600 gr tăiței udon proaspeți (sau alt tip de tăiței pentru ramen)
carnea fiartă de la 2 pulpe de pui
300 gr boabe de porumb din conservă
200 gr ciuperci
2 ouă fierte
ceapă verde
semințe de susan negru
Preparare
Se pun la fiert pulpele de pui împreună cu ceapa, morcovii, păstârnacul, tulpinile de pătrunjel, țelina și sare. Se fierb până când carnea devine foarte fragedă și se desface ușor de pe os.
Se strecoară supa și se pune 1,5 litri de supă clară de pui într-o oală împreună cu pasta miso, ghimbirul ras mărunt și sosul de soia. Se fierb la foc mic timp de 10 minute.
Se fierb ouăle tari sau cu gălbenușul ușor moale.
Ciupercile se taie felii și se prăjesc într-o tigaie, cu ulei de măsline, în jur de 2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
Separat, se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet (eu i-am fiert timp de 5 minute), apoi se strecoară și se trec printr-un jet de apă rece.
Într-un castron se pun tăiței, carne de la pulpele fierte și porumb.
Se toarnă supa miso în castron, iar apoi se adaugă feliile de ciuperci, jumătate de ou fiert, ceapa verde tăiată mărunt și semințele de susan negru.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/11/miso-ramen-cu-pui.html