Paste cu sos de rosii si smantana
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 140 gr paste
  • o ceapa mica
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • doua linguri de ulei de masline
  • o cana de suc de rosii (240 ml)
  • jumatate de cana de smantana pentru gatit (120 ml)
  • jumatate de cana de parmezan ras (60 gr)
  • o lingurita de oregano uscat
  • jumatate de lingurita de busuioc uscat
  • un varf de cutit de fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper
  • cateva rosii cherry (optional)
Preparare
  1. Pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, adauga jumatate de lingurita de sare si pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Spala rosiile, taie-le in doua si caleste-le rapid intr-o tigaie, cu o lingura de ulei de masline.
  3. Taie ceapa marunt si toaca usturoiul.
  4. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul timp de un minut.
  5. Adauga sucul de rosii si condimentele, redu intensitatea focului si fierbe-l pana cand scade si se ingroasa (se va intampla cam in acelasi timp in care fierb pastele).
  6. Cand sosul e aproape gata (dupa aproximativ 10 minute), adauga smantana si amesteca pana cand se omogenizeaza. Daca e prea gros, poti adauga 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.
  7. Ia tigaia de pe foc si adauga parmezanul. Invarte-l pana cand se topeste.
  8. Scurge pastele si adauga-le peste sos.
  9. Serveste-le cu rosiile prajite si cu fasii de parmezan.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/paste-cu-sos-de-rosii-si-smantana.html