Am testat mai multe rețete de ceapă murată până când am descoperit-o pe aceasta în care ceapa se opărește și mi-a plăcut pentru că ceapa se înmoaie mai repede, iar gustul e un pic mai blând.
Eu am folosit ceapă de apă, dar puteți folosi și ceapă roșie sau chiar și ceapă albă, doar că cea roșie arată mai frumos.
O puteți folosi ca topping pe sandvișuri, burgeri, în tacos, într-o salată sau pe un platou cu mezeluri și brânzeturi.
Ceapă murată
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 3 cepe roșii medii
- 4 linguri de oțet
- o lingură de zahăr
- apă clocotită
Preparare
- Cepele se curăță de coajă, se taie în felii foarte subțiri și se pun într-un castron.
- Peste ceapă se toarnă apa clocotită, cât să acopere ceapa.
- După 2 minute, se strecoară apa din castron.
- Ceapa se pune înapoi în castron și peste ea se pun oțetul și zahărul.
- Se lasă minimum 10 minute la macerat.
- Ceapa se transferă într-un borcan, cu tot cu zeamă.
- Se poate păstra în frigider, într-un borcan cu capac, până la 2 săptămâni.
Roxana says
Se foloseste sare sau zahar? La ingrediente apare sare, in detalii zahar 🙂 vreau sa încerc și sa fiu sigura ca folosesc ce trebuie. Mersi ❤️
Andreea says
Scuze, am scris gresit sare, este vorba de zahar. Am corectat.
Mihai says
Sare sau zahar ?
Andreea says
Zahar, scuze. Am corectat in reteta.