Miso ramen cu pui
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
Pentru supa de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • o bucată de aprox. 30 gr de țelină
  • o ceapă
  • un păstârnac
  • câteva tulpini de pătrunjel
  • sare
Pentru supa miso
  • 1,5 litri de supă de pui
  • 5 linguri de pastă miso (eu am folosit miso roșu)
  • 2 linguri de sos de soia
  • o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
Pentru servit
  • 600 gr tăiței udon proaspeți (sau alt tip de tăiței pentru ramen)
  • carnea fiartă de la 2 pulpe de pui
  • 300 gr boabe de porumb din conservă
  • 200 gr ciuperci
  • 2 ouă fierte
  • ceapă verde
  • semințe de susan negru
Preparare
  1. Se pun la fiert pulpele de pui împreună cu ceapa, morcovii, păstârnacul, tulpinile de pătrunjel, țelina și sare. Se fierb până când carnea devine foarte fragedă și se desface ușor de pe os.
  2. Se strecoară supa și se pune 1,5 litri de supă clară de pui într-o oală împreună cu pasta miso, ghimbirul ras mărunt și sosul de soia. Se fierb la foc mic timp de 10 minute.
  3. Se fierb ouăle tari sau cu gălbenușul ușor moale.
  4. Ciupercile se taie felii și se prăjesc într-o tigaie, cu ulei de măsline, în jur de 2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  5. Separat, se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet (eu i-am fiert timp de 5 minute), apoi se strecoară și se trec printr-un jet de apă rece.
  6. Într-un castron se pun tăiței, carne de la pulpele fierte și porumb.
  7. Se toarnă supa miso în castron, iar apoi se adaugă feliile de ciuperci, jumătate de ou fiert, ceapa verde tăiată mărunt și semințele de susan negru.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/11/miso-ramen-cu-pui.html