Chec carrot cake cu fistic, ciocolată albă și caise uscate
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 12
Ingrediente
Pentru o tavă de aprox. 20 x 10 cm)
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • 120 gr zahăr brun
  • 200 gr morcovi rași (pe răzătoarea mică)
  • 180 gr făină albă
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • o linguriță de scorțișoară pudră
  • ¼ linguriță de nucșoară pudră
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • o lingură de extract de vanilie
  • coaja de la jumătate de portocală
  • 50 gr caise uscate
  • 50 gr fistic (+ 10 gr pentru decor)
  • 30 gr miez de nucă
  • 100 gr de ciocolată albă
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  2. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul.
  3. Într-un alt bol se bat ouăle cu zahărul, uleiul și extractul de vanilie. Se adaugă morcovii rași, caisele tocate, coaja de portocală, fisticul și nucile tăiate grosier.
  4. Se adaugă mixul de făină și se amestecă ușor cu o spatulă.
  5. Se toarnă aluatul într-o tavă (aprox. 20x10 cm) cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 45- 50 de minute. Se înțeapă checul cu o scobitoare, dacă iese uscată, este copt.
  6. Se scoate tava din cuptor, checul se mai lasă în tavă 10 minute, apoi se lasă la răcit complet pe un grătar.
  7. Ciocolata se topește pe baie de aburi și se toarnă pe deasupra checului. Se presară fistic tocat și coajă de portocală. Se taie după ce se întărește ciocolata.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/04/chec-carrot-cake-cu-fistic-ciocolata-alba-si-caise-uscate.html