De-a lungul timpului am incercat muuuulte retete de briose. Dar doar de vreo doua, trei ori am fost multumita de ce a iesit. In rest erau ori prea uscate, ori prea sfarmicioase, ori prea dense ori erau goale pe dinauntru :)).
Dar de data asta am gasit reteta castigatoare! Am obtinut cele mai pufoase si gustoase briose ever! Si, surpriza…si cele mai sanatoase :).
Asta pentru ca am folosit:
110 grame unt cu 60% grasime (eu doar de asta folosesc)
jumatate de ciocolata amaruie 75% cacao
M-am inspirat din reteta asta (unde puteti gasi si un filmulet cu pregatirea ei) dar am adaptat putin ingredientele. Am urmat aceeasi modalitate de preparare.
Mai intai am pornit cuptorul pentru a se incalzi (la treapta cea mai mica – 160 grade cred). Apoi am topit untul impreuna cu ciocolata la bain marie si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat si sare), iar in alt castron am amestecat ouale, untul topit cu ciocolata, zerul si esenta de vanilie.
Am turnat amestecul lichid peste cel uscat si am amestecat usor pana s-au omogenizat (puteti vedea in filmulet consistenta la care trebuie sa ajungeti). Daca amestecati prea mult, briosele vor iesi tari.
Intr-o tava de briose pregatita cu hartiute se pune aluatul cu ajutorul unei linguri. Se lasa cam 1-1,5 cm distanta fata de marginea tavii pentru ca prajiturelele vor creste.
Tava se baga la cuptor si se lasa 20 de minute (pana cand o scobitoare infipta intr-o briosa iese uscata).
M-am bucurat mult sa vad ca in sfarsit mi-au crescut si mie ca lumea briosele si ca au iesit atat de fragede si de gustoase. Pe unele dintre ele le-am acoperit in graba cu un strat subtire de martipan. Au fost delicioase!
Bogdan says
No more raw vegan? 😛
Andreea says
🙂 pai am zis ca incerc doua saptamani.a fost super ok si inca mananc multe mancaruri raw, si preponderent vegan dar imi era asa dor de niste briose 😀