Untul se amestecă cu coaja de la o portocală și de la o lămâie, frunzele de la 2 crenguțe de cimbru, frunzele de la 2 crenguțe de rozmarin tocate mărunt, 2 căței de usturoi zdrobiți, sare și piper.
Untul aromatizat se introduce pe sub pielea puiului și se unge pe piept și pulpe. Pielea se desface de carne ușor, cu degetele, fără a o rupe.
În interiorul puiului se introduce lămâia tăiată în două și câteva crenguțe de cimbru.
Oasele pulpelor se pot lega cu sfoară alimentară.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, căldură sus și jos.
Într-o tavă se pun portocalele tăiate în două, căpățâna de usturoi tăiată în două, ceapa tăiată în 4 și restul crenguțelor de cimbru.
Peste ele se așază puiul, cu pieptul în sus.
Se unge puiul cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă și vinul și apoi tava se bagă în mijlocul cuptorului pentru o oră și 45 de minute.
Varza de Bruxelles se curăță de cotor și se taie în două.
Se opărește timp de 3 minute în apă clocotită.
Se scurge de apă și se pune într-o tigaie încinsă, alaturi de unt.
Se prăjește amestecând des, timp de 5 minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/pui-cu-portocale-si-ierburi-aromatice.html