• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Borș ucrainean cu sfeclă

26/01/2023 By Andreea 2 Comments

Nu mai făcusem de mult un borș ucrainean cu sfeclă, dar mi-am amintit de el văzându-l in meniul de la grădinița Petrei, din care v-am mai povestit eu că mă mai inspir din când în când.
Eu l-am făcut în varianta cu carne de vită, dar poate fi făcut și fără carne. A ieșit tare bun, am mâncat 3 zile toți trei, cu mare poftă.

Borș ucrainean cu sfeclă
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
40 mins
Timp total
1 hour 10 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
Pentru supa de vită
  • 800 gr rasol de vită (cu os)
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • un păstârnac
  • o bucată de țelină (rădăcină)
  • câteva crenguțe de pătrunjel
Pentru ciorbă
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 3 sfecle medii
  • 500 ml suc de roșii/ passata
  • 3 litri de supă de vită (sau de legume
  • 3 cartofi
  • 300 gr varză albă
  • 2 foi de dafin
  • 3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de oțet
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
Preparare
  1. Se pun la fiert toate ingredientele pentru supa de vită, împreună cu 3-3,5 litri de apă și 1-2 lingurițe de sare. Eu le-am fiert sub presiune, la Crockpot, timp de 30 de minute, apoi am lăsat aparatul să elimine singur toată presiunea (1-1,5 h). Pe aragaz, se fierbe la foc mic, până când carnea devine foarte fragedă (se completează cu apă dacă se evaporă prea mult).
  2. Se mărunțește carnea și se strecoară supa.
  3. Sfecla și cartofii se taie în cuburi mici, varza se taie fâșii subțiri.
  4. Se toacă ceapa mărunt, iar morcovii se rad pe răzătoarea mare. Apoi se pun la călit într-o oală, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline (4-5 minute).
  5. Se adaugă sfecla, cartofii, varza, sucul de roșii, supa de vită/ legume, sare și foile de dafin. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert pe foc mic in jur de 40-50 de minute.
  6. La final se oprește focul, se adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, carnea mărunțită și morcovul din supă.
  7. Se servește cu smântână. Dacă vă place și mai acru, mai puteți adăuga oțet.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Croissant French toastCroissant French toast
  • Supa crema de praz si cartofi noiSupa crema de praz si cartofi noi
  • Carrot cake (tort de morcovi)Carrot cake (tort de morcovi)
  • Biscotti cu fistic si merisoareBiscotti cu fistic si merisoare

Filed Under: retete, supa

Previous Post: « Salată cu avocado și creveți
Next Post: Supă cremă de roșii »

Reader Interactions

Comments

  1. Irina says

    26/01/2023 at 9:34 pm

    Se poate face si cu sfecla la cutie/conservata (canned beets)? Multumesc.

    Reply
    • Andreea says

      31/01/2023 at 12:22 pm

      Buna! Eu nu am incercat, dar cred ca ar merge. Doar sa o pui mai spre final, caci e deja gatita.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Prajitura cu smantana si nuci

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·