• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Miso ramen cu pui

24/11/2022 By Andreea Leave a Comment

Supa ramen e o supă cu tăiței de origine japoneză  care se face dintr-o supă concentrată de pui sau porc, în care se pun și alte ingrediente precum ciuperci, porumb, ou fiert, alge, carne (de pui sau porc), dar există și alternativa vegană cu supă de legume și tofu. Eu am vrut să fac o variantă a acestei supe cu pastă miso, care este o pastă de boabe de soia fermentate, un ingredient foarte des utilizat în bucătăria japoneză.

Pentru supa miso ramen cu pui eu am fiert două pulpe de pui cu legume pentru a face o supă concentrată, apoi am fiert în ea pasta miso, sos de soia și ghimbir, iar la servire am pus tăiței udon proaspeți, carne de pui, boabe de porumb, ciuperci, ou fiert, ceapă verde și semințe de susan negru. Mie mi-a plăcut extrem de mult cum a ieșit și mi se pare un comfort food ideal pentru zile reci de toamnă sau iarnă.

Pastă miso și tăiței pentru ramen puteți găsi în magazinele asiatice sau în diverse magazine online.

Miso ramen cu pui
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 30 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
Pentru supa de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • o bucată de aprox. 30 gr de țelină
  • o ceapă
  • un păstârnac
  • câteva tulpini de pătrunjel
  • sare
Pentru supa miso
  • 1,5 litri de supă de pui
  • 5 linguri de pastă miso (eu am folosit miso roșu)
  • 2 linguri de sos de soia
  • o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
Pentru servit
  • 600 gr tăiței udon proaspeți (sau alt tip de tăiței pentru ramen)
  • carnea fiartă de la 2 pulpe de pui
  • 300 gr boabe de porumb din conservă
  • 200 gr ciuperci
  • 2 ouă fierte
  • ceapă verde
  • semințe de susan negru
Preparare
  1. Se pun la fiert pulpele de pui împreună cu ceapa, morcovii, păstârnacul, tulpinile de pătrunjel, țelina și sare. Se fierb până când carnea devine foarte fragedă și se desface ușor de pe os.
  2. Se strecoară supa și se pune 1,5 litri de supă clară de pui într-o oală împreună cu pasta miso, ghimbirul ras mărunt și sosul de soia. Se fierb la foc mic timp de 10 minute.
  3. Se fierb ouăle tari sau cu gălbenușul ușor moale.
  4. Ciupercile se taie felii și se prăjesc într-o tigaie, cu ulei de măsline, în jur de 2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  5. Separat, se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet (eu i-am fiert timp de 5 minute), apoi se strecoară și se trec printr-un jet de apă rece.
  6. Într-un castron se pun tăiței, carne de la pulpele fierte și porumb.
  7. Se toarnă supa miso în castron, iar apoi se adaugă feliile de ciuperci, jumătate de ou fiert, ceapa verde tăiată mărunt și semințele de susan negru.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Supă cremă de dovleac cu pereSupă cremă de dovleac cu pere
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)

Filed Under: retete, supa Tagged With: miso, supa, taitei

Previous Post: « Ceapă murată
Next Post: Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscuiti cu ciocolata

Banoffee pie

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·