Paste puttanesca
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 5 fileuri de anșoa
  • o conservă de sardine sau de ton (opțional)
  • o conservă de roșii tocate (400 gr)
  • 100 gr masline kalamata fără sâmburi tăiate în două
  • 2 linguri de capere
  • 200 gr spaghetti (sau alt tip de paste)
  • o lingură de pătrunjel tocat
Preparare
  1. Se pune o tigaie pe foc și se toarnă în ea uleiul de măsline. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește timp de 5 minute, până se înmoaie, amestecând des.
  2. Se adaugă usturoiul zdrobit și se prăjește împreună cu ceapa un minut.
  3. Fileurile de anșoa se clătesc de sare (în caz că sunt conservate în sare), iar dacă au oase foarte tari, se înlătură oasele și coloana vertebrală. Se toacă mărunt și se adaugă și ele în tigaie. Dacă folosiți sardine sau ton, adaugați carnea bine stoarsă de apă sau ulei în tigaie.
  4. Se pun în tigaie roșiile tocate, măslinele fara sâmburi și caperele. Se lasă totul la fiert pe foc mic timp de 10-15 minute.
  5. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. La final se adaugă pastele în sos și se amestecă. Dacă sosul e prea dens, se poate subția cu apa în care au fiert pastele.
  7. Se presară cu pătrunjel tocat.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2024/02/paste-puttanesca.html