Spanac cremos cu crumble de ovaz
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • o ceapa galbena
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de oregano uscat
  • nucsoara intreaga
  • 600 gr spanac congelat
  • 60 gr de unt rece
  • 60 gr Cheddar sau cascaval ras
  • 60 gr faina
  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 200 ml smantana fermentata
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, oregano si nucsoara rasa (cam ¼ lingurita). Se calesc aproximativ 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
  3. Adauga spanacul congelat, acopera tigaia cu un capac, pentru a se dezgheta mai repede si amesteca din cand in cand. Cand spanacul s-a inmuiat, scoate capacul si caleste-l in continuare 15-20 de minute, pana cand lichidul se evapora.
  4. Intre timp, pune intr-un tocator/ robot de bucatarie untul taiat in bucati, branza rasa, faina, ovazul, sare si piper si mixeaza-le pana cand obtii un amestec faramicios (crumble).
  5. Cand spanacul e gata, adauga smantana peste el, amesteca si transfera totul intr-o tava pentru cuptor (aprox 20x30 cm).
  6. Presara crumble-ul deasupra spanacului si baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/12/spanac-cremos-cu-crumble-de-ovaz.html