Supa ramen e o supă cu tăiței de origine japoneză care se face dintr-o supă concentrată de pui sau porc, în care se pun și alte ingrediente precum ciuperci, porumb, ou fiert, alge, carne (de pui sau porc), dar există și alternativa vegană cu supă de legume și tofu. Eu am vrut să fac o variantă a acestei supe cu pastă miso, care este o pastă de boabe de soia fermentate, un ingredient foarte des utilizat în bucătăria japoneză.
Pentru supa miso ramen cu pui eu am fiert două pulpe de pui cu legume pentru a face o supă concentrată, apoi am fiert în ea pasta miso, sos de soia și ghimbir, iar la servire am pus tăiței udon proaspeți, carne de pui, boabe de porumb, ciuperci, ou fiert, ceapă verde și semințe de susan negru. Mie mi-a plăcut extrem de mult cum a ieșit și mi se pare un comfort food ideal pentru zile reci de toamnă sau iarnă.
Pastă miso și tăiței pentru ramen puteți găsi în magazinele asiatice sau în diverse magazine online.
- 2 pulpe de pui
- 2 morcovi
- o bucată de aprox. 30 gr de țelină
- o ceapă
- un păstârnac
- câteva tulpini de pătrunjel
- sare
- 1,5 litri de supă de pui
- 5 linguri de pastă miso (eu am folosit miso roșu)
- 2 linguri de sos de soia
- o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
- 600 gr tăiței udon proaspeți (sau alt tip de tăiței pentru ramen)
- carnea fiartă de la 2 pulpe de pui
- 300 gr boabe de porumb din conservă
- 200 gr ciuperci
- 2 ouă fierte
- ceapă verde
- semințe de susan negru
- Se pun la fiert pulpele de pui împreună cu ceapa, morcovii, păstârnacul, tulpinile de pătrunjel, țelina și sare. Se fierb până când carnea devine foarte fragedă și se desface ușor de pe os.
- Se strecoară supa și se pune 1,5 litri de supă clară de pui într-o oală împreună cu pasta miso, ghimbirul ras mărunt și sosul de soia. Se fierb la foc mic timp de 10 minute.
- Se fierb ouăle tari sau cu gălbenușul ușor moale.
- Ciupercile se taie felii și se prăjesc într-o tigaie, cu ulei de măsline, în jur de 2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
- Separat, se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet (eu i-am fiert timp de 5 minute), apoi se strecoară și se trec printr-un jet de apă rece.
- Într-un castron se pun tăiței, carne de la pulpele fierte și porumb.
- Se toarnă supa miso în castron, iar apoi se adaugă feliile de ciuperci, jumătate de ou fiert, ceapa verde tăiată mărunt și semințele de susan negru.
Leave a Reply