Salată cu avocado și creveți
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 1
Ingrediente
  • 12 creveți (decorticați, cruzi)
  • ½ avocado
  • un cartof dulce mic
  • 30-40 gr quinoa fiartă (se poate înlocui cu orez, cous cous, mei, orz, bulgur sau chiar linte sau năut)
  • 50 gr microplante (sau diverse frunze de salată)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de muștar
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie
  • sare, piper, usturoi granulat
Preparare
  1. Cartoful dulce se curăță, se taie în cuburi, se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare și se coace în Airfryer timp de aprox.15 minute la 180 de grade sau la cuptor în jur de 25-30 de minute la 200 de grade.
  2. Se pregătește dressing-ul amestecând o lingură de ulei de măsline cu muștarul, zeama de lămâie, sare și piper.
  3. Creveții se pun într-un castron și se amestecă cu o linguriță de ulei de măsline, ¼ linguriță de usturoi granulat, sare și piper.
  4. Se prăjesc în Airfryer la 180 de grade timp de 3 minute sau într-o tigaie antiaderentă timp de aprox 2 minute pe fiecare parte, până se pătrund și devin roz.
  5. Într-un bol se așază frunzele de salată, cartoful copt, quinoa fiartă, avocado tăiat felii și creveții prăjiți. Se toarnă dressing-ul pe deasupra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/01/salata-cu-avocado-si-creveti.html