Chiftelute de somon si quinoa
Timp de preparare
- 300 gr file de somon proaspat
- 100 gr quinoa fiarta (eu am folosit quinoa la conserva)
- un ou
- o lingura de faina
- jumatate de morcov mediu
- jumatate de ceapa mica
- 1-2 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- cateva fire de marar
- sare
- Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
- Se indeparteaza pielea de pe fileul de somon. Se verifica daca are oase si se scot.
- Carnea se taie in cuburi mari si se toaca intr-un robot de bucatarie/ aparat de tocat. Nu se mixeaza prea mult, doar cat se se marunteasca.
- Patrunjelul si mararul se toaca marunt. Morcovul se rade prin razatoarea mica.
- Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se marunteste in presa se usturoi.
- Intr-un bol se pune carnea tocata de somon, quinoa, oul, verdeata, ceapa, usturoiul, morcovul ras, faina si sarea.
- Se framanta toate ingredientele pana se omogenizeaza.
- Se formeaza chiftelutele din aproxitativ 2 linguri de compozitie fiecare (ies in jur de 8-9 chiftelute).
- Se asaza chiftelutele pe o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/chiftelute-de-somon-si-quinoa.html
3.5.3251