jumatate de cana de smantana pentru gatit (120 ml)
jumatate de cana de parmezan ras (60 gr)
o lingurita de oregano uscat
jumatate de lingurita de busuioc uscat
un varf de cutit de fulgi de ardei iute
sare
piper
cateva rosii cherry (optional)
Preparare
Pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, adauga jumatate de lingurita de sare si pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Spala rosiile, taie-le in doua si caleste-le rapid intr-o tigaie, cu o lingura de ulei de masline.
Taie ceapa marunt si toaca usturoiul.
Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul timp de un minut.
Adauga sucul de rosii si condimentele, redu intensitatea focului si fierbe-l pana cand scade si se ingroasa (se va intampla cam in acelasi timp in care fierb pastele).
Cand sosul e aproape gata (dupa aproximativ 10 minute), adauga smantana si amesteca pana cand se omogenizeaza. Daca e prea gros, poti adauga 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.
Ia tigaia de pe foc si adauga parmezanul. Invarte-l pana cand se topeste.
Scurge pastele si adauga-le peste sos.
Serveste-le cu rosiile prajite si cu fasii de parmezan.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/paste-cu-sos-de-rosii-si-smantana.html