• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose cu ciocolata

23/05/2011 By Andreea 2 Comments

   De-a lungul timpului am incercat muuuulte retete de briose. Dar doar de vreo doua, trei ori am fost multumita de ce a iesit. In rest erau ori prea uscate, ori prea sfarmicioase, ori prea dense ori erau goale pe dinauntru :)).

 

   Dar de data asta am gasit reteta castigatoare! Am obtinut cele mai pufoase si gustoase briose ever! Si, surpriza…si cele mai sanatoase :).
    Asta pentru ca am folosit:

110 grame unt cu 60% grasime (eu doar de asta folosesc)
jumatate de ciocolata amaruie 75% cacao

2 oua
220 ml zer (am pus la prins 1l de lapte de capra si a ramas jumatate de borcan de zer)
2 lingurite de esenta de vanilie
210 gr faina integrala
50 gr cacao neidulcita (de calitate)
250 gr zahar brut (brun) pudra
o lingurita de praf de copt
o lingurita de bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita de sare

   M-am inspirat din reteta asta (unde puteti gasi si un filmulet cu pregatirea ei) dar am adaptat putin ingredientele. Am urmat aceeasi modalitate de preparare.

   Mai intai am pornit cuptorul pentru a se incalzi (la treapta cea mai mica – 160 grade cred). Apoi am topit untul impreuna cu ciocolata la bain marie si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.

   Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat si sare), iar in alt castron am amestecat ouale, untul topit cu ciocolata, zerul si esenta de vanilie.
   Am turnat amestecul lichid peste cel uscat si am amestecat usor pana s-au omogenizat (puteti vedea in filmulet consistenta la care trebuie sa ajungeti). Daca amestecati prea mult, briosele vor iesi tari.
   Intr-o tava de briose pregatita cu hartiute se pune aluatul cu ajutorul unei linguri. Se lasa cam 1-1,5 cm distanta fata de marginea tavii pentru ca prajiturelele vor creste.
   Tava se baga la cuptor si se lasa 20 de minute (pana cand o scobitoare infipta intr-o briosa iese uscata).

   
   M-am bucurat mult sa vad ca in sfarsit mi-au crescut si mie ca lumea briosele si ca au iesit atat de fragede si de gustoase. Pe unele dintre ele le-am acoperit in graba cu un strat subtire de martipan. Au fost delicioase!

Timp: 15 minute + 20 pentru copt
Portii: 10 briose
Costuri: 12 ron
Unde gasiti
  • faina integrala si zahar brut pudra am luat de la farmacia naturista Planteea (in jur de 7-8 ron ambele, faina de 1kg, iar zaharul de 500gr)

Articole asemanatoare:

  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Salam de biscuiti cu ciocolataSalam de biscuiti cu ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: ciocolata, desert, martipan

Previous Post: « Pilaf pufos de quinoa
Next Post: Paine integrala cu seminte »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    24/05/2011 at 7:00 am

    No more raw vegan? 😛

    Reply
  2. Andreea says

    24/05/2011 at 8:53 am

    🙂 pai am zis ca incerc doua saptamani.a fost super ok si inca mananc multe mancaruri raw, si preponderent vegan dar imi era asa dor de niste briose 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Cheesecake brownies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·