Uneori mi se intampla sa vad o poza cu un fel de mancare pe net si sa stiu in acel moment ca e delicios si merita incercat. Asa mi s-a intamplat recent cu aceste cauliflower toasts pe care le-am vazut pe Food 52. Am salvat instant reteta, am pus-o in meal plan-ul saptamanii urmatoare, am cumparat ingredientele si m-am apucat de treaba. Rezultatul a fost complet fabulos! Ma asteptam sa fie bune, dar nu ma asteptam sa fie chiar ATAT de bune. Efectiv nu iti dai seama ca mananci conopida. Este un preparat atat de gustos, incat ar merita un loc intr-un meniu de restaurant.
Din cantitatile din reteta ies cam 6 portii. Daca este prea mult pentru voi, puteti injumatati cantitatile sau puteti pastra compozitia la frigider si puteti sa o folositi si a doua zi. Eu am procedat asa si prima oara le-am mancat la pranz, apoi le-am facut si a doua zi la micul dejun si le-am mancat cu cate un ou posat.
- 800 gr conopida
- 3 linguri de ulei de masline
- sare, piper, fulgi de ardei iuti
- 300 gr mascarpone
- 200 gr branza Gruyere (sau alt tip de cascaval)
- 100 gr prosciutto crudo
- ¼ de lingurita de nucsoara macinata
- 6 felii mari de paine cu maia (sau 8 felii medii)
- boia dulce
- 2 linguri de parmezan ras
- ceapa verde, chives sau cateva frunze de patrunjel pentru decor
- Se preincalzeste cuptorul la 200 grade caldura sus si jos.
- Conopida se taie in bucati mici (2-3 cm), se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si fulgi de ardei iuti (daca folositi) si se intinde intr-un singur strat, intr-o tava mare, cu hartie de copt.
- Tava se introduce in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand conopida se rumeneste usor (se mai amesteca de 2-3 ori in acest timp).
- Cand este gata, conopida se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 10 minute.
- Feliile de paine se prajesc usor in cuptor, cate 3-4 minute pe fiecare parte (sau in prajitorul de paine).
- Branza Gruyere (sau cascavalul) se rade pe razatoarea mare, iar prosciutto se taie in bucati mici.
- Intr-un bol mare se pun bucatile de conopida impreuna cu branza mascarpone si se amesteca.
- Se adauga branza Gruyere si prosciutto, nucsoara si piper (gustati sa verificati daca mai e nevoie de sare).
- Feliile de paine prajita se asaza pe o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra lor se pune un strat gros de amestec de conopida. Se presara putina boia deasupra.
- Tava se baga in cuptor, pe un nivel superior, iar cuptorul se seteaza pe programul grill (tot la 200 de grade).
- Sandvisurile se mai coc in cuptor timp de 5 minute, pana cand branza incepe sa bolboroseasca.
- Dupa ce se scot din cuptor, pe deasupra lor se presara parmezan ras si se decoreaza cu verdeata.
Leave a Reply