N-am mai făcut o supă cremă de roșii de nu mai știu când, așa că atunci când am văzut rețeta asta la Alexandra Cooks, mi-am dat seama că ar fi o idee foarte bună, mai ales că se face foarte ușor, cu roșii la conservă. Eu am făcut și niște crutoane cu care să mâncam supa, dar așa cum spune și Alexandra, merge bine și cu un sandviș cald cu brânză alături.
Supă cremă de roșii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 5
Ingrediente
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de unt
- o ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- ½ linguriță cimbru uscat (sau câteva crenguțe de cimbru proaspăt)
- 2 linguri de pastă de tomate
- 800 gr - 1 kg de roșii tocate/ roșii în suc propriu/ roșii la borcan
- ½ linguriță zahăr (opțional)
- 100 ml de smântână lichidă (poate fi omisă pentru o supă de post)
- sare
Preparare
- Ceapa se taie solzișori, iar cățeii de usturoi se taie în felii subțiri.
- Într-o oală pusă pe foc mediu, se pun uleiul și untul, iar peste ele se adaugă ceapa, usturoiul și cimbrul. Se călesc timp de 5-7 minute, până când ceapa devine lucioasă.
- Se adaugă pasta de tomate, se amestecă bine și se mai călește totul timp de 5 minute, amestecând des. Dacă începe să se lipească de fundul oalei, se poate adaugă puțînă zeamă din roșiile tocate sau apă.
- Se adaugă roșiile conservate, 500-600 ml de apă, zahărul (daca folosiți) și 2 lingurițe de sare și se lasă la fiert timp de 30-40 de minute. Dacă folosiți roșii întregi, le puteți zdrobi, pentru a fierbe mai ușor.
- La final, se pasează supa cu un blender (dacă ați folosit crenguțe de cimbru, acestea se scot înainte de a pasa supa).
- Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă bine.
- Opțional, se poate servi cu fâșii de parmezan deasupra.
Leave a Reply