Într-o crăticioară se pun apa, zaharul și untul și se aduc la punctul de fierbere.
După ce zaharul s-a topit, se ia oala de pe foc, iar lichidul se toarnă într-un castron și se lasă să ajungă aproape de temperatura camerei. În acest timp se mai amestecă din când în când pentru a nu se face crustă deasupra.
După ce s-a răcit lichidul, se adaugă Baileys și se amestecă bine.
Laptele praf se cerne printr-o sită deasă. Peste el se toarnă treptat lichidul, amestecând în același timp.
Se adaugă merișoarele și fisticul și se transferă totul într-o caserolă cu hârtie de copt (se poate da și formă de baton, într-o bucată de folise alimentară).
Se presează bine compoziția in caserolă și se netezește cu o spatulă de silicon. Se presară câteva merișoare și bucăți de fistic deasupra.
Caserola se acoperă cu un capac și se bagă în frigider, ideal până a doua zi, ca să se întărească bine.
Bucata de ciocolată se taie în bucăți mai mici și apoi se păstrează la rece.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/ciocolata-de-casa-cu-baileys-fistic-si-merisoare.html