Anul trecut am facut o lista cu idei de cadouri pentru Craciun pe Instagram si apoi i-am intrebat si pe oamenii din comunitatea mea ce idei au ei de cadouri pentru barbati, pentru bunici sau care e cadoul ideal pentru ei. Am adunat o gramada de idei bune si m-am gandit ca ar fi binevenit si un articol pe blog in care sa le centralizez pe toate. Iar anul acesta am completat lista cu idei de cadouri ‘low waste’, adica mai putine obiecte si mai multe experiente, activitati sau produse consumabile. Eu am avut o lista cu astfel de cadouri, dar si de aceasta data comunitatea mea m-a ajutat sa o completez cu niste idei foarte bune. Gasiti si pe pagina mea de Instagram un Highlight cu toate aceste idei.
Pentru produsele pe care noi le avem, le-am primit, le-am oferit cadou de-a lungul timpului sau urmeaza sa le oferim, am pus link-uri in articol. Pentru altele am scris numele complet, ca sa le puteti cauta pe Google.
Daca aveti si alte idei interesante care nu apar in articol, va invit sa le lasati in comentarii. De asemenea, daca aveti recomandari de business-uri care ofera produse din categoriile listate in lista de mai jos, va rog sa le scrieti tot in comentarii. Iar daca va inspirati din aceasta lista si oferiti unul din cadourile din ea, m-as bucura sa stiu ce ati ales si ce v-a placut cel mai mult.
Idei de cadouri ‘low waste’
- Cadouri consumabile:
-ciocolata sau praline gourmet sau artizanale (eu le am pe lista pe cele de la Muri Chocolatier 🙂
– cafea de specialitate sau un abonament/ voucher la un magazin specializat in astfel de cafea (cei de la Origo si Bean&Dots au si optiunea de voucher pe site, la Dropshot si Incognito aveti varianta de abonament, iar cafea de specialitate buna mai gasiti la BOB, Claro Roastery sau Olivo.
– un pachet cu ceaiuri premium si accesorii pentru ceai. Gasiti ceaiuri faine la Malee si Teaz.
– un vin premium/ de colectie sau o bautura fina/ un abonament la Dor de vin
– cozonac/ panettone artizanal, dulceturi, delicatese sau alte deserturi artizanale. Eu voi trimite cadou unor prieteni un panettone cu fistic de la BioUp, dar si niste paste de fistic si alune de padure, tot de la ei. Daca sunteti din Bucuresti, gasiti un panettone cu maia genial la Grain Trip si babka cu ciocolata la Miez. Iar in Cluj, gasiti niste produse gourmet de cofetarie si patiserie (inclusiv cozonac cu fistic) la Acadeea Bakery. De asemenea, mai am pe lista si o miere buna de la Apiarium (au si niste ambalaje tare frumoase), miere cu fistic sau alune de padure de la Primitiv Foods si dulceata artizanala de la Naramza. Puteti cauta chiar o cofetarie din orasul in care locuiesc prietenii/ rudele carora vreti sa la faceti cadoul si puteti aranja sa le livreze acasa un cozonac, un tort, o cutie de fursecuri de sarbatori.
– o cutie cu produse de la Crowdfarming. Aceasta e o platforma care reuneste fermieri din mai multe tari din Europa si de pe care se pot comanda diverse produse alimentare (fructe, legume, conserve, ulei, etc.). Eu am comandat avocado, portocale, mango, lamai, papaya, kaki, toate certificate bio si extrem de proaspete si gustoase. Puteti comanda pentru a face cadou cuiva o cutie cu astfel de produse, sau puteti adopta un pom, iar asta inseamna ca destinatarul va primi lunar o cutie cu fructele acelui pom, de-a lungul sezonului. Tocmai am vazut la ei pe site ca au implementat si optiunea de gift card, deci puteti oferi cadou un voucher pe care cel care il primeste il poate folosi pe site-ul Crowdfarming.
