Sufleu de cartofi cu broccoli
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 5 cartofi
  • o capatana medie de broccoli (aprox. 400 gr fara tulpina)
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 gr smantana fermentata (sau iaurt grecesc)
  • 100 gr cheddar/ cascaval ras
  • sare, piper
  • unt pentru uns tava
Preparare
  1. Cartofii se fierb intregi, cu coaja, pana cand intra usor o furculita in ei. Nu trebuie fierti prea mult, pentru a-si pastra bine forma cand sunt taiati.
  2. Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste sau se gateste la aburi timp de 5-6 minute. Dupa ce se raceste, fiecare bucata se taie in felii.
  3. Dupa ce se racesc cartofii, se decojesc, apoi se taie in felii de aproximativ 0.5 cm.
  4. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  5. Se unge cu unt o tava rotunda de aprox. 28 cm diametru (sau una dreptunghiulara de aprox. 20 x 30 cm).
  6. Se asaza in tava un strat de felii de cartofi, se presara putina sare, se asaza felii de broccoli si jumatate din cantitatea de cheddar ras.
  7. Se asaza restul feliilor de cartofi deasupra.
  8. Ouale se bat impreuna cu laptele, smantana, sarea si piperul.
  9. Se toarna compozitia peste legume, iar la final se presara restul de cheddar.
  10. Tava se baga in cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand sufleul se rumeneste usor la suprafata.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/07/sufleu-de-cartofi-cu-broccoli.html