Quesadilla
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 lipii
  • o lingura de ulei de masline
  • 100 gr cheddar ras
  • 50 gr porumb Gold d'aucy
  • 100 gr fasole rosie d'aucy
  • 100 gr naut al vapore d'aucy
  • 30 gr chorizo taiat in cuburi mici
  • 1 ardei kapia
  • o ceapa verde taiata marutn
  • o lingura de patrunjel tocat
  • un avocado copt
  • 50 gr smantana
  • ½ lingurita de boia dulce/ iute/ afumata
  • ½ lingurita chimion
  • sare
  • zeama de lamaie
Preparare
  1. Se incalzeste o tigaie pe foc mediu.
  2. Se unge tigaia cu o jumatate de lingura de ulei de masline.
  3. Se pune lipia in tigaie si pe jumatate de lipie se pun 30 gr de cheddar ras.
  4. Se adauga 25 gr de porumb, 50 gr de fasole rosie, 50 gr de naut, 15 gr de chorizo taiat marunt, jumatate de ardei kapia taiat felii subtiri, jumatate de ceapa verde si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.
  5. La final se pune iar cheddar (20 gr) si apoi se acopera lipia cu cealalta jumatate. Se apasa usor cu o paleta si se mai lasa la prajit 2 minute.
  6. Lipia impaturita se intoarce pe cealalta parte (ridicand din partea indoita si tinand partea desfacuta mereu in sus, pentru a nu se imprastia ingredientele).
  7. Se mai prajeste si pe a doua parte timp de 3-4 minute, pana cand se topeste branza.
  8. Quesadilla se scoate pe un tocator si se taie in 4 felii.
  9. Se repeta aceiasi pasi pentru a doua quesadilla.
  10. Avocado se paseaza impreuna cu o lingura de zeama de lamaie si putina sare, iar smantana se amesteca cu boia si chimion.
  11. Quesadilla se serveste cu pasta de avocado si sosul de smantana.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/03/quesadilla.html