2. Aranjamente decorative de iarna: coronite pentru usa, aranjamente de masa. Trei ani la rand am agatat pe usa de la intrare cate o coronita superba de la Atelier Interesart si e un element care te introduce in atmosfera festiva inca de la intrarea in casa. Partea frumoasa la acest cadou este ca puteti cauta o florarie din orasul in care stau cei carora vreti sa le faceti cadoul si sa faceti o comanda cu livrare la ei acasa. Unele florarii pot adauga si o sticla de bautura (vin, sampanie) sau bomboane, cozonac. Eu am comandat anul trecut de la Purple Flowers cu livrare in Bucuresti si de la Winter Rose cu livrare in Floresti, Cluj. Puteti cauta chiar si florarii din alte tari, daca aveti prieteni care locuiesc in strainatate.
*Coronita decorativa pentru usa de la Atelier Interesart
3. Abonamente la diverse servicii online: Headspace (meditatii ghidate), Audible (carti audio in engleza), Voxa (carti audio in romana), Spotify, Netflix sau carti electronice (pentru Kindle). La Headspace exista varianta de ‘Send a gift’ unde, din contul personal, puteti alege sa faceti un abonament pe numele altcuiva. Introduceti adresa de mail a acelei persoane si data la care doriti sa i se trimita cadoul. Pentru celelalte servicii, cred ca solutia ar fi sa instalati direct pe telefonul persoanei respective aplicatia si sa achitati costul cu cardul vostru. Nu e chiar o surpiza, caci trebuie sa il anuntati, dar cred ca e o varianta acceptabila pentru apropiati :).
4. Vouchere/ abonamente la:
– o sala de sport/ antrenamente online sau inot
– o sedinta foto (cu tematica de sarbatori, de familie, gravida, newborn, etc.). Noi am facut astfel de sedinte (de Craciun si atunci cand eram gravida cu Petra) cu Deer’s Photography si au iesit niste fotografii superbe pe care le pretuim foarte mult.
– un voucher la restaurantul preferat (eventual sa poate fi folosit si pentru take away) sau la un restaurant fine dining (chiar daca nu au astfel de vouchere de cumparat, puteti discuta cu ei daca pot sa va ofere un astfel de voucher)
– un voucher pentru un eveniment Umami Brunch, un cadoul perfect pentru un food lover in cautare de experiente culinare deosebite
– voucher la spa/ masaj/ cosmetica, la un hotel sau un centru de relaxare (de exemplu, Therme)
*credit foto Deer’s Photography
5. Cursuri/ sesiuni 1:1
– un curs de prim ajutor, diversificare, puericultura, Lamaze, de alaptare (sau chiar sedinte cu un consultant in alaptare) pentru o femeie insarcinata. Unele cursuri se fac si online, iar La primul Bebe are un curs complet pentru proaspete mame, ‘Bebe, bun venit!‘. De asemenea, puteti gasi online si cursuri de parenting.
– un curs de educatie financiara. Recunosc ca eu abia anul acesta am inceput sa ma informez legat de acest domeniu si mi se pare fascinant. Daca imi spunea cineva acum 3 luni ca o sa imi revizuiesc cheltuielile, o sa am un fond de urgenta si siguranta, o sa stiu ce inseamna ETFs si o sa fac investitii la bursa, nu l-as fi crezut. Eu am inceput sa urmaresc informatii din acest domeniu si sa parcurg cursuri pe aceasta tema si imi pare rau ca nu m-am apucat mai devreme. Deci da, mi se pare o idee foarte buna pentru un cadou. Gasiti la Minimalistu mai multe cursuri pe tema financiara.
– un curs de croitorie. Eu am participat la mai multe cursuri organizate de Atelierele de Croitorie si am croit multe obiecte frumoase. Puteti achizitiona un voucher pentru un curs cu o anumita tematica sau un curs 1:1, unde persoana care il primeste poate alege sa croiasca orice isi doreste.
– o sesiune de coaching, un curs de dezvoltare personala sau o sesiune de organizare a timpului sau a casei, o sesiune de stil vestimentar/ online styling. Pe zona de coaching/dezvoltare personala, Cristina Otel are mai multe cursuri si servicii, iar pe partea de organizare, gasiti cursuri onine sustinute de Madalina Preda, iar pachete de online styling gasiti la The Fine Line si Ema Banita.
