Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, oregano si nucsoara rasa (cam ¼ lingurita). Se calesc aproximativ 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
Adauga spanacul congelat, acopera tigaia cu un capac, pentru a se dezgheta mai repede si amesteca din cand in cand. Cand spanacul s-a inmuiat, scoate capacul si caleste-l in continuare 15-20 de minute, pana cand lichidul se evapora.
Intre timp, pune intr-un tocator/ robot de bucatarie untul taiat in bucati, branza rasa, faina, ovazul, sare si piper si mixeaza-le pana cand obtii un amestec faramicios (crumble).
Cand spanacul e gata, adauga smantana peste el, amesteca si transfera totul intr-o tava pentru cuptor (aprox 20x30 cm).
Presara crumble-ul deasupra spanacului si baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/12/spanac-cremos-cu-crumble-de-ovaz.html