Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 800 gr conopida
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper, fulgi de ardei iuti
  • 300 gr mascarpone
  • 200 gr branza Gruyere (sau alt tip de cascaval)
  • 100 gr prosciutto crudo
  • ¼ de lingurita de nucsoara macinata
  • 6 felii mari de paine cu maia (sau 8 felii medii)
  • boia dulce
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ceapa verde, chives sau cateva frunze de patrunjel pentru decor
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade caldura sus si jos.
  2. Conopida se taie in bucati mici (2-3 cm), se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si fulgi de ardei iuti (daca folositi) si se intinde intr-un singur strat, intr-o tava mare, cu hartie de copt.
  3. Tava se introduce in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand conopida se rumeneste usor (se mai amesteca de 2-3 ori in acest timp).
  4. Cand este gata, conopida se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 10 minute.
  5. Feliile de paine se prajesc usor in cuptor, cate 3-4 minute pe fiecare parte (sau in prajitorul de paine).
  6. Branza Gruyere (sau cascavalul) se rade pe razatoarea mare, iar prosciutto se taie in bucati mici.
  7. Intr-un bol mare se pun bucatile de conopida impreuna cu branza mascarpone si se amesteca.
  8. Se adauga branza Gruyere si prosciutto, nucsoara si piper (gustati sa verificati daca mai e nevoie de sare).
  9. Feliile de paine prajita se asaza pe o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra lor se pune un strat gros de amestec de conopida. Se presara putina boia deasupra.
  10. Tava se baga in cuptor, pe un nivel superior, iar cuptorul se seteaza pe programul grill (tot la 200 de grade).
  11. Sandvisurile se mai coc in cuptor timp de 5 minute, pana cand branza incepe sa bolboroseasca.
  12. Dupa ce se scot din cuptor, pe deasupra lor se presara parmezan ras si se decoreaza cu verdeata.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/cauliflower-toasts-sandvisuri-calde-cu-conopida.html