• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Spanac cremos cu crumble de ovaz

16/12/2019 By Andreea Leave a Comment

Fani ai spanacului si ai lui Jamie Oliver, adunati-va! Urmeaza o reteta speciala cu spanac, perfecta de pus pe masa de sarbatori. Am dat din intamplare peste o emisiune a lui Jamie pe Paprika TV in care a prezentat mai multe retete de Craciun, printre care si acest spanac cremos cu crumble de ovaz. De spanac cremos mai auzisem, dar partea de crumble era ceva nou, iar vazandu-l pe Jamie cu cata pasiune vorbea despre spanacul acesta (asa cum face el de obicei 😛 ), am spus ca neaparat trebuie sa il incerc. Mie mi s-a parut o solutie excelenta pentru a avea mai multe legume pe masa, fara a face compromisuri in ceea ce priveste gustul. Spanacul combinat cu smantana si cu crumble-ul crocant este cu siguranta mai savuros si mai festiv decat o banala mancare de spanac. Il puteti servi ca aperitiv cu niste lipii, ca fel principal vegetarian, sau chiar ca garnitura pentru friptura. Ca sa fiti eficienti, puteti pregati spanacul si crumble-ul chiar cu 2-3 zile inainte, iar inainte de masa doar il puneti la copt.

Jamie spunea in emisiune ca in aceasta reteta chiar e recomandat sa folosim spanac congelat, deoarece se comporta mai bine decat cel proaspat.  Eu asa am facut si rezultatul a fost foarte bun. Tot el spune ca daca va raman resturi de spanac, il puteti folosi apoi intr-o omleta sau ca topping pe o pizza. Mie mi-a ramas, dar l-am reincalzit si l-am mancat asa, pana la ultima bucatica. Chiar si Petrei i-a placut atat de mult incat m-a lasat fara portia mea intr-o zi la pranz.

Reteta originala are cantitati pentru un kilogram de spanac, insa eu am avut o punga de 600 gr si am adaptat toate cantitatile.


Spanac cremos cu crumble de ovaz
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • o ceapa galbena
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de oregano uscat
  • nucsoara intreaga
  • 600 gr spanac congelat
  • 60 gr de unt rece
  • 60 gr Cheddar sau cascaval ras
  • 60 gr faina
  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 200 ml smantana fermentata
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, oregano si nucsoara rasa (cam ¼ lingurita). Se calesc aproximativ 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
  3. Adauga spanacul congelat, acopera tigaia cu un capac, pentru a se dezgheta mai repede si amesteca din cand in cand. Cand spanacul s-a inmuiat, scoate capacul si caleste-l in continuare 15-20 de minute, pana cand lichidul se evapora.
  4. Intre timp, pune intr-un tocator/ robot de bucatarie untul taiat in bucati, branza rasa, faina, ovazul, sare si piper si mixeaza-le pana cand obtii un amestec faramicios (crumble).
  5. Cand spanacul e gata, adauga smantana peste el, amesteca si transfera totul intr-o tava pentru cuptor (aprox 20x30 cm).
  6. Presara crumble-ul deasupra spanacului si baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Tartă cu praz È™i ciuperciTartă cu praz È™i ciuperci
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)
  • Salata de ouaSalata de oua
  • Orzo cu legume verziOrzo cu legume verzi

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: ovaz, smantana, spanac

Previous Post: « Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)
Next Post: Ciuperci umplute cu branza si nuci (P) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu gutui si caramel de curmale

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·