Gougères (choux-uri cu branza)
 
 
Ingrediente
  • 85 gr unt
  • 120 ml apa
  • 120 ml lapte
  • ¼ lingurita sare
  • 120 gr faina
  • 4 oua
  • 200 gr branza Gruyere sau cheddar rasa marunt
  • piper
  • 100 gr crema de branza
  • 50 gr unt
  • 5 rosii uscate (in ulei)
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Intr-o oala se pun untul, apa, laptele si sarea si se pune pe foc.
  3. Dupa ce au dat in clocot, se adauga faina si se amesteca energic cu o lingura de lemn cam 2-3 minute (cat timp oala e in continuare pe foc).
  4. Cand aluatul s-a omogenizat, a devenit lucios si se desprinde de pe oala, se transfera intr-un bol.
  5. Se adauga cate un ou si se amesteca bine, tot cu lingura de lemn. Initial aluatul se va separa, dar dupa 1-2 minute incepe sa se omogenizeze la loc. Atunci este momentul in care puteti adauga urmatorul ou. Se procedeaza la fel pana cand se incorporeaza toate ouale. La final, aluatul are o consistenta moale, cremoasa si lucioasa.
  6. Se adauga in aluat branza rasa si piperul.
  7. Se transfera aluatul intr-un pos si se formeaza mici globuri de aluat ce se asaza pe o tava cu hartie de copt.
  8. Moturile de aluat se preseaza usor cu degetele umede, pentru a uniformiza choux-urile.
  9. Se presara putina branza rasa si pe deasupra.
  10. Se coc timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
  11. Pentru pasta de branza se amesteca crema de branza cu untul si rosiile uscate tocate.
  12. Gougeres se servesc cu crema de branza si unt, si somon afumat sau prosciutto crud sau copt.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/12/gougeres-choux-uri-cu-branza.html