Deși numele te duce cu gândul la un sos, salsa de mango e mai degrabă o salată fresh, dulce acrișoară. Conține mango (e recomandat să folosiți unul bine copt, dar ferm), ardei gras, ceapă, coriandru (sau pătrunjel dacă nu vă place coriandru), zeamă de lime și opțional puteți adăuga un ardei iute sau fulgi de ardei iute. Dacă doriți, puteți adăuga și un avocado pentru mai multă consistență și cremozitate.
Cel mai des noi mâncam salsa de mango alături de pește și orez, căci mi se pare că merge foarte bine în combinația asta. Se poate manca și cu tacos, fajitas, burrito sau alte mâncăruri mexicane, dar merge și alături de creveți sau piept de pui la grătar.
- un mango copt
- un ardei gras/ kapia roșu
- jumatate de ceapă roșie tocată (2-3 linguri)
- 2-3 linguri de coriandru/ pătrunjel proaspăt
- un lime
- jumătate de ardei iute/ fulgi de ardei iute (opțional)
- un avocado (opțional)
- sare
- Mango se taie cuburi mici, ceapa se toacă mărunt, coriandru/ pătrunjelul se toacă mărunt, ardeiul gras se taie în cuburi mici. Dacă folosiți ardei iute proaspăt, se toacă și el mărunt. Dacă folosiți avocado, se taie și el în cuburi mici.
- Se pun toate ingredientele într-un bol, se toarnă peste ele zeama de lime, se adaugă sare și fulgi de ardei iute (dacă nu folosiți ardei iute proaspăt) și se amestecă bine.
Leave a Reply