6. Un domeniu pentru un site/ blog. Eu am primit cadou de Craciun de la sotul meu domeniul www.tastebazaar.ro si a fost un cadou tare inspirat :). Domeniile se pot cumpara de pe RoTLD (daca nu aveti idee ce nume de site sa alegeti, puteti alege www.prenumenume.ro , e o varianta destul de des intalnita si potrivita pentru un site) si puteti completa cadoul cu un abonament la hosting si o tema pentru site sau un pachet de servicii de creare a site-ului.
7. O donatie in numele persoanei careia ii facem cadoul catre o cauza draga acelei persoane (adaposturi de animale, batrani singuri, organizatii de mediu, organizatii care sprijina copiii din medii defavorizate sau copii bolnavi). Ii puteti darui acelei persoane o cartolina pe care sa scrieti ca o donatie in numele ei a fost facuta catre o anume organizatie si poate si povestea, pe scurt a acestei organizatii sau un mesaj de genul ‘cateii de la adapostul X iti multumesc ca i-ai ajutat sa treaca cu bine peste iarna’.
Las aici cateva nume de organizatii catre care puteti sa va indreptati (o mare parte dintre ele sunt sugestiile primite de la comunitatea mea de pe Instagram): Hope and homes for children, Dragoste desculta, Daruieste Viata, Salvati copiii, Magic Home, Spitale publice din bani privati, Pe Stop, Asociatia Blondie, Homeless Animal Hospital, Kola Kariola, Inima copiilor, Niciodata singur, Save the horses, Ajungem Mari, Casa Share, Fundatia Autonom, WWF, Inima Copiilor, Motivation, Pisici pe creier.
8. Alte idei de cadouri low waste/ cadouri experiente
Acestea au fost ideile mele de cadouri low waste, iar in completarea lor adaug ideile oamenilor din comunitatea mea:
– bunatati facute in casa (dulceata, fursecuri, zacusca, ceaiuri, borcane cu mix pentru ciocolata calda, extract de vanilie)
– abonament la un curs de dans, bilete la spectacole (teatru, opera, concerte – unele, poate si internationale, se pot urmari online), bilete/abonamente la festivaluri din tara sau din strainatate, bilet la un meci de fotbal/tenis/alte sporturi
– voucher pentru zbor cu parapanta, salt cu parasuta, voucher la poligon, cursuri de tir, voucher la echitatie, voucher la o sala de escalada
– bilete de avion, o vacanta
– voucher cadou la o librarie
– voucher pentru un make up profesional
– un film cu imagini din viata persoanelor carora le facem cadoul
– voucher cadou la magazinele preferate
– voucher la escape room
– un weekend la spa (pentru mama-fiica)
– cateva criptomonede
– card cadou la benzinarie
– card cadou la dentist, un control de rutina la medic, un abonament la o clinica privata de sanatate sau sedinte de terapie (pentru cineva care face deja)
Idei de cadouri universale (femei sau barbati)
– pijamale, caciula, fular, manusi (lana, piele), ghete impermeabile de iarna, pulover de lana, sosete, un halat de casa, papuci de casa, tricou personalizat. Haine de lana merinos pentru copii si adulti gasiti la HipHip.
– asternuturi sau textile pentru casa de la De Florian. Eu am set de fata de masa cu servete si sunt facute dintr-un bumbac extrem de calitativ si e usor texturat, astfel incat nu necesita calcare.
– portofel, geanta (de umar, de laptop), rucsac, borseta, un set de huse/ organizatoare de bagaje. Mie imi plac mult produsele Delikates Accesories. Am primit cadou de Craciun un rucsac de la ei acum 3 ani si l-am purtat aproape in fiecare zi de atunci.
– un meal planner Taste Bazaar x Urban Tale, pentru persoanele care isi doresc sa isi organizeze mesele si sa isi simplifice viata :). Acest meal planner a fost gandit de mine pe structura pe care eu o aplic pentru a-mi planifica mesele saptamanale si mi-e de foarte mare ajutor.
– o agenda sau un calendar (gasiti la Urban Tale), un set de caligrafie, un joc de societate, un album foto de tip foto carte (eu am creat unul prin Once Upon (livreaza si in Romania) si procesul de personalizare mi s-a parut foarte user friendly, albumul si hartia sunt de buna calitate si se poate include si text alaturi de fotografiile selectate), un caleidoscop sau un kit de facut singur unul de la KaleidoLove.
