Nu-mi dau seama cand a trecut vara asta. Cand am scris ultimul articol ne bucuram de visinele din pandispan, acum ne bucuram deja de prune si struguri. N-am fost inca in concediu, insa weekend-urile mele au fost atat de pline incat nu am mai apucat sa scriu ceva si aici. Nu va speriati, de gatit am gatit, chiar si in deplasare, ba am si pozat din cand in cand, insa nu mi-a iesit deloc partea cu prelucratul pozelor si scrisul unui articol. In schimb, in ultima vreme am postat destul de mult pe Insta Stories, unde mi-e mult mai la indemana sa adaug poze sau filmulete cu activitati food related sau nu. Daca vreti sa vedeti ce descoperiri foodie mai fac, cat de des fac paine sau cum arata frigiderul meu intr-o sambata, ma puteti urmari si pe Instagram.
Revenind la vara, una din descoperirile facute in timp ce cautam ceva sa ne racoreasca intr-o zi torida, a fost inghetata de ananas, mango si banane, care mi-a placut la nebunie. Este vegana, fara zahar si e gata in 10 minute, fara sa fie nevoie de masina de inghetata. Aveti nevoie de fructe congelate si de un robot de bucatarie. Eu am avut banane si ananas puse de mine la congelator inainte sa plec intr-o vacanta, iar mango congelat cumparasem mai demult. Am adaugat si frunze de busuioc proaspat si coaja de lime, care s-au potrivit perfect in aceasta combinatie usor exotica.
- o cana de ananas congelat
- o cana de mango congelat
- o cana de banane congelate
- 5-6 frunze de busuioc proaspat
- coaja de la ½ de lime
- Pune fructele, busuiocul si coaja de lime intr-un robot de bucatarie cu lama S.
- Porneste robotul si mixeaza pana cand fructele se transforma intr-o pasta inghetata.
- Poti transfera compozitia in forme de inghetata pe care sa le bagi la congelator cateva ore, sau poti servi inghetata imediat.
Leave a Reply