• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciorba radauteana

12/09/2018 By Andreea 2 Comments

Avand in vedere ca una din mancarurile pe care le gatesc cel mai des este ciorba, e oarecum surprinzator ca pana acum nu am pus pe blog macar o reteta. Cred ca am considerat-o mereu o mancare prea traditionala pentru ce fel de retete mi-am propus sa scriu aici. Totusi, dupa ce am postat pe Insta Stories o poza cu oala de ciorba radauteana pe care o facusem intr-o sera, am primit mai multe mesaje care imi solicitau reteta, asa ca am zis ca n-ar strica sa scriu un articol despre ea.

ciorba radauteana

Ciorba radauteana se pregateste foarte usor si este una din preferatele mele. In general eu gatesc ciorbe cu bors, caci asa am mancat toata copilaria mea in Moldova si asa am invatat de la mama, dar si aceasta, care este acrita cu otet, este pe gustul meu. In reteta cantitatea de otet nu este foarte mare, pentru a nu fi exagerat de acra, insa voi puteti sa va mai adaugati otet in farfurie, la servire, asa cum fac eu de cele mai multe ori :).

Ciorba radauteana
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
1 hour 30 mins
Timp total
2 hours
 
Portii: 8
Ingrediente
  • aprox 500-700 gr carne de pui (eu am folosit aripi, spate si jumatate de piept, cu tot cu oase)
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac mediu
  • o radacina de patrunjel sau cateva crengute de patrunjel proaspat
  • o ceapa medie
  • 50 gr de radacina de telina
  • 3 litri de apa
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana fermentata (nu smantana lichida pentru gatit)
  • 6 catei de usturoi medii
  • 6-7 linguri de otet
  • sare
  • patrunjel proaspat
Preparare
  1. Curata legumele de coaja, spala-le si taie-le in doua.
  2. Pune carnea de pui (cu tot cu oase) si legumele intr-o oala impreuna cu apa. Lasa-le sa fiarba pana cand carnea se fragezeste si se desprinde usor de pe oase. Daca este nevoie, mai completeaa cu apa fierbinte pe parcurs.
  3. Cand carnea e gata, opreste focul, scoate carnea si legumele din oala si lasa-le sa se racoreasca.
  4. Taie carnea marunt.
  5. Taie pastarnacul si morcovul fiert in cuburi mici.
  6. Strecoara supa, pune-o inapoi in oala si adu-o din nou la punctul de fierbere.
  7. Adauga in supa morcovul, pastarnacul si carnea. Adauga sare dupa gust.
  8. Cand fierbe din nou supa, opreste focul si asteapta 10 minute sa se racoreasca.
  9. Intr-un castron, bate galbenusurile cu smantana. Peste ele toarna usor 1-2 polonice de supa, fierbinte, amesecand in continuu.
  10. Dupa ce galbenusurile si smantana s-au omogenizat cu supa, toarna amestecul foarte incet in oala, amestecand in continuu.
  11. Marunteste usturoiul in presa de usturoiu sau prin razatoarea mica si adauga-l in oala.
  12. Toarna otetul in oala, gusta ciorba si ajusteaza condimentele dupa gust (se mai poate adauga sare, usturoi sau otet).
  13. La final, adauga si o lingura de patrunjel proaspat, tocat.
  14. In momentul servirii se mai adauga peste ciorba radauteana patrunjel proaspat.
3.5.3229

 

Articole asemanatoare:

  • Pui dulce acrisor cu orez negruPui dulce acrisor cu orez negru
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui

Filed Under: fel principal, retete, supa Tagged With: ciorba radauteana, legume, pui

Previous Post: « Muntenia brunch la Urlati
Next Post: Paine alba cu maia – cea mai simpla reteta »

Reader Interactions

Comments

  1. Adina says

    07/04/2020 at 12:18 pm

    Astazi am gatit Ciorba Radauteana! A iesit super buna! Multumesc! Aveti niste retete minunate!

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:23 pm

      Multumesc mult pentru mesaj, Adina!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu prea îmi place ideea de ouă crude și prefer să fac o variantă de tiramisu cu ouăle tratate termic. Rețeta e pe blog, las link în bio.
Ce am făcut diferit de data asta a fost că am folosit 500 gr de mascarpone și nu am pus frișcă.
Iar când trebuia să pun al doilea strat de cremă, mi-a venit ideea să pun niște coajă de portocale în ea. V-am zis că sunt într-o fază în care aș pune coajă de portocale în orice desert 🙈. 
De menționat este că folosesc mereu coajă de portocale netratate, bio.
Mai sunt fani tiramisu le aici?
.
.
.
.
.
.
#tiramisu #ladyfingers #mascarpone #dessert #desserttime #inmykitchen #cookandtell #nobakedessert
Sunt în căutarea unor rețete simple și gus Sunt în căutarea unor rețete simple și gustoase de mic dejun, pe care să le pot pregăti cu o seară înainte pentru diminețile în care n-am mult timp de gătit. Așa am ajuns și la această rețetă de brioșe cu ovăz, morcovi și stafide, în care n-am pus nici zahăr, nici miere, dar pe care le-am îndulcit cu magiun de mere, deci sunt și baby friendly. 
Ca să economisesc timpul de copt, le-am făcut în Airfryer-ul XXL de la @philipsromania și au fost gata în 14 minute, pentru că nu e nevoie să se preîncălzescă, iar textura a ieșit exact ca a brioselor coapte în cuptor.
Având în vedere că se pregătesc în 20 de minute cu totul, se pot pregăti chiar dimineață, dacă vă doriți brioșe calde la micul dejun, doar să vă pregătiți ingredientele de seara, ca să meargă totul foarte rapid.
Codul "tastebazaar" pentru 15% discount la orice produs de pe site-ul @philipsromania este încă valabil.

Pentru brioșe aveți nevoie de:

2 ouă 
100 gr iaurt grecesc 
2 linguri ulei de măsline (20 gr)
60 gr magiun de mere
30 gr fulgi de ovăz fini
100 gr făină 
o linguriță praf de copt 
1/2 linguriță bicarbonat 
50 gr morcov ras fin
50 gr fructe de pădure congelate (opțional)
30 gr stafide
o linguriță coajă de portocale netratate 
o linguriță scorțișoară

Se amestecă bine ouăle cu iaurtul, uleiul și magiunul de mere. 
Într-un castron se combină făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și fulgii de ovăz. Se adaugă peste ingredientele umede și se omogenizează.
La final se pun în aluat morcovul ras, stafidele, coaja de portocale și fructele de pădure. 
Aluatul se pune în 8 forme de brioșe din silicon și se introduc în coșul Airfryer-ului.
Se pornește programul Bake, se setează temperatura la 190 de grade și se coc brioșele timp de 14 minute.

[AD]
.
.
.
.
.
#muffins #breakfastmuffins #nosugar #babyfriendly #airfryer #airfryerrecipes #acasacuphilips #philipsairfryer
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de quinoa

Biscotti cu fistic si merisoare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·