– smartphone, ceas, aparat foto (sau accesorii pentru fotografiat: un obiectiv, o husa pentru aparat, un blitz extern, un ring light, un softbox, un trepied) smartwatch, bratara fitness. Eu am avut o bratara Xiaomi Mi Band 4, iar acum folosesc un Apple Watch.
– casti wireless, casti noise cancelling, smart home devices, boxa inteligenta, baterie externa, camera foto instant, periuta de dinti electrica, bicicleta (sau accesorii pentru bicicleta)
– un aparat electrocasnic: Kitchen Aid, aparat pentru waffles, un espressor, un aparat de facut spuma de lapte (Aeroccino), un robot multifunctional de bucatarie, un multicooker, un termometru digital, o cana termos pentru cafea/ceai
– un kit de facut paine cu maia: un banneton (cos pentru dospire), un cutit pentru aluat, un cantar de bucatarie, o racleta pentru aluat, niste lame pentru crestat aluatul (lame de ras), o oala de fonta cu capac si un borcan cu maia.
– un cutit de buna calitate, o tigaie de fonta, un tocator de lemn cu insertie de rasina epoxidica de la Atelier Wood Design.
*Kit pentru facut paine cu maia
– carti (dezvoltare personala, parenting, belestristica, carti pentru diverse hobby-uri: gastronomie, gradinarit, design interior, design vestimentar, spiritualitate, arta). Pentru un foodie eu recomand oricand cartile lui Jamie Oliver pentru ca au retete accesibile si care ies mereu foarte bine, iar cartea ‘Ierburi uitate‘ a Monei Petre, abia lansata, pare a fi o carte de nelipsit de pe raftul unui pasionat de gatit. Pentru un pasionat de paine cu maia, puteti pune pe lista cartea The Perfect Loaf a lui Maurizio Leo.
Idei de cadouri pentru femei
– bijuterii. Eu am primit niste cercei cu flori presate de la Pebs, iar de curand am descoperit brand-ul Enda care imi place foarte mult.
– produse cosmetice, produse de make up, parfumuri (aici trebuie sa urmariti preferintele persoanei respective sau sa ii oferiti un card cadou la un magazin preferat sau unde poate gasi mai multe produse), perie de par rotativa, epilator
– lumanari, ilustratii sau art prints, obiecte de decor (pentru casa sau de Craciun), plante naturale in ghiveci, o cutie de bijuterii, obiecte ceramice, imbracaminte din in sau lana merinos, un portfard lucrat manual, o geanta pentru cosmetice, o esarfa de matase. Aici am cateva recomandari: Mo Candles (lumanari din ceara naturala), Cup & candle (lumanari din ceara de soia parfumate), Alexia Udriste, Diana Dragne, Daniela Olaru, Luna Pictata (ilustratii), Ioana Petre (accesorii si globuri pictate manual) Decartis Ceramics, Poemi si Blop (ceramica), Inabox (cutii cadou cu produse made in Ro – lumanari, obiecte ceramice), PlantUp, Plantropic Store (plante in ghiveci), Verlinne, Inlin (haine de in), Mainile mamei (obiecte textile lucrate manual).
*Farfurie ceramica de la Decartis Ceramics, cana de ceramica de la MellonCollieCeramics, lumanare din ceara naturala de la Mo Candles
Idei de cadouri pentru barbati
– sesiune de karting, curs de condus (Academia Titi Aur), joc pentru PlayStation/ joc video, simulator de zbor (la Cluj – FlightX, la Bucuresti – Jetav), sesiuni de tenis cu antrenor, curs de navigatie, un pick up cu design retro si discuri de vinil, set de barman petru prepararea cocktail-urilor
– o camera video sport (de tip Go Pro), camera pentru bordul masinii, pachet de detailing auto
– set de ingrijire pentru barbatii cu barba (sampon, ulei, perie), aparat de ras barba si corporal
– macheta cu vehiculul preferat, set de sah din lemn personalizat, board games, LEGO ideas, puzzle 3D Ugears, trusa de scule, ceas de lemn Noah, curea de piele
Idei de cadouri pentru bunici/ persoane in varsta
– albume/ fotocarte/ rame foto/ calendare personalizate cu fotografiile nepotilor, familiei, o rama digitala incarcata cu poze ale membrilor familiei.
