A trecut ceva timp de la ultima reteta pe care am scris-o aici, insa, de patru luni, lucrurile s-au schimbat complet in ritmul vietii mele. La finalul lunii noiembrie am adaugat un nou membru familiei noastre, pe micuta Petra. Primele luni cu ea au fost pline de provocari si activitati cu totul noi, iar timpul pentru gatit, dar mai ales pentru scris a fost redus drastic.
Am mai reusit din cand in cand sa mai gatesc cate ceva si am documentat totul pe Instagram, unde am ramas activa si unde imi e mult mai usor sa public cate o reteta scurta direct de pe telefon.
Reteta de fudge cu nuci si marshmallows este, totusi, una pe care am vrut sa o public si pe blog inca dinainte de aparitia Petrei si acum ca am refacut-o, m-am decis sa o scriu rapid, mai ales ca Petra e destul de darnica astazi si doarme singura (sa speram ca va dura minunea mai mult de 20 de minute , ca sa pot termina, ca altfel nu se stie cand mai am ocazia sa deschid laptopul 🙂 ).Acest fudge este ca o ciocolata de casa, insa e usor mai gumos si lipicios, ca o caramea. In loc de lapte praf, se foloseste lapte condensat indulcit, iar in loc de cacao, se foloseste ciocolata. Laptele condensat indulcit nu este acelasi lucru cu cel pentru cafea. El este mai dens, ca o crema si se foloseste in special la dulciuri. Se gaseste in unele supermarketuri, in general, la conserva. La Auchan gasiti unul marca proprie, pe a carui eticheta scrie ‘Lait concentre sucre’. Il mai gasiti in magazinele rusesti (de exemplu in lantul Berezka) sau in magazinele arabesti. Din el puteti face si dulce de leche, cum am explicat in reteta de cheesecake cu dulce de leche.Reteta este foarte simpla si se pregateste rapid, fara coacere, insa e nevoie ca fudge-ul sa stea la rece macar 7-8 ore pentru a se intari. Va puteti juca si cu alte ingrediente in loc de nuci si marshmallows, insa macar o data trebuie sa incercati si combinatia asta, pentru ca mie mi se pare geniala.Â
Daca vreti sa vedeti etapele retetei in mai multe poze si filmulete, o puteti gasi pe profilul meu de Instagram, in Highlights.
Â
- 397 gr lapte condensat indulcit (o conserva)
- 3 linguri de unt
- 150 gr ciocolata neagra
- 250 gr ciocolata cu lapte
- 150 gr nuci
- 100 gr marshmallows (bezele gumate)
- Daca ai marshmallows mai mari, taie-le in bucati si pune-le intr-o punga cu ziploc. Baga punga la congelator cel putin 10 minute. Acest pas va ajuta ca bezelele sa nu se topeasca atunci cand sunt amestecate in compozitia calda.
- Taie ciocolata si nucile marunt.
- Pregateste o tava de 20x30 cm si pune in ea hartie de copt pe care o ungi usor cu unt.
- Pune laptele si untul intr-o oala si pune-o pe aragaz, la foc mic. Amesteca des pana cand untul se topeste si lichidul se incalzeste (nu trebuie sa fiarba).
- Adauga ciocolata in oala si amesteca in continuare, pana cand se topeste. Compozitia se va ingrosa si va deveni usor lipicioasa.
- Ia oala de pe foc, adauga nucile si marshmallows si amesteca bine.
- Transfera compozitia in tava, niveleaza, acopera tava si bag-o in frigider macar 7-8 ore pentru ca ciocolata sa se intareasca.
- Taie fudge-ul in bucati pentru a-l servi.
Â
Â
Leave a Reply