• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paste cu sos de rosii si smantana

04/12/2016 By Andreea 4 Comments

Stii serile alea in care ajungi acasa epuizat si infometat, iar frigiderul e gol pentru ca n-ai avut timp sa faci cumparaturi? Ei bine, reteta asta de paste cu sos de rosii si smantana este ideala. Daca ai prin debara niste paste, o conserva de sos de rosii, o cutie de smantana de gatit si o bucata de parmezan (pe care, by the way, eu il tin cu saptamanile, daca nu chiar lunile, in frigider), esti salvat. Dar farmecul ei nu sta doar in ingredientele foarte simple de care ai nevoie, ci in gustul sau demential. Combinatia de arome este pur si simplu magica, iar mancarea asta e definitia perfecta de comfort food, pe care o mananci dintr-un castron, afundat in canapea, vazand un film si uitand de ziua obositoare. Va zic doar sa tineti servetelele pe aproape, ’cause it might get messy :).

paste-cu-sos-de-rosii-si-smantana

Stiu ca intr-o seara din aia in care esti lihnit si nu stii ce sa bagi in gura mai repede, ultimul lucru de care ai chef e sa stai in bucatarie si sa gatesti, dar partea buna e ca aceste paste sunt gata in 15 minute si cand o sa incepi sa mananci o sa te bucuri ca nu ti-ai facut inca un sandvis cu resturile de la micul dejun. La noi in casa e deja in heavy rotation.

paste-cu-sos-de-rosii-si-smantana-2

 

Paste cu sos de rosii si smantana
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 140 gr paste
  • o ceapa mica
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • doua linguri de ulei de masline
  • o cana de suc de rosii (240 ml)
  • jumatate de cana de smantana pentru gatit (120 ml)
  • jumatate de cana de parmezan ras (60 gr)
  • o lingurita de oregano uscat
  • jumatate de lingurita de busuioc uscat
  • un varf de cutit de fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper
  • cateva rosii cherry (optional)
Preparare
  1. Pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, adauga jumatate de lingurita de sare si pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Spala rosiile, taie-le in doua si caleste-le rapid intr-o tigaie, cu o lingura de ulei de masline.
  3. Taie ceapa marunt si toaca usturoiul.
  4. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul timp de un minut.
  5. Adauga sucul de rosii si condimentele, redu intensitatea focului si fierbe-l pana cand scade si se ingroasa (se va intampla cam in acelasi timp in care fierb pastele).
  6. Cand sosul e aproape gata (dupa aproximativ 10 minute), adauga smantana si amesteca pana cand se omogenizeaza. Daca e prea gros, poti adauga 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.
  7. Ia tigaia de pe foc si adauga parmezanul. Invarte-l pana cand se topeste.
  8. Scurge pastele si adauga-le peste sos.
  9. Serveste-le cu rosiile prajite si cu fasii de parmezan.
3.5.3226

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei
  • Feta la cuptorFeta la cuptor
  • Chifle dulci cu stafide (cu maia)Chifle dulci cu stafide (cu maia)
  • Tagliatelle de casa cu ragu de vitaTagliatelle de casa cu ragu de vita

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: paste, rosii

Previous Post: « Porridge cu alune de padure si cacao
Next Post: Giveaway de sarbatori »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea says

    14/03/2020 at 5:01 pm

    Extraordinară rețeta asta, jur! Mulțumesc din suflet. Se face repede, cu ingrediente la îndemână, iar gustul e divin

    Reply
    • Andreea says

      22/03/2020 at 11:51 am

      Multumesc tare mult pentru feedback, Andreea! Ma bucur ca iti plac pastele astea, sunt si preferatele mele :).

      Reply
  2. Andrada says

    06/07/2020 at 7:31 pm

    Am testat si eu reteta astazi. Am adaugat si putina sunca de praga taiata fasii. A fost delicioasa. Saru-mana pt masa!

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:19 pm

      Ma bucur ca ti-a placut! Sa iti fie de bine!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura St. Honoré

Trufe raw de canepa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Omleta in lipie

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·