– papuci de casa, papuci cu talpa ortopedica, un fular/esarfa, sosete de lana, un halat, o patura pufoasa, o vesta cu puf
– un stepper, un tensiometru, ceas de mana, un kit de vitamine, stoc de medicamente de urgenta, o lupa pentru citit, toc pentru ochelari, lant pentru ochelari, sedinte de kinetoterapie/ masaj, dispozitiv de masaj pentru picioare/ gat, seturi de ingrijire personala, periuta de dinti electrica
– un purificator/ umidificator , aspirator robot, AirFryer, storcator de fructe, prajitor de paine, fierbator de apa, un termos pentru ceai/ cafea, rasnita de cafea, o tigaie neaderenta de buna calitate, casti pentru TV (pentru a controla mai bine sonorul), aparat de ras, patura electrica, un ceas de perete
– plata in ghiveci, o icoana, carti, un voucher la un supermarket, puzzle 3D, carte de colorat pentru adulti, lenjerie de pat, abonament la Netflix, un cos cu dulciuri/ fructe/ produse alimentare, ulei de masline (ulei de foarte buna calitate gasiti la Zaliari si la Rarum), miere, ceai, un kit de crosetat/tricotat, ustensile de bucatarie sau de gradinarit, incaltaminte pentru gradina, lanterna
Idei de cadouri pentru copii
Aici o sa ma limitez la cateva idei pentru varsta cuprinsa intre 1 si 4/5 ani (cat am reusit sa ma documentez pentru Petra), insa pe viitor poate voi reusi sa extind lista si pentru alte varste. Va voi impartasi cateva dintre cartile sau jocurile noastre preferatele noastre (adica cele care ne-au placut si noua si Petrei si cu care s-a jucat foarte mult sau de la care a invatat multe lucruri).
- Carti. Cartile sunt primele la care ma gandesc cand vreau sa ii fac cadou unui copil. Exista carti pentru toate varstele, de la cele senzoriale pentru bebelusi, pana la cele de povesti.
- 0-1 an: carti senzoriale, carti cu clapete, carti cu sunete Usborne. Noi am luat multe de la Buku.ro. Printre preferate au fost: ‘Baby’s first cloth book – Faces’, ‘Baby’s first touchy-feely animals playbook’, ‘Baby’s first lift-the-flap play book’, ‘Night sounds’. ‘Omida mancacioasa’ de Eric Carle, Sunt o pisica mititica.
- 1-2 ani: seria Hoinari prin anotimpuri, ‘Ghici cat de mult te iubesc’, ‘Tigrul care a venit la ceai’, seria Mog, seria Familia Soricel de Kazuo Iwamura, ‘Ajuta-ma sa zbor’, ‘Why do we need bees’ (Usbone cu clapete), ‘Cu totii au vazut o pisica’, ‘Tomita, un ghemotoc dupa un ghem’.
- 2-3 ani: seria Dar Motan, seria Castor si Breb de la ed. Gama, seria Conni, ‘Ziua spalatului pe dinti la Zoo’, ‘Carnavalul la Zoo’, seria Matei ed. Nemira, ‘Tortul de clatite’ (din seria Pettson si Findus), seria de carti muzicale Paco de Magali Le Huche, seria ‘De ce?De ce?De ce?’ de la editura Casa, seria Emotiile lui Noni, Santa’s Christmas Journey (Usborne).
- 3-4 ani: ‘Geografie cu Ratonul Palarie’, seria Tina Balerina, ‘Gruffalo’, ‘Cel mai fain urias din oras’, seria Povesti muzicale de la editura Litera, ‘Enciclopedia micilor curiosi – Corpul omenesc’, ‘Micul Print’.
