• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin

30/07/2014 By Andreea 7 Comments

Multa lume asteapta reteta pentru aceasta inghetata de piersici. De cate ori am povestit despre ea, oamenii m-au rugat sa repet ingredientele si m-au intrebat “cum adica cu busuioc?” sau “seminte de pin caramelizate?”. Ce-i drept, combinatia de ingrediente e usor neobisnuita, dar cand am nascocit-o ma gandeam ca trebuie sa fie ceva cu fructe, sa fie lejera, sa aiba o aroma proaspata, dar sa contina si ceva crocant. Aceasta e reteta magica pentru o inghetata perfecta, din punctul meu de vedere.

Vara asta am descoperit ingredientul secret pentru inghetate cremoase, care inlocuieste cu succes smantana sau laptele. E vorba de laptele de cocos, pe care eu il prepar in slow juicer, storcand pulpa nucilor de cocos. Procesul e destul de rapid, iar laptele e delicios. Dar despre asta sper sa apuc sa va povestesc in curand. Daca nu va puteti pregati singuri laptele de cocos, puteti folosi lapte din conserva sau din cutie. Pentru Sanatatea in bucate, eu am gatit cu un lapte foarte foarte gros, ca o smantana, de care nu mai folosisem, insa a fost foarte potrivit. Daca gasiti conserva, folositi doar laptele mai dens de deasupra, nu amestecati si lichidul care de obicei e la fund.

inghetata de piersici coapte

Ingrediente:
1 kg de piersici
500 ml lapte de cocos
2-3 linguri de miere
o lingurita de busuioc proaspat, tocat
o lingura de zeama de lime
o lingurita de coaja de lime
50 gr seminte de pin
Mai intai preincalziti cuptorul si pregatiti o tava cu hartie de copt. Taiati piersicile in doua, scoateti samburii si puneti fructele in tava pregatita. Coaceti piersicile la 180 de grade, pana cand se inmoaie, ca 40-50 de minute.
Dupa ce piersicile se racesc, transferati-le impreuna cu sucul ramas in tava, intr-un vas inalt, adaugati laptele de cocos, mierea, zeama si coaja de lime. Amestecati-le cu blenderul pana se transforma intr-o crema omogena.
Ideal ar fi sa bagati vasul in frigider, o ora, doua (sau in congelator cam 30 de minute), ca sa ajute ulterior la in procesul de inghetare. Daca nu folositi o masina de inghetata, turnati crema intr-o caserola, adaugati busuiocul, acoperiti vasul cu un capac si bagati-l in congelator. Din 30 in 30 de minute, sau din ora in ora, amestecati cu o furculita, pentru a sparge acele de gheata.
Daca folositi o masina de inghetata, turnati crema in ea (conform instructiunilor masinii) si asteptati sa inghete. Va dura cam 40-50 de minute. Eu in timpul acesta, mai opresc masina de 2 ori, pentru a se odihni cateva minute si mai amestec cu o spatula de silicon in vas.
Dupa ce a inghetat crema, transferati-o intr-o caserola, amestecati si busuiocul si bagati-o la congelator aproximativ o ora.
Intr-o tigaie non aderenta, prajiti cateva minute semintele de pin, pana cand se rumenesc (ale mele s-au bronzat cam tare, voi nu le lasati chiar atat de mult 🙂 ). Cand devin aurii, opriti focul si turnati peste ele o lingurita de miere. Amestecati-le bine si apoi puneti-le intr-o farfurie cat mai imprastiate, pentru ca se vor intari si lipi intre ele. Dupa ce se racesc, se desfac usor si se aseaza deasupra inghetatei.
 inghetata de piersici coapte-2

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Supă cu lapte de cocos, creveți și legumeSupă cu lapte de cocos, creveți și legume
  • Tort cu cocos și zmeurăTort cu cocos și zmeură
  • Salată de roșii cu nectarine și brânză de caprăSalată de roșii cu nectarine și brânză de capră
  • Galette cu piersiciGalette cu piersici

Filed Under: desert, retete, vegan Tagged With: busuioc, cocos, inghetata, piersici

Previous Post: « Chiftelute de curcan cu sos de iaurt
Next Post: Prepelite la cuptor si piure de cartofi cu parmezan si lamaie »

Reader Interactions

Comments

  1. Mari says

    02/08/2014 at 8:38 am

    Cred ca e delicioasa ! Interesanta combinatia

    Reply
  2. Ana says

    04/08/2014 at 3:49 pm

    foarte interesant! S-ar putea sa o pregatesc si eu, imi trebuie busuioc si mai ales mugurii de pin!!

    Reply
  3. Santerra says

    06/08/2014 at 5:16 pm

    Wow, ce combinatie neasteptata! Arata grozav inghetata ta! 🙂

    Reply
  4. Andreea says

    06/08/2014 at 5:17 pm

    Va multumesc! Daca o incercati, sa-mi spuneti cum vi s-a parut :).

    Reply
  5. Santerra says

    07/08/2014 at 6:59 pm

    Negresit, numai sa gasim suficienta indemanare! 🙂

    Reply
  6. Laura Vatui-Coltuc says

    02/09/2023 at 1:23 pm

    Buna. ce tip de lapte cocos? Acela la conserva care este mai consistent ( are doua parti, una lichida si una precum smantana, functie de temperatura) sau lapte de cocos la cutie, care este lichid precum laptele de vaca?

    Atatea variante pe piata incat de pierdem in ele.

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2023 at 11:43 pm

      Cel la conserva, mai consistent.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Prajiturele raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Waffles dulci si sarate

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·