*Later update: giveaway-ul s-a incheiat, castigatorii apar la finalul articolului.
In sfarsit pot sa fac acest anunt pe care il planuiam din vara. Mi-am dorit tare mult ca odata cu relansarea blogului sa pot organiza un giveaway dragut pentru a sarbatori impreuna si pentru a va multumi ca va faceti timp sa cititi povestile mele, sa imi lasati un comentariu sau sa imi testati retetele.
M-am gandit ca cele mai potrivite cadouri pentru voi ar fi niste carti de bucate frumoase, cu retete simple, interesante si care sa va iasa conform asteptarilor. De aceea i-am ales pe Jamie, Nigella si Ella. Am comandat cartile cu multe luni in urma si am tot planuit sa le ofer ba de ziua mea, ba in septembrie, dar nu s-au aliniat deloc planetele. Sau dimpotriva, s-au sincronizat numai bine ca sa ajunga sub bradul de Craciun, sa le rasfoiti in vacanta si sa gasiti retete pentru mesele de sarbatori. Acum ca ma gandesc, cred ca e numai bine asa :).
Din Everyday superfood am gatit deja cateva retete care mi-au placut si am multe altele salvate in board-ul de Pinterest. Sunt retete hranitoare si sanatoase, cu ingrediente pline de nutrienti, dezvoltate de echipa lui Jamie in urma unui research facut alaturi de nutritionisti si vizite in diverse zone ale lumii, in care oamenii sunt recunoscuti pentru stilul de viata sanatos. Am prins chiar cateva episioade din emisiunea realizata pe baza cartii si mi-a placut tare mult.
Simply Nigella, dupa cum ii spune si numele, aduna retete simple dar care satisfac toata familia. Mancarea este fara pretentii, dar gustoasa. Inca n-am testat nimic din ea, dar am pus ochii pe niste pulpe de pui la cuptor, cu portocala si fenicul.
Pe Deliciously Ella am descoperit-o de curand, dar dupa ce am pregatit doua retete, m-a convins ca merita urmarita. Bomboanele cu alune de padure sunt preferatele mele. Ella sufera de o boala de inima din cauza careia a adoptat un stil alimentar vegan, fara gluten. A scris pana acum 4 carti care sunt bestseller in UK, iar Deliciously Ella a fost prima lansata.
Daca va doriti una din aceste trei carti, puteti participa la giveway, astfel:
- Urmariti pagina Taste Bazaar pe facebook.
- Va abonati la newsletter. In dreapta paginii de blog, veti gasi rubrica “Vrei sa primesti articolele noi pe mail?”, iar acolo trebuie sa introduceti numele vostru si adresa de mail, apoi sa apasati butonul “Aboneaza-te”. Dupa abonare este necesara confirmarea pe link-ul pe care il veti primi pe mail.
- Imi lasati un comentariu la acest articol in care imi spuneti ce reteta ati incercat sau ati vrea sa incercati de pe blog si de ce v-a placut. Cand scrieti comentariul, va trebui sa completati numele intreg al profilului cu care ma urmariti pe facebook in campul “Name” si adresa de mail cu care v-ati abonat in campul “Email”. Adresa va fi vizibila doar pentru mine.
Toate cele trei puncte trebuie sa fie indeplinite pentru a va afla pe lista de participanti. Giveaway-ul va fi deschis pana pe 15 decembrie, ora 24.00, iar pe 16 decembrie voi alege prin random.org castigatorii, pe care ii voi anunta in acest articol. Cartile pot fi livrate doar pe teritoriul Romaniei.
Succes! Abia astept sa fiu Mos Craciunul vostru culinar :).
Later edit: Am exras cele trei castigatoare, cu ajutorul random.org, astfel:
Everyday superfood merge la Rayana Antoneac
Simply Nigella merge la Andreea Mira
Deliciously Ella merge la Cati Popa
Felicitari, fetelor! ma bucur mult pentru voi. Zilele acestea va voi contacta pentru a-mi trimite adresa unde sa va trimit cartile.
Va multumesc tuturor pentru participare! M-am bucurat foarte mult sa citesc mesajele voastre si sa aflu care sunt retetele voastre preferate si abia astept urmatorul giveaway, caci sigur va mai urma unul :).
Sarbatori fericite!
Madalina Andreescu says
As vrea sa incerc rulada cu cacao si banane, arata foarte bine si cred ca e gustoasa si sanatoasa 🙂
MihaelaBt says
Felicitari draga mea pentru noul blog si pentru munca depusa – arata super bine.
