Multa lume asteapta reteta pentru aceasta inghetata de piersici. De cate ori am povestit despre ea, oamenii m-au rugat sa repet ingredientele si m-au intrebat “cum adica cu busuioc?” sau “seminte de pin caramelizate?”. Ce-i drept, combinatia de ingrediente e usor neobisnuita, dar cand am nascocit-o ma gandeam ca trebuie sa fie ceva cu fructe, sa fie lejera, sa aiba o aroma proaspata, dar sa contina si ceva crocant. Aceasta e reteta magica pentru o inghetata perfecta, din punctul meu de vedere.
Vara asta am descoperit ingredientul secret pentru inghetate cremoase, care inlocuieste cu succes smantana sau laptele. E vorba de laptele de cocos, pe care eu il prepar in slow juicer, storcand pulpa nucilor de cocos. Procesul e destul de rapid, iar laptele e delicios. Dar despre asta sper sa apuc sa va povestesc in curand. Daca nu va puteti pregati singuri laptele de cocos, puteti folosi lapte din conserva sau din cutie. Pentru Sanatatea in bucate, eu am gatit cu un lapte foarte foarte gros, ca o smantana, de care nu mai folosisem, insa a fost foarte potrivit. Daca gasiti conserva, folositi doar laptele mai dens de deasupra, nu amestecati si lichidul care de obicei e la fund.
Mari says
Cred ca e delicioasa ! Interesanta combinatia
Ana says
foarte interesant! S-ar putea sa o pregatesc si eu, imi trebuie busuioc si mai ales mugurii de pin!!
Santerra says
Wow, ce combinatie neasteptata! Arata grozav inghetata ta! 🙂
Andreea says
Va multumesc! Daca o incercati, sa-mi spuneti cum vi s-a parut :).
Santerra says
Negresit, numai sa gasim suficienta indemanare! 🙂
Laura Vatui-Coltuc says
Buna. ce tip de lapte cocos? Acela la conserva care este mai consistent ( are doua parti, una lichida si una precum smantana, functie de temperatura) sau lapte de cocos la cutie, care este lichid precum laptele de vaca?
Atatea variante pe piata incat de pierdem in ele.
Andreea says
Cel la conserva, mai consistent.