• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)

17/12/2019 By Andreea 3 Comments

Recunosc, salata boeuf, ouale umplute si piftia au farmecul lor pe masa de sarbatori, insa in ultimii ani, petru cina de Craciun pe care o pregatesc acasa, incerc sa gasesc idei de apertive inedite, simple dar gustoase si de ce nu, mai light. Anul acesta m-am gandit sa testez o reteta de ciuperci umplute si am gasit o varianta numai buna, cu branza, verdeturi si cateva nuci. Se fac super rapid, le puteti chiar pregati dinainte si le puneti la copt chiar cand ajung musafirii, pentru a le servi calde, cu branza usor topita. Sigur vor fi pe gustul tuturor, la noi au avut succes chiar si la membrii familiei care nu sunt fani ciuperci :).

Eu am pregatit aceste ciuperci umplute cu branza si nuci in friteuza Philips Airfyer un aparat care gateste cu aer fierbinte, cu foarte putin ulei sau chiar deloc. Le-am pus la programul Manual, fara ulei si au iesit ca la gratar, ceea ce a fost minunat, deoarece ele s-au copt fara sa se inmoaie si si-au pastrat forma foarte bine. Le-am gatit mai intai timp de 5 minute fara umplutura, apoi le-am umplut si le-am mai gatit inca 5 minute. Mi s-a parut genial ca in 10 minute au fost gata, avand in vedere ca daca le-as fi facut la cuptor, numai sa il preincalzesc dura mai mult :). Daca totusi doriti sa le incercati la cuptor, le puteti coace cam 20 de minute la 180 de grade.


Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 7
Ingrediente
  • 7-8 ciuperci champignon mari
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • o ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 20 gr miez de nuca maruntit
  • o lingura de pesmet
  • 20 gr de branza Gruyere rasa (sau alta branza tare/ cascaval)
  • 10 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Indeparteaza nisipul de pe ciuperci cu o perie moale sau un servet textil usor umed.
  2. Rupe coditele si taie-le marunt.
  3. Curata lamelele dinauntrul ciupercilor cu o lingurita (astfel va intra mai multa umplutura).
  4. Intr-o tigaie, topeste untul, adauga cozile de ciuperci taiate, usturoiul zdrobit, cateva frunze de cimbru si ceapa verde taiata.Caleste-le 3-4 minute.
  5. Intr-un castron, amesteca cozile de ciuperci calite cu pesmetul, patrunjelul tocat, nucile, branza Gruyere, parmezanul, sare si piper.
  6. Pune palariile ciupercilor in Airfryer timp de 5 minute la 170 de grade, pe programul Manual.
  7. Pune cate o lingura generoasa de umplutura in fiecare ciuperca si gateste-le inca 5 minute in Airfryer, la 180 de grade.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
  • Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuciPasta de ricotta cu rosii uscate si nuci
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Banana bread fara zaharBanana bread fara zahar

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: branza, cuiperci, nuci

Previous Post: « Spanac cremos cu crumble de ovaz
Next Post: Babka cu Nutella si ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. Oana says

    30/12/2019 at 7:00 pm

    Si nucile cand le punem??

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:12 pm

      Buna, Oana! Se pun odata cu celelalte ingrediente din umplutura. Am vazut ca omisesem sa scriu. Am completat acum. Multumesc pentru atentionare!

      Reply
  2. Catalina says

    22/12/2020 at 5:24 pm

    Multumesc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Briose cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Frittata cu legume si feta

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·