Chec cu ricotta, portocală și mac
Timp de preparare
- 130 gr zahăr
- coaja de la o portocală
- 3 ouă
- 250 gr ricotta
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri de suc de portocale
- 3 lingurițe de semințe de mac
- 180 gr făină
- 2 lingurițe praf de copt
- un praf de sare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
- Într-un bol se amestecă bine zahărul cu coaja de portocală.
- Se adauga ouăle și se bat cu un tel, împreună cu zahărul.
- Se adaugă ricotta, uleiul de măsline și sucul de portocale.
- Se amestecă bine, apoi se încorporează semințele de mac și făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se omogenizează totul cu un tel sau o lingură.
- Aluatul se toarnă într-o tavă de chec cu hârtie de copt (tava mea este de 21 x 11 cm).
- Checul se coace timp de aprox. 50 de minute.
- Verificați dacă este copt introducând o scobitoare în chec, dacă aceasta iese uscată, checul este gata.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/02/chec-cu-ricotta-portocala-si-mac.html
3.5.3251