- > 4 ani : ‘Povesti de seara pentru fete rebele’, cartile Olinei Ortiz, seria de carti scrise de Torben Kuhlmann (noi am imprumutat „Lindbergh – Povestea unui şoricel zburător” si ‘Edison – Misterul comorii disparute‘ si ne-au placut foarte mult), seria ‘Petson si Findus’, seria ‘Erus’ de Alec Bleche. seria de carti ale lui Holly Web (Petra are ‘Caramel’ si ‘Flower’ si tare le-a indragit, fiind vorba despre pisicute :), cartile lui Jill Tomlison (noi le-am citit pe toate si sunt tare simpatice).
2. Jocuri
- Cutia mea cu emotii – Ed. DPH (>2 ani)
- carti de joc Montessori de la Ed. Gama (>1,5-2 ani)
- Dinosaur Matching game (Usborne) (>2 ani)
- Joc Peppa Pig: Party Time (>2,5 ani)
- Cărțile interactive Răspundel Istețel (>3 ani)
- Joc ‘Hoot owl hoot!’ (>4 ani)
- Joc Monsieur Carousel (>4 ani)
- Joc ‘The floor is lava’ (>3 ani)
- Joc BrainBox (>4 ani)
- joc Zingo (Bingo with a zing) de la Thinkfun (>4 ani). Un joc pe care Petra l-a primit de ziua ei si cu care s-a jucat foarte mult. Si noua adultilor ne place sa il jucam si chiar l-am facut si noi cadou la randul nostru altor copii.
- un set cu trucuri de magie. Eu am luat setul Ultimate Magic Tricks and Illusions – Marvins Magic si desi este recomandat pentru copii peste 8 ani, iar eu l-am luat cand Petra avea 4 ani, ea s-a jucat mult cu tatal ei, au fascinat-o trucurile din acest set.
3. Jucarii
- Jucarii de dentitie (0-1 an): girafa Sophie, un colier pentru dentitie jucarii Tikiri (Petra a avut niste figurine foarte dragalase din gama Meiya & Alvin)
- Cuburi moi (> 6 luni)
- jucarie de tip titirez/ Roly Poly (>3 luni). Petra a avut un leu foarte dragut de la Fehn (luat de la Bebe Tei)
- Jucarii/ turnuri de stivuire (>1 an)
- cuburi de lemn pentru constructii (> 1,5 ani)
- jucarii de sortat si numarat (>2 ani). Petra a avut niste casute colorate si niste omuleti ‘Familia mea’ de la Learning Resources si s-a jucat mult cu ele
- Lego Duplo (>1,5 ani)
- Lego City, Lego Disney, Lego DOTS, Lego Ninjago, etc. (>4 ani)
- puzzle gigant animale salbatice Djeco (> 2 ani)
- jocuri magnetice Smartmax (noi am avut unul cu dinozauri) (>2 ani)
- jocuri magnetice pentru constructii (Magplayer, Magna Tiles, Picasso tiles)
- bucatarie de jucarie (>2 ani). Noi i-am luat una de plastic Petrei si desi nu este cea mai estetica (cum sunt cele de lemn), a fost foarte folosita si inca mai este. Oricum, se gasesc multe optiuni frumoase pe internet, iar la Lidl aduc in perioada sarbatorilor de iarna unele din lemn frumusele si accesibile.
- jucarii muzicale (>1 an). Petra a primit la botez (6 luni) o jucarie muzicala cu instrumente, cu care s-a jucat foarte mult chiar incepand de la acea varsta, desi era recomandata pentru varste mai mari. A mai primit un pian pisica (>2 ani) cu care inca se mai joaca si un set de instrumente muzicale pentru copii (xilofon, fluier, tamburina, maracas, chitara, muzicuta). Anul trecut a primit de ziua ei (3 ani) o boxa inteligenta Jooki, care poate reda muzica si povesti, pe care copilul o poate utiliza singur. Momentan se gaseste doar in SUA, iar noi am comandat-o si ne-a adus-o o prietena. In Europa se mai gaseste un produs asemanator, Toniebox, dar care se livreaza doar in UK si Irlanda (de pe site-ul oficial) si mai exista un site german care livreaza in Germania, Austria si Elvetia. De curand am auzit si de Yoto Player, un alt player foarte fain care functioneaza cu carduri si la care se pot asculta povesti, muzica si radio.
