Chec cu ricotta, portocală și mac
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 130 gr zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 3 ouă
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de portocale
  • 3 lingurițe de semințe de mac
  • 180 gr făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  2. Într-un bol se amestecă bine zahărul cu coaja de portocală.
  3. Se adauga ouăle și se bat cu un tel, împreună cu zahărul.
  4. Se adaugă ricotta, uleiul de măsline și sucul de portocale.
  5. Se amestecă bine, apoi se încorporează semințele de mac și făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se omogenizează totul cu un tel sau o lingură.
  6. Aluatul se toarnă într-o tavă de chec cu hârtie de copt (tava mea este de 21 x 11 cm).
  7. Checul se coace timp de aprox. 50 de minute.
  8. Verificați dacă este copt introducând o scobitoare în chec, dacă aceasta iese uscată, checul este gata.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/02/chec-cu-ricotta-portocala-si-mac.html