• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supă cremă de roșii

31/01/2023 By Andreea Leave a Comment

N-am mai făcut o supă cremă de roșii de nu mai știu când, așa că atunci când am văzut rețeta asta la Alexandra Cooks, mi-am dat seama că ar fi o idee foarte bună, mai ales că se face foarte ușor, cu roșii la conservă. Eu am făcut și niște crutoane cu care să mâncam supa, dar așa cum spune și Alexandra, merge bine și cu un sandviș cald cu brânză alături.


Supă cremă de roșii
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
40 mins
Timp total
50 mins
 
Portii: 5
Ingrediente
  • o lingură de ulei de măsline
  • o lingură de unt
  • o ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță cimbru uscat (sau câteva crenguțe de cimbru proaspăt)
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 800 gr - 1 kg de roșii tocate/ roșii în suc propriu/ roșii la borcan
  • ½ linguriță zahăr (opțional)
  • 100 ml de smântână lichidă (poate fi omisă pentru o supă de post)
  • sare
Preparare
  1. Ceapa se taie solzișori, iar cățeii de usturoi se taie în felii subțiri.
  2. Într-o oală pusă pe foc mediu, se pun uleiul și untul, iar peste ele se adaugă ceapa, usturoiul și cimbrul. Se călesc timp de 5-7 minute, până când ceapa devine lucioasă.
  3. Se adaugă pasta de tomate, se amestecă bine și se mai călește totul timp de 5 minute, amestecând des. Dacă începe să se lipească de fundul oalei, se poate adaugă puțînă zeamă din roșiile tocate sau apă.
  4. Se adaugă roșiile conservate, 500-600 ml de apă, zahărul (daca folosiți) și 2 lingurițe de sare și se lasă la fiert timp de 30-40 de minute. Dacă folosiți roșii întregi, le puteți zdrobi, pentru a fierbe mai ușor.
  5. La final, se pasează supa cu un blender (dacă ați folosit crenguțe de cimbru, acestea se scot înainte de a pasa supa).
  6. Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă bine.
  7. Opțional, se poate servi cu fâșii de parmezan deasupra.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Supa de 3 x rosieSupa de 3 x rosie
  • Miso ramen cu puiMiso ramen cu pui
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Supă cremă de dovleac cu pereSupă cremă de dovleac cu pere

Filed Under: retete, supa Tagged With: rosii, supa

Previous Post: « Borș ucrainean cu sfeclă
Next Post: Chec cu ricotta, portocală și mac »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Briose cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·