- tot din categoria aceasta, i-am luat Petrei un microfon (la varsta de 4 ani). L-a folosit intens pe acela, dar pentru ca nu era un model de foarte buna calitate, s-a stricat dupa ceva timp. Anul acesta (la 5 ani), i-am daruit un microfon Maono care pare mult mai rezistent.
- o cutie muzicala pentru bijuterii sau mici accesorii
- Papusi textile handmade de la Mamu Toys. Anul trecut i-am comandat Petrei o pisica si o inghetata de Craciun si a fost nedespartita de ele o lunga perioada. Sunt foarte frumos si atent realizate, de o calitate impecabila.
- Puzzle magnetic cu harta lumii (>3 ani). Noi avem unul de la Topbright.
4. Miscare & mobilitate
- premergator >1 an (noi am avut un melc de la Btoys foarte iubit de Petra)
- triunghi Pickler (noi am luat unul de la Lemnino, pentru care am cerut ca rampa sa aiba o fata neteda, pentru a fi folosit ca tobogan si a avut mare succes in varianta asta)
- rainbow rocker >1 an (balansoar curcubeu pentru echilibru)
- bicicleta de echilibru > 2 ani (noi am luat una de la Decathlon)
- trotineta > 1,5-2 ani
- bicicleta cu pedale Woom. Aceste biciclete sunt foarte apreciate deoarece sunt construite din materiale foarte usoare, iar copiii le pot manevra cu mult mai putin efort decat cele clasice si astfel reusesc sa isi tina echilibrul mai bine si sa mearga mai usor pe bicicleta fara roti ajutatoare. Noi i-am cumparat una Petrei (Woom 2) atunci cand avea 3 ani jumatate si dupa 2-3 incercari, a reusit sa mearga singura pe bicicleta (de mentionat este ca a ajutat foarte mult faptul ca a exersat o perioada destul de mare pe bicicleta de echilibru incepand de la 2 ani). Sunt niste biciclete scumpe (noi ne-am gandit mult daca merita) insa se pot revinde la mana a doua cu preturi destul de bune.
5. Altele
- un ghiozdan pentru gradinita/scoala
- seturi de pictat cu acuarele Aquarelle Sentosphere (>5 ani)
- set de experimente stiintifice (>4 ani)
- un aparat foto pentru copii (>3 ani)
- o pusculita (>4 ani)
- Proiector cu diapozitive si lanterna/ lampa de veghe (> 3 ani)
- Planetarium cu proiectii ale spatiului cosmic (recomandat pentru copii de 8 ani, insa daca aparatul este manevrat de un adult, si copiii de 4 ani pot privi proiectiile) – Petrei i-am comandat unul de la Buki si ii place foarte mult sa priveasca stelele sau planetele
- diverse costume pentru deghizare, in functie de pasiunile copilului (costum de balet, de politist, Spiderman, Elsa, printesa, pompier, etc.)
- un voucher la un loc de joaca/ parc de aventuri/ parc acvatic
- lansator de rachete cu pedale pneumatice (>3 ani). Este un joc cu ‘rachete’ din burete care se lanseaza prin apasarea unei pedale cu piciorul. L-a avut si Petra si s-a jucat mult cu el si a fost foarte apreciat si de prietenii care au vizitat-o. Noi l-am luat de pe Emag.
- un abonament la un serviciu de inchiriere de jucarii. Noi am beneficiat de un astfel de abonament de la Kiddos Toys Club si mi s-a parut foarte fain. Am primit in fiecare luna un set de jucarii (pe care le-am ales eu dintr-o lista foarte mare) cu care Petra s-a jucat si apoi le-a returnat. Mi se pare un serviciu minunat, mai ales pentru copiii mai mici, care evolueaza rapid si au nevoie de jucarii diverse, adaptate etapei de dezvoltare.
Sper sa va fie de folos aceste idei si astept sa imi spuneti daca v-a ajutat aceasta lista.Voi mai actualiza lista pe masura ce imi vor mai veni idei sau voi primi altele de la voi :).
Cadouri Copii says
niste idei de cadouri foarte interesante, multumim!
Andreea says
Cu drag! Ma bucur ca ti-au placut!