• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute de somon si quinoa

05/01/2022 By Andreea 2 Comments

Acum vreo doi ani jumatate, cand am inceput diversificarea Petrei, pregateam chiftelute chiar si de 2-3 ori pe saptamana. Era forma cea mai simpla de a-i oferi carne pe care sa o poata mesteca si in acelasi timp, ii puteam adauga si alte alimente nutritive (quinoa, mei, legume, ou, verdeturi). Odata ce a crescut si a inceput sa manance aceeasi mancare ca noi, n-am mai pregatit foarte des chiftelute si nici nu-mi dau seama de ce, caci foarte greu de facut nu sunt. Dar zilele trecute am facut aceste chiftelute de somon si quinoa si m-am convis ca ar trebui sa le fac mai des. Au iesit super gustoase, fragede, iar Petra a cerut si a doua portie si m-a intrebat si a doua zi daca mai avem chiftelute (iar in mod normal ea nu mananca somon sau alt tip de peste).

Noi am mancat chiftelutele cu o salata cu grapefruit si fenicul si cous cous cu legume. Chiftelutele se pot reincalzi si merg si congelate daca faceti mai multe. Cred ca la fel de bine merg facute si cu alt tip de peste si voi incerca si eu cat de curand. In loc de quinoa mai puteti folosi mei fiert, bulgur sau chiar cous cous cu bob mic (fierte).

Pentru cous cous-ul de legume, am fiert cous cous-ul (am folosit cous cous cu bob mare pe care il am de la Alto Pasta). Intr-o alta cratita am calit o jumatate de ceapa mica cu jumatate de morcov ras prin razatoarea mare, apoi am adaugat cam 100 gr de legume mexicane congelate. Le-am calit pe toate pana s-au deszghetat legumele, apoi am adaugat cous cous-ul fiert, putina apa in care a fiert si sare. Dupa 1 minut a oprit focul.

Chiftelute de somon si quinoa
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 9
Ingrediente
  • 300 gr file de somon proaspat
  • 100 gr quinoa fiarta (eu am folosit quinoa la conserva)
  • un ou
  • o lingura de faina
  • jumatate de morcov mediu
  • jumatate de ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare
Preparare
  1. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
  2. Se indeparteaza pielea de pe fileul de somon. Se verifica daca are oase si se scot.
  3. Carnea se taie in cuburi mari si se toaca intr-un robot de bucatarie/ aparat de tocat. Nu se mixeaza prea mult, doar cat se se marunteasca.
  4. Patrunjelul si mararul se toaca marunt. Morcovul se rade prin razatoarea mica.
  5. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se marunteste in presa se usturoi.
  6. Intr-un bol se pune carnea tocata de somon, quinoa, oul, verdeata, ceapa, usturoiul, morcovul ras, faina si sarea.
  7. Se framanta toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  8. Se formeaza chiftelutele din aproxitativ 2 linguri de compozitie fiecare (ies in jur de 8-9 chiftelute).
  9. Se asaza chiftelutele pe o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
  • Tocana de peste si crevetiTocana de peste si creveti
  • Quiche cu sparanghel si somonQuiche cu sparanghel si somon
  • Supa suedeza de pesteSupa suedeza de peste

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: chiftelute, peste, somon

Previous Post: « Pasta de feta cu masline si rosii coapte
Next Post: Tocana de peste si creveti »

Reader Interactions

Comments

  1. Anghel Florentina says

    11/02/2022 at 5:00 pm

    Multumesc ptr. comentariile despre” instant pot duo”

    Reply
    • Andreea says

      08/03/2022 at 12:58 pm

      Cu drag!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura cu migdale si sirop de portocale rosii

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Scones cu afine

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·