Am gasit multe retete dar una am si pus o in aplicare la cei 3 muschetari ai mei, restul.pentru mine 🙂 https://www.tastebazaar.ro/2015/03/pancakes-din-banane-si-ou.html
A fost dragoste la prima degustare ♡♡♡.
Laura Ioana Cical says
Am incercat multe din retetele tale dar preferata mea ramane TORT CU CIRESE SI CIOCOLATA ALBA, este super bun si delicios, a devenit o traditie in familia mea.
Flavia Elena Matei says
Pe lista scurta de incercat se afla porridge-ul cu cacao si curmale dupa reteta lui Jamie, in sensul in care am cumparat deja toate ingredientele, dar nu am apucat sa fac mix-ul. Mancam porridge la micul dejun macar de 2-3 ori pe saptamana pentru ca mi se pare foarte hranitor si versatil si ma bucur ca am descoperit o noua reteta cu care sa jonglez 🙂
Adela Iliescu says
Am incercat mai multe retete, dar cel mai mult mi-a placut cinnamon rolls, pentru ca sunt o impatimita a dulciurilor si a foietajelor, pentru ca desi e ceva de lucru la ele, rezultatul este demential si merita tot efortul, si comparativ cu “brandul” costul este mult mai mic.
Adina (cartederetete.ro) says
M-am oprit la risotto cu ciuperci 🙂 E simplu, cremos, mai ca ma trimite direct la bucatarie sa-l incerc chiar acum. Sarbatori fericite!
Andreea says
Multumesc, Adina! Sarbatori fericite si tie!
Diana Bunescu says
Reteta pe care as vrea sa o incerc este Salamul de biscuiti cu ciocolata. Sunt la inceputurile mele culinare si aceasta mi se pare o reteta destul de simpla, dar delicioasa si sper sa pot avea suficienta rabdare pana cand va fi gata de gustat 🙂
Luminița Cristina says
Mi-ar plăcea să încerc această rețetă de quesadilla: https://www.tastebazaar.ro/2016/05/quesadilla-cu-avocado-si-ou.html deoarece nu am mâncat niciodată, însă am auzit multe lucruri bune despre acest fel de mâncare. În plus, e o oportunitate de a include avocado în meniu într-un mod original. Mulțumim pentru giveaway! 🙂
Andreea says
Cu drag, Luminita! Ma bucur mult ca va place giveway-ul si ca primesc mesaje atat de frumoase de la voi.
Andreea says
Va mulțumesc mult pentru comentarii! Ma bucur sa le citesc pe fiecare în parte.
Manuela Ilovan says
3 carti superbe, nu stiu daca m-as putea hotari care dintre ele este mai frumoasa, cu retete pline de magie si miros de scortisoara….si, da…ceva cu scortisoara as incerca sa gatesc mai ales in aceasta perioada a anului.
Rayana Antoneac says
Eu am incercat prima si prima data triple chocolate mousse, cu care am impresionat-o pe soacra mea :)). Am mai facut cheesecake dupa retetele si indicatiile tale si am salivat la bunataturile fotografiate pe unde ati calatorit. pe lista sunt multe, insa cred ca acum sunt in perioada quiche-urilor, pentru ca sunt foarte practice pentru cina, si piciului meu ii plac. Despre carti, ce sa zic, oricare ar fi daca as fi eu norocoasa, ar reprezenta un motiv in plus de bucurie inainte de Craciun, numai bine mi-as testa cu cateva retele cuptorul si plita cele noi :).
Clau Eleni says
Pasiunea mea pentru gatit este imensa. Am incercat micul dejun – quesadillas, muffins, aperitivele – salata de vinete cu feta si nuci – o nebunie … Nu stiu – totul este extrem de delicios si de usor de preparat. Iti multumesc ca existi!
Laura Teodora Paraschiv says
Bună, Andreea. Nice to meet you, oficial. Eu sunt Laura și ți-am umblat prin blog până-am salivat la chifteluțele de risotto cu gălbiori. Deși m-ar durea inima să nu mănânc risotto-ul așa cum e. Dar sună genial niște chifteluțe crocante la exterior și moi și aromate la interior.
Ne bucurăm tare c-ai scos un așa giveaway la înaintare. Cărțile sunt un vis pentru oricare din noi.
