• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Placinta cu branza, spanac si seminte de pin

04/03/2018 By Andreea 2 Comments

Pentru unele retete nu ma pregatesc deloc inainte. Pur si simplu se intampla sa am in casa anumite ingrediente si fie sa le combin eu dupa cum mi se pare ca se potrivesc, fie caut inspiratie pe net sau in cartile mele de retete. Asa s-a intamplat cu aceasta placinta cu branza, pentru care am pornit de la o reteta din cartea 30 minute meals a lui Jamie Oliver, dar am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam.

Reteta originala este cu feta, are mai mult spanac si mai multe seminte de pin. Eu am inlocuit feta cu o telemea de oaie, am redus cantitatile de spanac si seminte de pin si i-am adaugat verdeata si ceapa verde. A iesit o placinta cu branza delicioasa, din care am mancat 3 zile si am luat si la pachet.

Ce imi place foarte mult la aceasta reteta este ca se pregateste foarte usor si ca nu e deloc pretentioasa. Se poate folosi si alt tip de branza, cum ar fi telemea de vaca sau chiar cas sau ricotta, puteti renunta la semintele de pin, daca nu aveti si puteti adauga orice verdeturi va plac.

 

Placinta cu branza, spanac si seminte de pin
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 250 gr foi de placinta
  • 5 oua
  • 300 gr de telemea de oaie sau feta
  • 50 gr cascaval de capra
  • 2 linguri de smantana
  • 200 gr gr spanac
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 2 fire de ceapa verde
  • 50 gr seminte de pin
  • ¼ lingurita de nucsoara macinata
  • sare, piper
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Prajeste semintele de pin intr-o tigaie, fara ulei. Scoate-le din tigaie si lasa-le la racit.
  3. Pune in tigaie o lingura de unt si una de ulei de masline si adauga spanacul. Soteaza-l cateva minute, pana cand se inmoaie.
  4. Toaca verdeata si ceapa verde.
  5. Intr-un castron, bate ouale cu sare, piper si nucsoara, adauga smantana, apoi branza faramitata si cascavalul ras.
  6. Pune in compozitie apanacul, verdeata si ceapa.
  7. Intinde o bucata de hartie de copt de aproximativ 50 cm pe blatul din bucatarie. Unge hartia cu putin ulei de masline. Aseaza peste ea 4 foi de placinta, fiecare unsa cu putin ulei de masline. Incearca sa le asezi astfel incat colturile sa nu se suprapuna.
  8. Transfera hartia cu tot cu foi intr-o tava adanca de cuptor. Apasa usor foile, asftel incat sa se aseze bine in tava.
  9. Toarna compozitia peste foi si presara deasupra semintele de pin.
  10. Aseaza alte doua foi de placinta peste compozitie, unge-le cu putin ulei si apoi strange toate colturile de foi si acopera placinta cu ele.
  11. Baga tava in cuptor si coace placinta 30 de minute.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Tarta cu spanac si smantanaTarta cu spanac si smantana
  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: branza, placinta, spanac, vegetarian

Previous Post: « Oua in paine
Next Post: Oua turcesti »

Reader Interactions

Comments

  1. Cristina says

    01/06/2019 at 2:33 pm

    Nu am semințe de pin și nici nu am mâncat vreodată. Acordă semințele de pin un gust deosebit plăcintei sau pot pur și simplu să le înlocuiesc cu nuci pentru a crea un efect crocant?

    Reply
    • Andreea says

      03/06/2019 at 12:34 pm

      Da, cu siguranta poti inlocui cu nuci.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake se intoarce! :)

Tarta cu mere, lime, nuci si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Waffles dulci si sarate

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·