Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)
Timp de preparare
- 7-8 ciuperci champignon mari
- o lingura de unt
- un catel de usturoi
- 2-3 crengute de cimbru proaspat
- o ceapa verde
- cateva fire de patrunjel
- 20 gr miez de nuca maruntit
- o lingura de pesmet
- 20 gr de branza Gruyere rasa (sau alta branza tare/ cascaval)
- 10 gr parmezan ras
- sare
- piper
- Indeparteaza nisipul de pe ciuperci cu o perie moale sau un servet textil usor umed.
- Rupe coditele si taie-le marunt.
- Curata lamelele dinauntrul ciupercilor cu o lingurita (astfel va intra mai multa umplutura).
- Intr-o tigaie, topeste untul, adauga cozile de ciuperci taiate, usturoiul zdrobit, cateva frunze de cimbru si ceapa verde taiata.Caleste-le 3-4 minute.
- Intr-un castron, amesteca cozile de ciuperci calite cu pesmetul, patrunjelul tocat, nucile, branza Gruyere, parmezanul, sare si piper.
- Pune palariile ciupercilor in Airfryer timp de 5 minute la 170 de grade, pe programul Manual.
- Pune cate o lingura generoasa de umplutura in fiecare ciuperca si gateste-le inca 5 minute in Airfryer, la 180 de grade.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/12/ciuperci-umplute-cu-branza-si-nuci-p.html
3.5.3251