Mâncare de fasole cu sos de roșii
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • o ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • o conservă de roșii tocate
  • 200 ml roșii pasate (sau puteți folosi 2 conserve de roșii tocate)
  • ½ linguriță de cimbru uscat
  • 600 gr fasole la conservă
  • sare, piper
Preparare
  1. Ceapa se toacă mărunt și se călește în uleiul de măsline câteva minute, până se înmoaie.
  2. Se adaugă usturoiul zdrobit, iar după un minut se pun roșiile tocate, roșiile pasate, cimbrul, sarea și piperul.
  3. Se adaugă fasolea, se amestecă și se fierbe totul la foc mic spre mediu timp de 20-25 de minute.
  4. Fasolea se poate manca alaturi de pâine prăjită sau mămăligă și murături.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/10/mancare-de-fasole-cu-sos-de-rosii.html