Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 140 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 40 ml apă
  • 70 ml Baileys Original
  • 350 gr lapte praf
  • 50 gr merișoare
  • 50 gr fistic
Preparare
  1. Într-o crăticioară se pun apa, zaharul și untul și se aduc la punctul de fierbere.
  2. După ce zaharul s-a topit, se ia oala de pe foc, iar lichidul se toarnă într-un castron și se lasă să ajungă aproape de temperatura camerei. În acest timp se mai amestecă din când în când pentru a nu se face crustă deasupra.
  3. După ce s-a răcit lichidul, se adaugă Baileys și se amestecă bine.
  4. Laptele praf se cerne printr-o sită deasă. Peste el se toarnă treptat lichidul, amestecând în același timp.
  5. Se adaugă merișoarele și fisticul și se transferă totul într-o caserolă cu hârtie de copt (se poate da și formă de baton, într-o bucată de folise alimentară).
  6. Se presează bine compoziția in caserolă și se netezește cu o spatulă de silicon. Se presară câteva merișoare și bucăți de fistic deasupra.
  7. Caserola se acoperă cu un capac și se bagă în frigider, ideal până a doua zi, ca să se întărească bine.
  8. Bucata de ciocolată se taie în bucăți mai mici și apoi se păstrează la rece.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/ciocolata-de-casa-cu-baileys-fistic-si-merisoare.html