Chiftele cu pesto in sos de rosii
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 500 gr carne tocata (de vita sau mix de vita si porc)
  • 150 gr pesto de busuioc
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o conserva de rosii in conserva (cu suc)
  • 200 ml passata de rosii
  • 350 gr mozzarella (pentru toate cele 6 portii ce ies din aceste cantitati)
  • 5-6 chifle pufoase (de burger)
  • sare, piper, frunze de busuioc, mix de condimente uscate (busuioc, oregano, rozmarin, cimbru)
Preparare
  1. Carnea tocata se amesteca cu 90 gr de pesto, sare si piper si apoi se formeaza chiftelute rotunde (mie mi-au iesit 22 de chiftele mici).
  2. Se pune o tigaie incapatoare (28 cm) pe foc mediu spre mare si se inchige uleiul in ea.
  3. Chiftelutele se asaza in tigaie si se prajesc pe toate partile, cam 7-8 minute. Intoarceti-le cu grija de pe o parte pe alta, caci e posibil sa se desprinda sau sa se lipeasca.
  4. Daca ramane multa grasime in tigaie, puteti absorbi o parte cu un servetel de hartie.
  5. Se toarna in tigaie conserva de rosii, passata, sare, mixul de condimente si frunzele de busuioc tocate. Se zdrobesc usor rosiile cu o ligura de lemn/ spatula si se mai lasa la fiert timp de 5-6 minute.
  6. Daca nu mancati toate chiftelele odata, scoateti deoparte cantitatea pe care nu o mancati (cel mai bine puneti mozzarella care sa se topeasca deasupra doar inainte de a manca).
  7. Reduceti intensitatea focului, asezati mozzarella taiata in felii peste chifltelutele din tigaie, acopetiti tigaia cu un capac si mai lasati pe foc 5 minute.
  8. Taiati chiflele in doua si incalziti-le in cuptor sau intr-o tigaie timp de 1-2 minute.
  9. Ungeti chiflele pe interior cu pesto-ul ramas si asezati apoi chiftelutele cu so inauntrul chiflelor. Puneti restul de sos in farfurie pentru a inmuia chiflele in el pe masura ce mancati.
  10. Puteti manca chiflele cu chiftele alaturi de o salata din frunze verzi.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/02/chiftele-cu-pesto-in-sos-de-rosii.html