Mii de îmbrățișări
Andreea says
Nice to meet you to, and hope to meet you si mai oficial, in carne si oase cat de curand :). Ma bucur ca ti-au placut chiftelutele si giveaway-ul si deja abia astept sa il organizez pe urmatorul :). Hugs back!
Roxana Daiciulescu says
Eu vreau sa incerc tortul tau cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin. Am inceput sa folosesc mult rozmarinul in deserturi, sunt sigura ca a tacombinatie e delicioasa!
Andrada-Roxana Pascu says
As dori sa incerc reteta Pasteis de Nata deoarece am avut norocul sa le gust in aceasta toamna in Belem si mi-ar placea tare sa le reproduc si in bucataria mea.
Roxana Ionescu (Niculicioiu) says
As vrea sa incerc scones cu afine, pare o reteta usor de facut si am nevoie pt ca nu stiu ce sa le mai fac copiilor gustos si sanatos 🙂
Mihaela Sava says
Te admir pentru ca poti sa te desparti de asa carti! Eu am cumparat cateva pentru giveaway, dar nu m-am putut desparti de ele. Cred ca doar daca am dubluri pot. :)) Drept pentru care mi-ar placea oricare dintre ele, ce-i drept cele ale lui Jamie si a Nigellei imi lipsesc din colectie.
Reteta pe care o fac de ani de zile este reteta ta de bezea. La tine pe blog e o rulada, eu insa fac din ea si pavlova si bezele, e m i n u n a t a -fail proof, crocanta, moale la interior, exact cum trebuie sa fie!
Mai am pe lista french toast, dar exact cu ingredinetele pe care le-ai propus tu.
Mult succes cu noua casuta frumoasa si curata, cum ne-ai obisnuit. Ah, si succes mie. 😉
Andreea says
Praji, nu ma admira, ca nu renunt la ale mele, astea sunt cumparate in plus :). Multumesc ca mi-ai reamintit de reteta mea de bezea :)).
Daniela Bucovanu says
Eu voi incerca de Craciun neaparat RULOURI CU SCORTISOARA (CINNAMON ROLLS), pentru ca sunt exact genul de preparat delicios pe care il caut si pentru ca m-a convins descrierea ta. 🙂
Multumesc pentru inspiratie! 😀
Smaranda Huluta says
Hello,
Sunt pentru prima oara aici pe blog si as vrea sa te felicit pentru cat de frumos arata. Retetele par ca vorbesc din poze:”incearca-ma”! Si eu sunt o impatimita a gatitului,in limitele timpului disponibil,dar de fiecare data imi aduce bucurie cu atat mai mult cu cat mancarea e apreciata si de altii. La o prima vedere as incerca quiche ul cu galbiori, pt ca iubesc orice e combinatie de branze cu ciuperci,iar galbiorii sunt favoritii mei.
Tot din pasiune pentru gatit am strans si cateva carti de bucate, in special pe Jamie l-am urmarit, dar am descoperit si eu recent pe Ella,in special pt variante de mic dejun energy booster.:).
Numai bine!
Andreea says
Smaranda, m-ai facut sa zambesc. Ma bucur ca iti place ce ai gasit pe blog si iti urez succes cu experimentele culinare :).
Andie says
Reteta mea preferata de pe site-ul tau este, se stie, prajitura cu foi de smantana. De urmarit te urmaresc de sase ani pe Facebook, Instagram, Whatsup, prin oras si pe la tine prin casa, sub numele de cod ANDIPANDI, cu care de altfel m-am si abonat la newsletter pentru a nu rata nicio miscare pe care o faci. Daca exista dreptate in univers, dupa atata efort pe care l-am depus, o sa castig si io o carticica!
Andreea says
ANDIPANDI, fara tine, viata e pustiu! :))
madalina radoslav says
Tare gustoasa suna Terina de somon, asa ca asta imi propun sa incerc 🙂
Cristina Sleepsalot says
Hello,
As dori sa incerc Quiche cu rosii cherry si branza de capra. Arata delicios! M-as bucura foarte mult sa castig cartea Ellei.
Merci,
Cristina
Cati Popa says
Deoarece de ceva vreme nu mai folosesc deloc faina alba, m-am gandit sa incerc reteta ta de bezea cu lime, cocos si zmeura, care mi se pare foarte usor de facut. Cred ca este si foarte buna, din ce am vazut in fotografii. Ma bucur ca am descoperit blogul tau, chiar eram in cautare de noi surse de inspiratie, care sa ma ajute in bucatarie.
