Chiftelute de somon si quinoa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 9
Ingrediente
  • 300 gr file de somon proaspat
  • 100 gr quinoa fiarta (eu am folosit quinoa la conserva)
  • un ou
  • o lingura de faina
  • jumatate de morcov mediu
  • jumatate de ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare
Preparare
  1. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
  2. Se indeparteaza pielea de pe fileul de somon. Se verifica daca are oase si se scot.
  3. Carnea se taie in cuburi mari si se toaca intr-un robot de bucatarie/ aparat de tocat. Nu se mixeaza prea mult, doar cat se se marunteasca.
  4. Patrunjelul si mararul se toaca marunt. Morcovul se rade prin razatoarea mica.
  5. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se marunteste in presa se usturoi.
  6. Intr-un bol se pune carnea tocata de somon, quinoa, oul, verdeata, ceapa, usturoiul, morcovul ras, faina si sarea.
  7. Se framanta toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  8. Se formeaza chiftelutele din aproxitativ 2 linguri de compozitie fiecare (ies in jur de 8-9 chiftelute).
  9. Se asaza chiftelutele pe o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/chiftelute-de-somon-si-quinoa.html