• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ceapă murată

12/11/2022 By Andreea 4 Comments

Am testat mai multe rețete de ceapă murată până când am descoperit-o pe aceasta în care ceapa se opărește și mi-a plăcut pentru că ceapa se înmoaie mai repede, iar gustul e un pic mai blând.
Eu am folosit ceapă de apă, dar puteți folosi și ceapă roșie sau chiar și ceapă albă, doar că cea roșie arată mai frumos.

O puteți folosi ca topping pe sandvișuri, burgeri, în tacos, într-o salată sau pe un platou cu mezeluri și brânzeturi.


Ceapă murată
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Ingrediente
  • 3 cepe roșii medii
  • 4 linguri de oțet
  • o lingură de zahăr
  • apă clocotită
Preparare
  1. Cepele se curăță de coajă, se taie în felii foarte subțiri și se pun într-un castron.
  2. Peste ceapă se toarnă apa clocotită, cât să acopere ceapa.
  3. După 2 minute, se strecoară apa din castron.
  4. Ceapa se pune înapoi în castron și peste ea se pun oțetul și zahărul.
  5. Se lasă minimum 10 minute la macerat.
  6. Ceapa se transferă într-un borcan, cu tot cu zeamă.
  7. Se poate păstra în frigider, într-un borcan cu capac, până la 2 săptămâni.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Vacanta foodie la LondraVacanta foodie la Londra
  • Sfintisori (mucenici moldovenesti)Sfintisori (mucenici moldovenesti)
  • Ciorba radauteanaCiorba radauteana
  • Pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscatePate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: ceapa

Previous Post: « Prăjitură franțuzească cu mere
Next Post: Miso ramen cu pui »

Reader Interactions

Comments

  1. Roxana says

    13/11/2022 at 1:33 pm

    Se foloseste sare sau zahar? La ingrediente apare sare, in detalii zahar 🙂 vreau sa încerc și sa fiu sigura ca folosesc ce trebuie. Mersi ❤️

    Reply
    • Andreea says

      24/11/2022 at 8:26 am

      Scuze, am scris gresit sare, este vorba de zahar. Am corectat.

      Reply
  2. Mihai says

    16/11/2022 at 1:43 pm

    Sare sau zahar ?

    Reply
    • Andreea says

      24/11/2022 at 8:25 am

      Zahar, scuze. Am corectat in reteta.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Trufe raw de canepa

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Scones cu afine

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·