Această mâncare de fasole cu sos de roșii este o mâncare la care apelez destul de des când nu am mare lucru în frigider și vreau să pregătesc o masă hrănitoare și rapidă. Pentru că țin mereu în camară conserve de fasole și de sos de roșii, iar ceapa și usturoiul sunt nelipsite, am mereu la îndemână ingredientele necesare. De cele mai multe ori mâncam mâncarea de fasole așa simplă, cu o pâine bună și cu murături, iar uneori îi pun alături niste cârnați.
Mâncare de fasole cu sos de roșii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- o ceapă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- o conservă de roșii tocate
- 200 ml roșii pasate (sau puteți folosi 2 conserve de roșii tocate)
- ½ linguriță de cimbru uscat
- 600 gr fasole la conservă
- sare, piper
Preparare
- Ceapa se toacă mărunt și se călește în uleiul de măsline câteva minute, până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul zdrobit, iar după un minut se pun roșiile tocate, roșiile pasate, cimbrul, sarea și piperul.
- Se adaugă fasolea, se amestecă și se fierbe totul la foc mic spre mediu timp de 20-25 de minute.
- Fasolea se poate manca alaturi de pâine prăjită sau mămăligă și murături.
Leave a Reply