Se pun la fiert toate ingredientele pentru supa de vită, împreună cu 3-3,5 litri de apă și 1-2 lingurițe de sare. Eu le-am fiert sub presiune, la Crockpot, timp de 30 de minute, apoi am lăsat aparatul să elimine singur toată presiunea (1-1,5 h). Pe aragaz, se fierbe la foc mic, până când carnea devine foarte fragedă (se completează cu apă dacă se evaporă prea mult).
Se mărunțește carnea și se strecoară supa.
Sfecla și cartofii se taie în cuburi mici, varza se taie fâșii subțiri.
Se toacă ceapa mărunt, iar morcovii se rad pe răzătoarea mare. Apoi se pun la călit într-o oală, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline (4-5 minute).
Se adaugă sfecla, cartofii, varza, sucul de roșii, supa de vită/ legume, sare și foile de dafin. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert pe foc mic in jur de 40-50 de minute.
La final se oprește focul, se adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, carnea mărunțită și morcovul din supă.
Se servește cu smântână. Dacă vă place și mai acru, mai puteți adăuga oțet.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/01/bors-ucrainean-cu-sfecla.html