Andreea says
Multumesc pentru aprecieri, Cati! Astept pareri despre bezea, daca o incerci :).
Simona Pasnicu says
Pentru Craciun imi doresc sa incerc prajitura ta cu martipan pentru ca are aroma sarbatorilor de iarna si pentru ca fustul de migdale imi da tremurici pe cerul gurii 🙂 Tare mult mi-ar placea sa castig cartea Nigellei!
Paula says
Dintre retetele pe care le-am incercat cel mai mult ne-a placut salamul de biscuiti – e foarte gustos si se face foarte repede. De cand am descoperit reteta este nelipsit de la zilele de nastere.
Sanziana Milea says
Bună!
As vrea sa încerc bomboanele cu alune de pădure și stafide.
https://www.facebook.com/anquita.punkita says
Am incercat pana acum quesadilla cu ou, cascaval si avocado, e un fel de mancare foarte la indemana. Si chiar maine vreau sa fac ras asfour cu curcan, in loc de pui pentru ca ador melasa de rodii!
Gloria Saboff says
Pregatesc chiftelutele de curcan destul de des, sunt absolut delicioase si light. Plus ca sunt si usor de facut. Multumesc pentru reteta!
Andreea Mira says
Buna! Eu mi-as dori foarte mult sa incerc reteta de pasteis de nata pentru ca am calatorit in Portugalia, am batut strazile frumoase ale Lisabonei si mi-ar placea sa ma intorc, macar cu gandul, la clipele petrecute acolo. Au trecut 10 ani, dar in stil proustian m-as intoarce indata cu niste pasteis de nata.
Daniela Gologan says
Reteta mea preferate de pe blog este prajitura cu smantana si nuci pentru ca e foarte usor de facut si produsl final e foarte pufos si cremos nomnomnom.
Iulia Zoe Vasilescu says
Buna,
Felicitari pentru noul blog! Arata foarte bine.
Imi face cu ochiul reteta de Quiche cu galbiori si cred ca o voi incerca in weekend.
Mult succes in ceea ce faci!
Andreea says
Multumesc, Iulia!
Raluca Oancea says
Buna! As vrea sa incerc tortul de morcovi :).
Mihaela Saru says
Vaaai, eu as incerca toate rețetele tale de deserturi. Astept sa se termine postul și voi începe cu brioșele cu afine și cocos, scones cu afine și bomboanele raw!!
Ioana Anghelache says
Sunt fan new tastes si Dahl cu linte si conopida is on my cooking list!❤️
Lazar Roxana says
Am incercat tarta cu spanac si smatana pentru ca ador spanacul mai mult decat orice si combiantai este perfecta. Am mai folosit reteta de quiche cu sparanghel si busuioc dar am folosit broccoli in loc de sparanghel si nu am folosit busuoc. Plus niste danish blue si a fost epic.
Lavinia Stejereanu says
Am facut prajitura cu foi cu miere si crema cu smantna si nuci si a iesit exact ca cea pe care ne-o facea o matusa de sarbatori dar careia din pacate nu am mai apucat sa ii cer reteta.
Francisca Eremia says
Buna Andreea,
Foarte frumoasa ideea aceasta a ta si foarte frumos site-ul. Este o placere pentru mine sa rasfoiesc articolele lui atat din punct de vedere culinar cat si turistic si artistic :). Esti o adevarata inspiratie!
Iti doresc sa iti aduca multe satisfactii si prieteni!
De-a lungul timpului am incercat mai multe dintre retetele publicate de tine si nu o singura data – am avut mare succes cu ele :). Ma tenteaza acum sectiunea vegetariana si in curand voi incerca ceva cu galbiori 🙂
Te pup,
Ioana Tant says
Pregatim de cativa ani de Craciun prajitura cu smantana si nuci. Bineinteles nici anul acesta nu va fi o exceptie. Ne place pentru ca e usoara si delicioasa!
Multumim si sarbatori fericite!
Radulov says
Chiftelutele de curcan sunt delicioase 🙂
Elena Roxana Dumitru says
As vrea sa încerc una dintre super foods si anume the black rice pudding.
Oana Zlatcu says
Eu am pregatit prepelitele la cuptor dupa reteta ta si au fost o incantare. Gustul echilibrat asociat cu garnitura a dat savoare preparatului.