• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciorba radauteana

12/09/2018 By Andreea 2 Comments

Avand in vedere ca una din mancarurile pe care le gatesc cel mai des este ciorba, e oarecum surprinzator ca pana acum nu am pus pe blog macar o reteta. Cred ca am considerat-o mereu o mancare prea traditionala pentru ce fel de retete mi-am propus sa scriu aici. Totusi, dupa ce am postat pe Insta Stories o poza cu oala de ciorba radauteana pe care o facusem intr-o sera, am primit mai multe mesaje care imi solicitau reteta, asa ca am zis ca n-ar strica sa scriu un articol despre ea.

ciorba radauteana

Ciorba radauteana se pregateste foarte usor si este una din preferatele mele. In general eu gatesc ciorbe cu bors, caci asa am mancat toata copilaria mea in Moldova si asa am invatat de la mama, dar si aceasta, care este acrita cu otet, este pe gustul meu. In reteta cantitatea de otet nu este foarte mare, pentru a nu fi exagerat de acra, insa voi puteti sa va mai adaugati otet in farfurie, la servire, asa cum fac eu de cele mai multe ori :).

Ciorba radauteana
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
1 hour 30 mins
Timp total
2 hours
 
Portii: 8
Ingrediente
  • aprox 500-700 gr carne de pui (eu am folosit aripi, spate si jumatate de piept, cu tot cu oase)
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac mediu
  • o radacina de patrunjel sau cateva crengute de patrunjel proaspat
  • o ceapa medie
  • 50 gr de radacina de telina
  • 3 litri de apa
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana fermentata (nu smantana lichida pentru gatit)
  • 6 catei de usturoi medii
  • 6-7 linguri de otet
  • sare
  • patrunjel proaspat
Preparare
  1. Curata legumele de coaja, spala-le si taie-le in doua.
  2. Pune carnea de pui (cu tot cu oase) si legumele intr-o oala impreuna cu apa. Lasa-le sa fiarba pana cand carnea se fragezeste si se desprinde usor de pe oase. Daca este nevoie, mai completeaa cu apa fierbinte pe parcurs.
  3. Cand carnea e gata, opreste focul, scoate carnea si legumele din oala si lasa-le sa se racoreasca.
  4. Taie carnea marunt.
  5. Taie pastarnacul si morcovul fiert in cuburi mici.
  6. Strecoara supa, pune-o inapoi in oala si adu-o din nou la punctul de fierbere.
  7. Adauga in supa morcovul, pastarnacul si carnea. Adauga sare dupa gust.
  8. Cand fierbe din nou supa, opreste focul si asteapta 10 minute sa se racoreasca.
  9. Intr-un castron, bate galbenusurile cu smantana. Peste ele toarna usor 1-2 polonice de supa, fierbinte, amesecand in continuu.
  10. Dupa ce galbenusurile si smantana s-au omogenizat cu supa, toarna amestecul foarte incet in oala, amestecand in continuu.
  11. Marunteste usturoiul in presa de usturoiu sau prin razatoarea mica si adauga-l in oala.
  12. Toarna otetul in oala, gusta ciorba si ajusteaza condimentele dupa gust (se mai poate adauga sare, usturoi sau otet).
  13. La final, adauga si o lingura de patrunjel proaspat, tocat.
  14. In momentul servirii se mai adauga peste ciorba radauteana patrunjel proaspat.
3.5.3229

 

Articole asemanatoare:

  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Pui dulce acrisor cu orez negruPui dulce acrisor cu orez negru
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac

Filed Under: fel principal, retete, supa Tagged With: ciorba radauteana, legume, pui

Previous Post: « Muntenia brunch la Urlati
Next Post: Paine alba cu maia – cea mai simpla reteta »

Reader Interactions

Comments

  1. Adina says

    07/04/2020 at 12:18 pm

    Astazi am gatit Ciorba Radauteana! A iesit super buna! Multumesc! Aveti niste retete minunate!

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:23 pm

      Multumesc mult pentru mesaj, Adina!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu mere, lime, nuci si stafide

O noua aniversare, un nou tort

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·