Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 7
Ingrediente
  • 7-8 ciuperci champignon mari
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • o ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 20 gr miez de nuca maruntit
  • o lingura de pesmet
  • 20 gr de branza Gruyere rasa (sau alta branza tare/ cascaval)
  • 10 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Indeparteaza nisipul de pe ciuperci cu o perie moale sau un servet textil usor umed.
  2. Rupe coditele si taie-le marunt.
  3. Curata lamelele dinauntrul ciupercilor cu o lingurita (astfel va intra mai multa umplutura).
  4. Intr-o tigaie, topeste untul, adauga cozile de ciuperci taiate, usturoiul zdrobit, cateva frunze de cimbru si ceapa verde taiata.Caleste-le 3-4 minute.
  5. Intr-un castron, amesteca cozile de ciuperci calite cu pesmetul, patrunjelul tocat, nucile, branza Gruyere, parmezanul, sare si piper.
  6. Pune palariile ciupercilor in Airfryer timp de 5 minute la 170 de grade, pe programul Manual.
  7. Pune cate o lingura generoasa de umplutura in fiecare ciuperca si gateste-le inca 5 minute in Airfryer, la 180 de grade.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/12/ciuperci-umplute-cu-branza-si-nuci-p.html