la conservă
2 dovlecei mici
200 gr brânză halloumi
5-6 roșii cherry
2-3 linguri de semințe de rodie
o ceapă verde 

Pentru dressing: 3 linguri de zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de melasă de rodii, sare și piper.

Dovleceii se taie în felii subțiri, pe lung și se pun pe un grătar/ într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se prăjesc câteva 4-5 minute pe fiecare parte.
Se scot dovleceii, se mai unge gratarul cu puțin ulei și se pune brânza halloumi tăiată felii (de aprox. 1 cm). Se prăjește 2-3 minute, până se rumenește.
Opțional, se pot pune și roșiile cherry pe grătar, pentru a se coace puțin.
Pentru dressing, se pun toate ingredientele într-un borcan și se amestecă bine.
Pe un platou se așază frunzele verzi, iar peste ele se toarnă dressing-ul. Apoi se pune lintea din conservă (eu am clătit-o sub un jet de apă și apoi am scurs-o), se așază feliile de dovlecei, brânza halloumi, roșiile tăiate în două, ceapa verde și semințele de rodii. 

#salad #halloumi #halloumisalad #lentils #lentilsalad #zuchinni #plantpowered #plantbased #vegetarian #eatyourveggies #eathealthy #eatgoodfeelgood #eatcaptureshare #eatrealfood #eatincolor #hereismyfood #inmykitchen #cookandtell
Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chocolate chip cookies

Budinca de orez cu smochine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

French toast cu sos de fructe de padure

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·