• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

30/01/2022 By Andreea Leave a Comment

Uneori mi se intampla sa vad o poza cu un fel de mancare pe net si sa stiu in acel moment ca e delicios si merita incercat. Asa mi s-a intamplat recent cu aceste cauliflower toasts pe care le-am vazut pe Food 52. Am salvat instant reteta, am pus-o in meal plan-ul saptamanii urmatoare, am cumparat ingredientele si m-am apucat de treaba. Rezultatul a fost complet fabulos! Ma asteptam sa fie bune, dar nu ma asteptam sa fie chiar ATAT de bune. Efectiv nu iti dai seama ca mananci conopida. Este un preparat atat de gustos, incat ar merita un loc intr-un meniu de restaurant.

Din cantitatile din reteta ies cam 6 portii. Daca este prea mult pentru voi, puteti injumatati cantitatile sau puteti pastra compozitia la frigider si puteti sa o folositi si a doua zi. Eu am procedat asa si prima oara le-am mancat la pranz, apoi le-am facut si a doua zi la micul dejun si le-am mancat cu cate un ou posat.


Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
35 mins
Timp total
55 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 800 gr conopida
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper, fulgi de ardei iuti
  • 300 gr mascarpone
  • 200 gr branza Gruyere (sau alt tip de cascaval)
  • 100 gr prosciutto crudo
  • ¼ de lingurita de nucsoara macinata
  • 6 felii mari de paine cu maia (sau 8 felii medii)
  • boia dulce
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ceapa verde, chives sau cateva frunze de patrunjel pentru decor
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade caldura sus si jos.
  2. Conopida se taie in bucati mici (2-3 cm), se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si fulgi de ardei iuti (daca folositi) si se intinde intr-un singur strat, intr-o tava mare, cu hartie de copt.
  3. Tava se introduce in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand conopida se rumeneste usor (se mai amesteca de 2-3 ori in acest timp).
  4. Cand este gata, conopida se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 10 minute.
  5. Feliile de paine se prajesc usor in cuptor, cate 3-4 minute pe fiecare parte (sau in prajitorul de paine).
  6. Branza Gruyere (sau cascavalul) se rade pe razatoarea mare, iar prosciutto se taie in bucati mici.
  7. Intr-un bol mare se pun bucatile de conopida impreuna cu branza mascarpone si se amesteca.
  8. Se adauga branza Gruyere si prosciutto, nucsoara si piper (gustati sa verificati daca mai e nevoie de sare).
  9. Feliile de paine prajita se asaza pe o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra lor se pune un strat gros de amestec de conopida. Se presara putina boia deasupra.
  10. Tava se baga in cuptor, pe un nivel superior, iar cuptorul se seteaza pe programul grill (tot la 200 de grade).
  11. Sandvisurile se mai coc in cuptor timp de 5 minute, pana cand branza incepe sa bolboroseasca.
  12. Dupa ce se scot din cuptor, pe deasupra lor se presara parmezan ras si se decoreaza cu verdeata.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Sandvisuri calde cu tonSandvisuri calde cu ton
  • Supa de conopida, fasole si porumbSupa de conopida, fasole si porumb
  • Tiramisu (fara oua crude)Tiramisu (fara oua crude)
  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: conopida, mascarpone, prosciutto, sandvis

Previous Post: « Sandvisuri calde cu ton
Next Post: Omleta in lipie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscotti cu fistic si merisoare

Briose cu afine si grau germinat

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scones cu afine

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·