• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu avocado și creveți

26/01/2023 By Andreea Leave a Comment

E plin sezon de avocado și în perioada aceasta obișnuiesc să mai comand direct de la fermierii din Spania, de pe platforma Crowdfarming, despre care am aflat de la prietena mea, Andie. Ultima oară am comandat 2 kg de avocado, așa că am căutat tot felul de moduri de a-l include în mesele noastre. Una dintre idei a fost această salată cu avocado și creveți, pe care am completat-o cu ce mai aveam prin casă: cartof dulce, quinoa, microplante și dressing-ul meu preferat cu muștar. N-am avut prea mari așteptări, căci părea o rețetă foarte simplă, dar ceva s-a legat atât de bine încât mi s-a părut cea mai bună salată pe care am mâncat-o în ultima vreme.

Pe Instagram am primit multe întrebări despre comenzile de pe Crowdfarming, așa că las și aici câteva informații, pe scurt, în caz că vă interesează să comandați și voi. Pe această platformă găsiți mai mulți fermieri din Spania, Italia, Franța și alte țări, care livrează produsele din fermele lor (majoritatea bio) direct către clienți, inclusiv în România. Eu am comandat până acum clementine, avocado, portocale, lămâi și mango. Avocado este foarte proaspăt, cremos și nu am găsit niciunul ațos în niciuna dintre cele 3 comenzi de până acum. La portocale am primit anul trecut un lot care nu m-a impresionat, dar anul acesta au fost foarte bune (am luat de la ferma Valdivieso). Mango pe care l-am comandat toamna trecută (sezonul e în septembrie – noiembrie) a fost fenomenal, unii dintre cei mai buni mango pe care i-am mâncat. Clementinele și lămâile au fost bune, dar nu mult mai diferite de ce am găsit la noi în magazine (deși cred că e posibil să difere de la producător la producător, în funcție de soi).
Exista opțiunea de a ‘adopta‘ un pom și de a primi lunar fructele sale și opțiunea de a comanda doar o cutie (cea pe care am ales-o eu). Comanda este livrată prin curier (UPS) și ajunge în aproximativ 7-10 zile. Costul transportului este inclus în costul afișat pentru lada cu produse. Mi s-a întâmplat ca la portocale și clementine să fie în cutie și unele lovite, însă producătorii pun de obicei și câteva bucăți în plus, pentru a compensa în astfel de situații.
Salată cu avocado și creveți
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
35 mins
 
Portii: 1
Ingrediente
  • 12 creveți (decorticați, cruzi)
  • ½ avocado
  • un cartof dulce mic
  • 30-40 gr quinoa fiartă (se poate înlocui cu orez, cous cous, mei, orz, bulgur sau chiar linte sau năut)
  • 50 gr microplante (sau diverse frunze de salată)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de muștar
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie
  • sare, piper, usturoi granulat
Preparare
  1. Cartoful dulce se curăță, se taie în cuburi, se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare și se coace în Airfryer timp de aprox.15 minute la 180 de grade sau la cuptor în jur de 25-30 de minute la 200 de grade.
  2. Se pregătește dressing-ul amestecând o lingură de ulei de măsline cu muștarul, zeama de lămâie, sare și piper.
  3. Creveții se pun într-un castron și se amestecă cu o linguriță de ulei de măsline, ¼ linguriță de usturoi granulat, sare și piper.
  4. Se prăjesc în Airfryer la 180 de grade timp de 3 minute sau într-o tigaie antiaderentă timp de aprox 2 minute pe fiecare parte, până se pătrund și devin roz.
  5. Într-un bol se așază frunzele de salată, cartoful copt, quinoa fiartă, avocado tăiat felii și creveții prăjiți. Se toarnă dressing-ul pe deasupra.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Chilli con carneChilli con carne
  • Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste BazaarTort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar
  • Biscotti cu fistic si merisoareBiscotti cu fistic si merisoare
  • Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarinTort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin

Filed Under: retete, salate

Previous Post: « Lipii grecești
Next Post: Borș ucrainean cu sfeclă »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu mere si sos de caramel de post

Prajitura cu prune si bezea cu migdale

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scrambled eggs (oua cremoase)

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·